Ölümüne mokoko diye buna deniyor galiba...
Ölümüne mokoko diye buna deniyor galiba...
deli mi bunlar be incecik takerleklerle aklım almıyor doğrusu
sölediklerinin bazılarına katılıorum belki onlar eğitimsiz ve maddiyatları sıkışık kısıtlı ama onlarda genç birazda bu yonden bakmak lazım belki bırakın motor almayı kask almaya paralrı yoq fakat onlarda genç ama herşey egitimde bitio tabiki bi işin sonunu dşünmeden hareket ediolar ama brakalım herkes kendi mayasında yoğurulsn...
[COLOR="Black"][B] A STATE OF TRANCE[/B][/COLOR]
illegalrider....
haklısın arkadasim..fakat onların yaptıkları kasksız+korumasız olarak yarışmak tamamen parasızlıkla alakalı degil..tamamen egitim eksikliği(hoş güzel ülkem Türkiye' de okumakla da eğitimli insan yetişmesi çok zor ya.)..durus pozisyonları geregi ayrica ağırlık olmaması için kask+ koruma yok bu cocuklarda..kask taksalar o pozisyonda onlerini goremezler...
Fakat bi sorun var ki herkesi kendi haline bırakacak olursak memlekette herkes kendini haklı zannettiği için daha çok sorunlar çıkacaktır..
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demekle de olmamalı...
[FONT="Arial Black"][SIZE="2"][COLOR="Blue"]insanlık tekerleği keşfetti sonra da motorsikleti[/COLOR][/SIZE][/FONT]
Bigbangson o araştırmalar çoktan beri yapılmış ve kasksız ölüm oranı daha fazla olduğu zaten görülmüş ayrıca bu arştırmalar sonucunda da senin bindiğin motosikletin benzin tankına bile "mutlaka kaskınızı takın" ibaresi konmuştur. Şimdi fiziğe, matematiğe aykırı birşey söylemek mantıksız olur.. Cahil olan olmayan tartışması değil bu, eğer cehaletse konu; hepimiz cahiliz, öğrenmenin yaşı yok, ben öğrendim bitirdim diyen de yok. Bu videoda gördüğün olayları bu kadar sert bir girizgah yapıp savunmanın alemi de yok. Belli ki bu çocuklar hız yapmak istiyor ama imkanları yok, onu anlamamak için aptal olmak lazım. Şimdi ben bu gördüklerim karşısında ne diyeyim ki; kimine göre züppe, kimine göre sorumsuz, kimine göre de cahil olmayayım... ne demem lazım? Doğru bir tanedir kardeşim o da ilimden bilimden fenden (pozitif bilim) geçer, ve ilim bilim diyor ki bu yapılanlar yanlış ve ölümle sonuçlanabilir. Sen işin sosyolojik yanını araştıracaksan işte meydan sabaha kadar araştır yine net bir sonuca ulaşamazsın sosyoloji pozitif bilim değildir yani orda 2 kere 2 herzaman dört etmez. Şimdi benim kalbimde 130km/h yi geçince atıyor ve korkuyorum, neden? aklıma sevdiklerim geliyor, bence bu korku faydalı bir korku ve iyiki var. Milleti gaza getirmenin alemi yok sen yapamazsın bak adam yapıyor tarzı konuşmanın hiç alemi yok neden böyle yaptığını anlamam mümkün değil, kendine bir daha sor haklımıyım özellikle şu cümleyi yazarken: "neden çünkü kendileri bırakın o şekilde motora yatıp kullanmayı araç sollamaya kalktıklarında bile kalp atışları 100 ün üstüne çıkar..kedi erişemediği ciğere mundar der..". O kalp atışlar sana uzun bir ömür vaadediyorsa bırak atsın. O arkadaşlarda umarım (kendileri önemli değilde, çünkü kendileri seçmişler bunu ve hızı seviyorlar. Böyle diyorum ama onlar da çok önemli, sevenleri vardır muhakkak) bir zincirleme kazaya mahal vermeden bu kalp atışlarını hissederler...
Kusura bakma arkadaşım ama, söylediklerin hiç mantıklı gelmedi bana. Sırf paraları olmadığı için adamları kahraman yaptın resmen, eminim paraları olsaydı altlarında CBR600 olurdu, ama madem paran yok ve hayatın motor; yine de bilinçli olup, ona göre hareket etmen, altındaki makineyi ve kaportanın kendin olduğunu bilip ona göre sürat yapman, kendini ve başkalarını tehlikeye atmaman, bir sonraki adımı düşünmen gerekir.
Eleştirmeyip eğitmekse kastettiğin, eğitim öncelikle insanın kendisinden başlar. Şu an eğitmek adına elimden birşey gelmiyor belki ama, insan hayatının tehlikeye atıldığını gördüğüm zaman, bunu en acımasız şekilde eleştiririm. Düpedüz cahillik.. Eğer hala onları savunuyorsan, bence sen de en az onlar kadar cahilsin.
-geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
www.perkitan.com
BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT
paraları yok die bunu yapmak zorunda deiller tabiiki ama eğitimsizlik vede gençligin verdiği umursamazlık girince işin içine çıkılmaz bi hal alıyor haliyle .... allah bunların ailelerine sabır versin ( işin başı onlar aslında eğer birşey gelrise bu cocuklarım başlarına onların suçuda yadırganmayacak kadar çokk)
[COLOR="Black"][B] A STATE OF TRANCE[/B][/COLOR]
motora maxhızı yaptırabilmek için rüzgar alan yüzeyi max ölçüde küçültmüşler yani tam yatmışlar yaptıkları iş bu ..ilk motorum aynen böle bir mopeddi ama modifiyesiz ilk başta alp sormuş kim arabası daha hızlı olsun istemez diye ..ben istemem ..bu yüzden aldığım hiç bir alete modifikasyon yaptırmadım ..bu çocukların gelir düzeylerinin düşük olması bu yaptıklarını hakllı çıkarmaz sadece türkiyede değil her ülkede var bunlardan ..kullanma şekillerinden dolayı en ufak hatada düşerler . düştükleri an asfaltla başbaşalar eğer usturuplu düşerlerse ne ala ama yok düşemezlerse Allah taksiratlarını affetsin..
Unutulmaması gereken bir önemli ayrıntı ise kaskın sadece ölüm oranını düşürücü olmasıdır ..yani kesin çözüm değil bu arkadaşlarda kask olsada sonucun çok değişeceğini zannetmiyorum.
Bağıra bağıra diyozya motor kullanmak mental bi iştir diye.. Malesef bunlar o gruba dahil değil. bunları eğitmeninde bir faydası olacağına inanmıyorum ..pisikolojik tedavi ile belki bir yere kadar gelinsede. Uzun bir eğitim şart
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Hızlı gitmeyi herkes ister..En azından makinasının gittiğini bilmek ister....
Kaç tane race sürücüsü kendi motorunun son süratine erişmiştir?...Belki yarısından daha azı...
Demek istediğim bu arkadaşlar ellerindeki makinanın asla çıkmaması gereken sürate çıkmasından aldıkları haz.....
Anlaşılır gibi değil....Ölümle randevu bu.....Korumaları olsa kurtarırmı sizce....Bu şuna benziyor....50 km hız yapabilen mopede adamlar 150 yani 3 kat sürat yaptırıyor....
Bir hayabusa sürücüsü 300 km sürat yetmeyipte 900 km ye çıkarması gibi bişey...
Tek kelimeyle kızacaksınız bana ama aptallık..........
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
diyaloglar hakkaten komedi.. yanlız aradaki farkı gördünüz değilmi?? yandaki arkadaş kasklı flan.. öbür arkadaş da yatmış MAŞŞALLAH... allah akıl fikir versin.. ne diyelim?
[B][COLOR="DarkRed"]Tecrübeler en iyi öğretmenlerdir. Yalnız masrafları biraz çoktur.[/COLOR][/B] :) :)
Ben bu arkadaşların yaptıklarını anlamayan,parası çok züppelerden biriyim.Bilmedende ahkam kesmek istiyorum:O hızla düşen herhangi biri techizatsız ÖLÜR.Aslında techizatlıda ölür ama mutlaka bir şansı daha vardır.Dışardan gördüğüm kadarıyla normal bir insanın yapması zor bir deneme.Normal olmadığına göre uçmak eğilimi olan birinin şizofreniye doğru gidişi vardır.Ölümden korkmuyosa manik bir durum söz konusu.
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
usta hızı yapiyorsun da tamam motorun üzerine pide gibi niye uzanıyorsun.dengeyi düşünmeden.normal olarak alete golardonu takmıssın bide birli karbi takmıssın hoş güzelde niye üzerine uzanarak dengeni riske atıyorsun normal oturarak eğilerek yap hızı.kasksız korumasız olmazz
Hacı Murat'ı modifiye edip 280 km hız yapmaya benzio bu olay.Yılın gereksizi diorum
Born To Be wild,Live to Ride...
arkadaşlar hepiniz motosiklet kullanıyorsunuz mopetinde digir motosikletlerden bi farkı yok kaza yaptıgın zman o hızla ne kask nede korumanın bi faydası olcaktır.Eger insanda hız tutkusu ve kendine güveni oldugu zman kask ve korumalık boş bence ve çoçuklarında yaptıgı okadar kötü bi durum degil günlük hayatta her zman yapıyorlar
Hll Beyler ama cıvıtmayın çokta hızlı gitmeyin makina süper ama tmm bastınız 140 daha gitmenizi tavsiye etmem
senin KUNDURAlarına kurban olayım bee şefim sen ne yapodın yaa öyle 140 filan ohoo :D:D süper süper
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)