Rıfkı öldümü bir bak
Ben ölüden korkarım abi..
Olum hala yazıyorlar ölmemiş demek git bir bak ..
Rıfkı öldümü bir bak
Ben ölüden korkarım abi..
Olum hala yazıyorlar ölmemiş demek git bir bak ..
Sen içini ferah tut @logaritma, tabuta son çiviyi çakıyorum.
Şu an iki kişilik bir koltukta oturmuş, bacak bacak üstüne atmış, cep telefonuna bakıyorum. Zevkine havadaki ayağımın ucuyla da havaya sekiz çiziyorum. Bunun videosunu yapıp koysam olmaz mı?
1. 8 manevrası başarısız. Çünkü, daireden dışarı çıkmış. Bu şekliyle sınavda kalır.
2. Motosikletle başarılı bir 8 manevrası yapmak için bakış önemlidir. Omuz üzerinden dairenin merkezine doğru bakış gerekir. Kendisi bu bakışı yapmadığı için de daireden dışarı çıkmış. "Otur. Sıfır" demiyorum. Çünkü, merak edip bir bilgiyi araştırmak desteklenmesi gereken bir davranıştır. Önce, doğru bilgiyi öğrenmek şartıyla. Yalnız, bu videonun sahibinin sürüş hocası olması ilginç. Belki de henüz acemi olduğu zamanlarda çekmiş olduğu görüntülerdir diyorum.
3. Daire bana da biraz büyük gibi geldi. Sınavda 7 m. çapında daire kullanılıyor.
vay be şimdiki ehliyet sınavları bayağı hafiflemiş..
bizim zamanımızda kuka testi vardı kukalar arasında geçiyordun cücük kadar mesafe vardı kukalar arasında son kuka bittikden sonra u dönüşü yapıp (kesinlikle ayağını yere değdirmeden dönücekdin yoksa kalırdın) öyle genişde değil olduğun yerde ufacık bir u dönüşü yapıp tekrar kukaların arasından geçirip bitiriyorlardı.. 8 testi neymişki ..
bayağı hafifletmişler testleri..
Burada gayet kapsamlı ve ücretsiz bir kurs (on saat motosiklet üzerinde, on saat sınıfta, dersler interaktif, videolu falan, motosiklet üzerinde herşeyi sıfırdan öğretiyorlar debriyaj kullanımından başlayıp, tüm masraflar motosiklet güvenlik vakfi tarafından karşılanıyor, motosiklet, benzin, kask, eldiven dahil) sonrası oluyor sınav.
Sınav günü acaip beceriksiz yaşlı bir kadın sınavı geçti... Yanımdaki adam kafasını kaşımaya başladı, "yaw şimdi bu yarin bi dene Sportster alıp bizimlene aynı trafiğe mi çıkacak? Vay halimize" dedi, aynen böyle Ege şivesiyle
İyi de biz sınavda o tek yuvarlağın içinden küçük bir yerde 8 yaptık. Şimdiki sekizler böyle büyüdü mü bu kadar, bu ne abi dönel kavşak resmen.
Videoyu paylaşan kanalın adını görünce haykırdım :D
Teşekkürler Uzman Eğitmen Serdar Hocam.
Eyvallah... güzel yorumlarınız için de 😁
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:08 ----------
Paylaşımlar acemi yada tecrubesiz arkadaşlar içindir...
İnşallah ileri sürüşler alakali çalışmalar da yapacağız (Sizin gibi usta sürücülerimiz katkılarıyla)
Motosiklet Sınavı Eğitim Videoları Oynatma listesi:
https://www.youtube.com/playlist?lis...C4uV4llx1T9U3P
Eğitimlerde 8 Çizme de acemilerin racing tarz ile dönmesi imkansız gibidir. A sınıfında naked motor ile eğitimlerde 8 cizmede sorun yaşamadık (Yamaha Mt 07)
Motora gönül vermiş sadece belge vermek için sınav günü değil bilfiil aktif kullanan bir egitmen olarak hepinize saygılar 😉
Instagram: serdarhyo
Türkiye'de ehliyet kursları inanılmaz kötü ya ben kendi anımı anlatayım.
Motosiklet tecrübem sıfır gittim kursa yazıldım. İlk ders bir tane çin motoru verdi hoca bu fren bu gaz bu debriyaj vitesler yukarı aşağı tamam sen bahçede turla.
İkinci ders, mt07 verdiler burası parkur hadi turla. 8'e girdim motoru yatırdım neyseki altında falan kalmadım. Dedim diğerleri girsin ben izleyeyim en son tekrar ben alırım. Bir sonraki eleman aldı kask falan hiçbirşey yok bir ses duyduk kafamı çevirdim motor bir yerde eleman bir yerde yatıyor neyseki ufak tefek yaralarla kurtardı motorun vites kolu falan yamulduğu için ders iptal.
Sonra gittim 1 seans özel ders aldım bir tavsiye üzerine. Adam yarım günde oturuş pozisyonundan vites atmaya, kombine frenden slaloma, virajda bakışımı nereye kaydıracağımdan 8 çizmeye yokuşta durmaktan yatan motoru kaldırmaya kadar gösterdi. Defalarca pratik yaptık yeri geldi arkasına oturdum beraber döndük parkuru. O adam sayesinde ehliyet aldım, özgüvenim yerine geldi. Türkiye'ye gelsem kesin tekrar ders alıcam. Burada maalesef imkanlar daha kısıtlı motora binen yok doğru düzgün kuryeler dışında.
Sektörde olduğum için gayet iyi anlıyorum... maalesef diğer sınıflara göre motosiklet eğitim ve derslerine gereken önem/denetim yapılmıyor...
Şahsen ben bilene olsa 9 ders olarak baslatip hazır olana kadar zaten biliyorsun demeden eğitim vermeye özen gosteriyorum. Sıfırdan bisiklet bile kullanamımamis, mesleki ihtiyactan (lojistik/posta) başvuru yapan adayları;
- Motosiklet tanitimi
- motor üstünde kontrol
- denge egitimi
- düz gidış gelislerden sonra manevralar çalışma formasyonuyla başarıya ulastiriyorum.
- Sınavına gelmeyenler disında kalan adayım olmadı çok uzun zamandır.
Bu konuda başvuru yapacak adaylara is dusuyor. Önce kayıt olacakları kursu egitmeni iyi secmeliler. Yoksa başıma geldiği gibi; Sınav günü sabahı başka kurs adayı gelip sınav güzergahını sorması gibi bi durumla karşilaşmasınlar.
Saygılar. 😉
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)