Kafadan 15-20 bin lira daha eklenir fiyata. Diğer yandan motoru düşürdük ayna kırıldı, bu sefer parça maliyeti çok artacak aynadaki sinyal lambasından ötürü. Maalesef bizim ülkede her şey ekstra pahalı, bu zorunluluk motosikletin ulaşılabilirliğini daha da azaltacaktır.. Aktif ayna takibi ve cankurtaran/omuz üstü bakışlarıyla telafi edilebilir diye düşünüyorum.
Guzel bir guvenlik mekanizmasi. Arabalarda faydali. Motosiklette bence o kadar kritik degil, cunku motosiklet araba kadar buyuk bir arac degil. Hadi yine de olsun diyecegim ama bu sistem ucuz degil, cunku radar gerekiyor. Zafer hoca bu durumdan habersiz olsa gerek "skuterlarda bile zorunlu olmali" demis, "ekmek yoksa pasta yiyin" gibi bir yorum olmus...
Aynasız motosiklet kullanmayı kaftan biçmiş olan bir topluluğu düşünürsek komedi gibi , aynasız motosiklet daha güzel (!).
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:15 ----------
Ducati Multistrada V4S modelinde 28.160 TL (886,60 USD) olarak yansımış, eğer bu kadar pahalı motosiklet alıyor olsaydım çok düşünmez radarlısını alırdım .
Omuz üzeri bakis yerine , kör nokta uyari isigi tavsiyesi ????? Zamaninda "GS kullanirsaniz sürüsünüz güzellesir" diyenler icin yeni bir bakis acisi.
Motosiklet distribütörlerini ihya edip nemalanmaya devam edebilmek icin baska neler yapacaksiniz cok merak ediyorum.
5-10bin dolarlık motosiklet için 100 dolar da yüksek sayılmaz ki. yan 100 dolarlık şeyi ekleyip 20bin lira fark almalarına gerek yok. ABS'den yüksek değildir maliyeti. Bütün araçlarda olursa toplu üretim sayesinde maliyetleri daha da azalır. Yani 5 dolar olması ile 100 dolar olması aracın son fiatına o kadar etki yapacak bir şey değil demeye çalışıyorum.
Parçanın parça maliyetinin bir önemi yok ki. Onu entegre etmenin maliyeti esas tek seferli büyük maliyet.
Ki son dediğinde @hasmet'e katılıyorum. Düzgün amortisör koymuyor, düzgün lastik koymuyor, radarı da daha ucuza mal ederlerse tek amaçları kar marjını artırmak olacaktır, niye donanımı ucuza versin =)
Bence çok ciddiye alınıp cevap verilecek bir şey değil yahu, şimdi izlemedim ama Zafer Akçay böyle dile getirmişti onun videosu sanırım. Yani öyle bir temennisi olabilir de, böyle bir şey zorunlu olamaz. =) Faydalı mı? Temelde faydalı ama bu var diye kafasını çevirip bakmaktan vazgeçerse insan, bir gün mutlaka ama radar arıza verir, ama bir şey olur, birine çakarız.
Güzel ülkemde 10 otomobil sürücüsünün en az 8'i ayna kullanmıyor. Bu sistemin işe yaraması için uyarı ışığı araç gösterge panelinde olması gerekiyor. Önce otomobiller için zorunlu donanım olsun da motora gelmese de olur. Ayrıca eli yüzü düzgün radar sistemi 50, 100 dolardan daha fazla tutar seri üretim olsa dahi. Motosiklet fiyatının üzerine de 20k ekler Türkiye'de.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)