CBR125 üzerinden Shadowla YANLAMA (DRIFT) çılgınlığı
Reklamlar
-
13 Ağustos 2006, 05:45
Not: Üstteki link geçici olarak çalışmayabilir eğer açılmıyorsa ikinci linkten bilgisayarınıza indirerek yüksek kalitede izleyebilirsiniz.
Direk pratik izlemek için:
http://www.youtube.com/watch?v=mnPYLKiGuH8
İndirmek için kaliteli versiyon: (9MB)
http://www.mehmetemin.com.tr/honda/yenidrift.wmv
Honda 750 Shadowla yanlayan benim. Çekimler göğsünde video kamera ile CBR125ten. Yer İzmir Bostanlı, gecenin bir körü. Shadow karakteristik olarak düşük devirde yüksek torku ve yüksek ağırlığı yüzünden çok kolay patinaja düşüyor önü kalkmıyor.
Olayı serserilik veya kötü örnek olarak değerlendirmeyelim. Bu şekilde yanlama yapmayı kontrollü düşük riskli ortamda yapabilmek, başınıza istemsiz bir kayma durumu geldiğinde kolaylıkla kurtarmanızı sağlıyor.
Hayatımda hiç motosiklete binmeden 20 Nisan 2006 tarihinde bu Shadow'u sıfır aldım. Şu anda 8300kmde.
Reklamlar
-
13 Ağustos 2006, 07:09
aslında drift olmuyo be abi seninki senin motor videolarda patinaj çektiği için yan vermiyomu ben öyle anladım gerçi sessiz seyrettim ama drift gaz vererek yapılan yan verme değil yaf virajı alamıcak hızda limit değerin üzerindeki hızla motoru yan kaydırarak virajı alma
her şey mümkün değil
hiç bir şey de imkansız
-
13 Ağustos 2006, 07:43
Cbr 125'in sesi cok hosuma gitti
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
-
13 Ağustos 2006, 10:51
acayip...
çok farklı bir şey olmuş... ayrıca çok iyi çekmişsin seni tebrik ederim... cbr da çok güzelmiş...
yalnız senden bir şey istesem çok şey mi istemiş olurum... kamerayı aynı şekilde takıp şu cbr la bir geziye çıksan.. bir son gazda çeksennn çok sevinirim... değil 9 mb 999 mb olsa indiririm...
en iyi sürücü en dikkatli olandır...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bu vatanın ekmeğini yiyip ihanet eden bir gün ekmeği yediği yerden kurşunu yer....
kurt_kapani
-
13 Ağustos 2006, 11:09
bu cok guzel olmus ama harbıden cbr yıde ceksen
cok ii olur
[COLOR="DarkRed"][/COLOR][FONT="Arial Black"][/FONT]MOTORA MOTOR DEMEZDİ ÇÜNKÜ ''R'' leri SÖYLEYEMEZDİ:queen:
-
13 Ağustos 2006, 11:36
fena değilmiş...ama çok bi ekşın göremedim...cbrnin seni yakalamak için motoru körüklemesi çok komik ama...orası show olmuş işte...
kont88 nickli bir arkada biri var sitede...
ybrsiyle yaptığı showlara bakarsan gerçek showun ne olduğunu anlayacaksın...
http://www.motosiklet.net/forum/show...highlight=kont
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
13 Ağustos 2006, 12:10
O yanlamak pek kolay olduğunu zannetmiyorum.
mete_han abi cbr 125 yetişmek için öyle körüklemiyoki devir yükseltmeden vites atsa bişey olmaz, severim cbr 125 i(benden duymuş olmayın tekerler çon ince yaw )
büyük para büyük araba büyük kalçalı kızlar, tek düşündüğüm yalnız bunlar(üstü açık mercedes içi kız dolu)
-
13 Ağustos 2006, 12:39
çeyrek drift olmuş abi o..ama gerçekten tebrik ederim yani acemi birinin 750 lik motorla yapacağı hareketler değil onlar..bir de aman abi dikkat et gözünü seveyim ...
-
13 Ağustos 2006, 12:44
Abi bazı durumlarda işe yarayabilir... En azından bu işleride yapabiliyo olmak lazım neyin nerde işe yarayacağı belli olmuyo... Ellerine sağlık...
İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...
