Benzin alırken aman dikkat.!!!!!!!
Reklamlar
-
bir petrol mühendisliği öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim ki, buhar fazdaki benzin ve sıvı fazdaki benzinin parlama ve yanma noktaları farklıdır, bu sebeple sadece buhar fazındaki benzin tutuşacaktır, depo tam dolu olmadığı için alevler içerideki sıvı benzini tutuşturamayacaktır.
bu kadının yaptığı davranış doğrudur, pompayı depoda bırakıp gitseydi kısa süre sonra önce araba, akabinde tüm istasyon havaya uçabilirdi.
bilinçli yaptıysa tebrik ediyorum, bilinçsiz yaptıysa da cesaretinden ötürü yine tebrik ediyorum kendisini
Reklamlar
-
Kızın üzerindeki kazağın etkisi büyük. Her şey tamamda o pompaya neden üflüyo öyle Ateşle oynadığının farkında değil heralde. Allahtan depo patlamadı ucuz yırttı vallahi. Ben olsam pompayı attığım gibi topuk...
-
Arabadan iniyor , pompayı takıyor , ve tekrar arabaya biniyor...
Arabaya bindiğinde arabadaki ve üzerindeki kazakta biriken statik elektrik toplanıyor...
Arabadan iniyor , ve kendini topraklamadan (arabaya dokunmadan) hemen pompaya yöneliyor.
Pompaya yaklaştığında benzin pompasından yakıt buharı yükseliyor... Kadın elini götürdüğünde ise araba ile arasında küçücük bir kıvılcım oluşuyor... Ve alev alıyor...
Kadının en büyük 2. hatası ise pompayı çıkartması , eğer benzin kesilmemiş olsaydı heryeri benzin ve alevler kaplayacak , bir facia olacaktı...
-
GorkeM adlı üyeden alıntı
Kadının en büyük 2. hatası ise pompayı çıkartması , eğer benzin kesilmemiş olsaydı heryeri benzin ve alevler kaplayacak , bir facia olacaktı...
yanılıyorsun dostum.
Pompayı çıkartması belki de hayatında yaptığı en doğru şeydi emin olabilirsin.
-
İHTİYAR adlı üyeden alıntı
Lütfen yakıt alırken aracınızdan,bilhassa motorunuzdan inin.Hem ayaklarınız açılır,hem de riskli olan yakıt tahmil işleminden uzaklaşmış olursunuz.
Hatta otomobil vb araçlarda yolcularınızı da indiriniz,Bölgeden uzaklaşınız temiz hava alıp dinleniniz.
Geçen yaz bir arkadaşımız,Mudanya yolunda akaryakıt istasyonundan motoruna benzin alırken pompacın yakıtı taşırması sonucu üzerine bol miktarda benzin bulaşmış kızgın motorun sıcak eksozu benzini tutuşturmamıştır.
Yani kendisi Allahın sevgili kuludur.
Üstad kusura bakma yanlış bilgi veriyorsun.
Yapılması gereken bunun tam tersidir. Ne kadar çok hareket o kadar çok statik elektrik. Bu tür olayların %90'ı arabaya inip binme sırasında oluşur.
-
pg13 adlı üyeden alıntı
yanılıyorsun dostum.
Pompayı çıkartması belki de hayatında yaptığı en doğru şeydi emin olabilirsin.
Petrol mühendisi öğrencisi olduğunu bilerek fikrine saygı duyuyorum
Ben bir ara araştırmıştım bu konuyu , kaynaklarda pompayı çıkaran kişilerin benzinin akmasını kesemedikleri için heryeri ateşe verdiklerinden bahsediliyordu...
Hoş benim bildiğim pompayı dik olarak yukarı kaldırdığınızda benzin akışı kesilir...
Eğer arabadaysanız , arabadan inebilirsiniz , fakat arabaya dokunarak kendinizi topraklamayı unutmayın... Zaten Türkiyede pompaya biz dokunmuyoruz....
Motorda ise zaten ya ellerimiz depoda , veya elimizde eldiven olduğundan böyle bir kaza olma ihtimali çok düşük...
-
GorkeM adlı üyeden alıntı
Petrol mühendisi öğrencisi olduğunu bilerek fikrine saygı duyuyorum
Ben bir ara araştırmıştım bu konuyu , kaynaklarda pompayı çıkaran kişilerin benzinin akmasını kesemedikleri için heryeri ateşe verdiklerinden bahsediliyordu...
Hoş benim bildiğim pompayı dik olarak yukarı kaldırdığınızda benzin akışı kesilir...
pompayı depodan çıkarması ve sonra mandalı geri çekerek benzin akışını kesmesini bir bütün olarak düşünüyorum ben akıllıca davranmış derken.
çıkardıktan sonra benzin akışını kesmeseydi tabi ortalık cayır cayır olurdu.
-
Evet tekrar izledim mandalı geri çekmek için elini sokuyor...
Ilk izlediğimde borudan çekiyor gibi görmüştüm...
O zaman kadın akıllıca davranmış diyebilirim...
Eğer borudan çekip çıkarsaydı ve benzin kesilmemiş olsaydı "mangalda jeep" olabilirdi
-
Benzinin kendisi yanmaz...Buharı yanar ! Pompa dolum yaparken,depo ağzı ve çevresinde,çıplak göz ile de rahatlıkla görülebilen buhar oluşur...Parlaması için kızılcım yeter de artar....Buhardan uzak duralım ! İllaki pompaya temas edecek ise topraklama yapalım...Bunu,ellerimizi toprağa değdirerek yada birisiyle tokalaşarak yapabiliriz. Ayakkabılarımız,özel olarak yapılmış antistatik ise bunlara gerek yok !!! Görüntüdeki bayan,kazağıyla oynuyor,elektrik oluşturuyor ve buharla temas ediyor....
-
valla kadına hakkaten bravo ne diim
[COLOR="Black"][B] A STATE OF TRANCE[/B][/COLOR]
-
Mersin İl Temsilcisi
yahu araçtan inecek miyiz inmicekmiyiz anlayamadım ha. ihtiyar'ın tecrübesi büyük, ee diğeri de okumuş çocuk. ben hiç inmiyorum motorumdan, babam da inmezdi. ee pompacı da motorun üstünde olmadığına göre o zaman şu çıkarımı yaptım : pompacılar sayesinde yaşıyoruz :D haksız da sayılmam sanırım. düşünsenize, pomapacılar yok ve aracından inen kendine topraklı bir kablo bağlıyor sonra depoyu dolduruyor, o zaman bu olay olurmuydu?
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
yürekçe adlı üyeden alıntı
yahu araçtan inecek miyiz inmicekmiyiz anlayamadım ha. ihtiyar'ın tecrübesi büyük, ee diğeri de okumuş çocuk. ben hiç inmiyorum motorumdan, babam da inmezdi. ee pompacı da motorun üstünde olmadığına göre o zaman şu çıkarımı yaptım : pompacılar sayesinde yaşıyoruz :D haksız da sayılmam sanırım. düşünsenize, pomapacılar yok ve aracından inen kendine topraklı bir kablo bağlıyor sonra depoyu dolduruyor, o zaman bu olay olurmuydu?
Olmazdı... Statik elektriği bir şekilde üzerimizden boşaltmak gerekir ki kıvılcım yaratıp benzin buharını ateşlemesin...
Araçtan inip inmeme meselesi değil bu... Araçtan inmezseniz zaten depoya dokunmadığınız için bir tehlike yok... Inerseniz de arabaya dokunup kendinizi topraklayın... Bu kadar basit... Eğer hiçbiryere deymeden arabadan iner , sonra gider üzerinizdeki statik elektrikle depo kapağına dokunursanız kıvılcım çıkabilir ,ve bu tür bir kaza yaşanabilir...
-
05 Haziran 2007, 11:10
xnode adlı üyeden alıntı
Üstad kusura bakma yanlış bilgi veriyorsun.
Yapılması gereken bunun tam tersidir. Ne kadar çok hareket o kadar çok statik elektrik. Bu tür olayların %90'ı arabaya inip binme sırasında oluşur.
Yanlış bilgi vermiyorum,mantığım olası bir yangında araç içinde kebap olma,,,riskli olan yakıt alım bölgesinde durma,,,,çocuklarını ve aileni indir markete tuvalete vs yolla,,,,,anahtarıda pompacıya ver doldursun diyor.
Ama siz ailecek inip,pompacının başına toplanıp yakıt,doldurma işlemini seyredin dediğimi düşünüyorsanız haklı olabilirsiniz.
Ama ben ailemi araçtan indireceğim,sizlerede tavsiyem bu.
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
12 Haziran 2007, 17:07
bir de farklı da olsa benzin alırken yaşadığım başka bi anektod anlatmak istiyorum.shadow un deposu 10 lt .benzincide fulliyelim dediğinde pompacı arkadaslar otomobilden alışkanlık,basıyo tetiğe otomatik atar diye,tamam otomatik atıyo tetikte o basıçla en az 50 cc kadar benzin deponun üstüne fışkırıyor,o yüzden benzin alırken dikkatli olup,pompacıyı da uyarıp manuel doldurmak gerekiyor...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)