-
13 Ağustos 2006, 12:58
SAKAL adlı üyeden alıntı
O yanlamak pek kolay olduğunu zannetmiyorum.
mete_han abi cbr 125 yetişmek için öyle körüklemiyoki devir yükseltmeden vites atsa bişey olmaz, severim cbr 125 i(benden duymuş olmayın tekerler çon ince yaw
)
sakalcım komik olan shadow 50 metreye öteye gidiyor cbr o anı yakalaması imkansız...biraz daha güçlü motorlu bir takipçi olsa hareketleri tam yakalasak...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
-
13 Ağustos 2006, 13:36
o gaz veren eline sağlık mete-han 5-6 aylık motor sürücüsü olmana rağmen güzel geliştirmişsin kendini brawo sana, ama yinede sakın gaza gelme motor kazası sonuçları herzaman kötü olmuştur .kazasız belasız sürüşler dilerim sana
-
13 Ağustos 2006, 13:37
bence hic guzel degil ama olsun genede emegine tesekkurler..
once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..:pale:
-
13 Ağustos 2006, 13:41
bu arada pilakanı aldım seninle izmirin bir yeride karşılaşırsam tanışmak isterim 35af8432
-
13 Ağustos 2006, 13:45
kusuruma bakma mete-han isimleri karıştırmışım memin1857 ye yazmıştım idare et
-
13 Ağustos 2006, 13:51
kusuruma bakma mete-han isimleri karıştırmışım memin1857 ye yazmıştım idare et
-
13 Ağustos 2006, 13:55
-
13 Ağustos 2006, 14:00
cgl125 adlı üyeden alıntı
aslında drift olmuyo be abi seninki senin motor videolarda patinaj çektiği için yan vermiyomu ben öyle anladım gerçi sessiz seyrettim ama drift gaz vererek yapılan yan verme değil yaf virajı alamıcak hızda limit değerin üzerindeki hızla motoru yan kaydırarak virajı alma
Dönüşlerde yaptığım zaman drift oluyor. Videoya bu şekilde örnekler var. Drift arkadan itişli bir vasıta ile (Bmw, Doğan, motosikletler) gaz vererek yapılır.
kurt_kapani_mos adlı üyeden alıntı
çok farklı bir şey olmuş... ayrıca çok iyi çekmişsin seni tebrik ederim... cbr da çok güzelmiş...yalnız senden bir şey istesem çok şey mi istemiş olurum... kamerayı aynı şekilde takıp şu cbr la bir geziye çıksan.. bir son gazda çeksennn çok sevinirim... değil 9 mb 999 mb olsa indiririm...
CBR125i kullanan arkadaş 46 kg ağırlığında. Eğilerek 145 yapıyor çok şaşırtıcı. Eğilmezse 120 oluyor, daha ağır biriyle o hızlara çıkmıyor.
mete_han adlı üyeden alıntı
fena değilmiş...ama çok bi ekşın göremedim...cbrnin seni yakalamak için motoru körüklemesi çok komik ama...orası show olmuş işte...
kont88 nickli bir arkada biri var sitede...
ybrsiyle yaptığı showlara bakarsan gerçek showun ne olduğunu anlayacaksın...
YBR videolarını izledim. Show yapmak gibi bir amacım zaten yok. Yani akrobasi seviyesinde beceriye sahip kişilerle yarışacak durumda değilim zaten.
muratd adlı üyeden alıntı
çeyrek drift olmuş abi o..ama gerçekten tebrik ederim yani acemi birinin 750 lik motorla yapacağı hareketler değil onlar..bir de aman abi dikkat et gözünü seveyim ...
Ya aslında büyük göbeklerde ve 90la girdiğim virajlarda çooook uzun drift yapıyorum ama CBR125 yetişemiyor arkadan ya bide uzun dönüşlerde yetişse bile açı kötü oluyor ondan yok. Yoksa yapamıyor değilim
mete_han adlı üyeden alıntı
sakalcım komik olan shadow 50 metreye öteye gidiyor cbr o anı yakalaması imkansız...biraz daha güçlü motorlu bir takipçi olsa hareketleri tam yakalasak...
Evet videoyu çeken arkadaşta aynı şeyi söyledi, bigün arkamda 600rr varkende yaparız şöyle uzun uzun driftler.
gazman adlı üyeden alıntı
bence hic guzel degil ama olsun genede emegine tesekkurler..
Peki
chopper-delisi adlı üyeden alıntı
bu arada pilakanı aldım seninle izmirin bir yeride karşılaşırsam tanışmak isterim 35af8432
Plakayı yanlış almışsın ama benziyor Bu arada plakamı almana gerek yok. Benim karakteristik iki özelliğim vardır. Her zaman arka koltuka fileyle kask bağlı olur birde kafamda cruisera pek uymayan güneşlikli Nolan kask vardır. Birde deponun üstünde mıknatıslı çanta. Yani hemen tanırsın.
Neyse, yorumlarınız için teşekkür ederim. Öyle akşam akşam bi iş yapalım hem cbr125in göstergeler hızlanmalar ses falan çıkar hem bir iki aksiyon olur falan dedik. Dediğim gibi birkaç deneme yaptık, göbek, viraj falan yakalayıp çok uzun drift yapınca arkadamdan gelen ya yetişemiyor yada yetişsede iç tarafta kalıyor bir şey gözükmüyordu. Girne caddesi gibi asfaltı artık fayans olmuş yerlerde kalkıştan 100ü geçene kadar arka tekerlek hiç izine gelmiyor. Yada şöyle uzuuunca bir viraj olunca yatarak girdikten sonra viraj bitene kadar yanda kalabiliyor.
Bu yaptıklarımı (ki çok matah değiller) özendirmiyorum tavsiye etmiyorum. Ama rahat yapabilecek duruma gelirseniz birgün yolda mıcır olur, toz olur, yağ olur kayınca korkmazsınız bile toparlayıverirsiniz.
-
13 Ağustos 2006, 14:26
memin1857 adlı üyeden alıntı
Evet videoyu çeken arkadaşta aynı şeyi söyledi, bigün arkamda 600rr varkende yaparız şöyle uzun uzun driftler.
dostum ben seni aşağıdakiyle takip ederim...
kamera çekimi kaliteli olmuş...arkadaş hiç titretmemiş...
-
13 Ağustos 2006, 14:55
Hayret herkes destek vermiş biri çıkıpta trafikte bu yaptığının yanlış olduğunu söylememiş. Arkadaşım daha geçen gün ben hamdım, kendi kendime oldum, 750 cc yi bir oturuşta yedim sözleri sana ait değil miydi? Yapmayın yahu şu videoda (hepsini seyretmedim) taksinin arkasında motorun kıçını bi o yana bi bu yana oynatmanın manası nedir? Madem bunu gerçekten tecrübe olsun, motor hakimiyeti adına yapıyorsun bunun yeri trafik değil ki, benim gözümde mobiletleri ile bağırta bağırta tuhaf hareketler yapanlardan farkın kalmadı. Hiç yakışmamış.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
-
13 Ağustos 2006, 15:10
BIYIKLI adlı üyeden alıntı
Hayret herkes destek vermiş biri çıkıpta trafikte bu yaptığının yanlış olduğunu söylememiş. Arkadaşım daha geçen gün ben hamdım, kendi kendime oldum, 750 cc yi bir oturuşta yedim sözleri sana ait değil miydi? Yapmayın yahu şu videoda (hepsini seyretmedim) taksinin arkasında motorun kıçını bi o yana bi bu yana oynatmanın manası nedir? Madem bunu gerçekten tecrübe olsun, motor hakimiyeti adına yapıyorsun bunun yeri trafik değil ki, benim gözümde mobiletleri ile bağırta bağırta tuhaf hareketler yapanlardan farkın kalmadı. Hiç yakışmamış.
Haklısın, trafikte yapılmamalı tabiki. Ama gecenin 3ünü tercih etmemizin sebebi buydu. Gündüz videolar çok kaliteli çıkıyor ama trafik sebebi ile gece yarısı tercih edildi. Taksi yada herhangi bir aracın yanından geçerken sanki üstüme kıracakmış, beni görmeyip U dönecekmiş diye düşünerek geçiyorum. Zaten motosiklet böyle kullanılmalı. Videoda taksiye yakınmışım gibi gözüküyor ama öyle değil. Önlemini alıp kendini mental olarak taksicinin hatasına göre hazırlayıp bir şekilde geçmek zorundasın adam duruyor yani.
Birde, piste çıkabilecek durumum yok tabiki, belki yeri trafik değil ama KAZALAR TRAFİKTE O SOKAKLARDA başımıza geliyor. Pistin mükemmel yağsız tozsuz sonu görülebilen virajlı güvenli yollarında değil.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler