abs li olsa yok daha erken dururdu,yok abs li olsa kesin virajı alırdı...Alkol alıp alıp mı yazıyorsunuz bunları??Abs nin viraj alma ile alakasını biraz anlatsanıza çok merak ediyorum.Adamın dönemediği viraja 6:12 de dikkatli bakın,viraj değil resmen U dönüşü,ki yol gidiş geliş sanırım.Bu da demek ki yolun sana ait kısmın da o hızla o virajı,cadde asfaltın da sktim sene dönemezsin.Hani pist asfaltı,pist lastiği olacak da o keskinlik ve dar bir virajı vücudunu virajın içine salıcan da,virajın çıkışına bakarak çekecen motoru,varsa o virajı o hız da yok şöyle yapacan yok böyle yapsaydın dönerdin diyen gösterecek babayiğit çıksın biz de feyz alalım.Adamın iki büyük hatası var ya bilmediğin bir virajdı ya da biliyordun gaza gelip o keskinlik de bir U virajı o hız da dönmeye kalktı,bir diğer büyük hatası da yanlış ve geç frenaj.
egitim almamissin buna bagli olarak tecrubesizlikle birlikte gec hesaplama sonucunda viraj disina kitlenmissin.neyse ki bariyer yokmus.en kotu tecruben boyle olsun.bir an once egitim almani tavsiye ederim
Benim yöntemim çok basit, bilmediğin yolda basmayacaksın.
Geçmiş olsun çok ucuz atlatmışsınız.
Bence hata o anda dönmek için hiçbir şey yapılmamış olması. Ya panik veya o hızda dönebileceğinize inanmamak gibi nedenler.
Bazende insanın konsantrasyonu dağılınca saçmalayabiliyor.
Hani basiretin bağlanmış denir ya onun gibi. Bir nedenden ötürü dönüş kontrasını verememiş korunma refleksinizi devreye almışsınız.
Bileği Bükmek 2 kitabını mutlaka ama mutlaka okuyun.
Aradıpınız tüm cevaplar orada.
"sanki pekte öyle degil gibi, arkadasin hizi o viraj icin cok cok yüksek sanki.. " nihayettt bu ülke de halaa kafası çalışan birilerinin yorum yaptığını görmek insanı mutlu ediyor.
Tamam hızı yüksek olabilir o ayrı bir konu. Ama viraj öncesi yavaşlamadığı gibi herhangi bir dönme hareketi hiç yok.
Ayrıca o hızlada o virajı dönebilirdi. Daha fazla yatış gerektirebilir. Ancak önerilmez ama virajda eğer araç yoksa ki görünmüyor böyle bir kafadan çarpma riski yerine sola yatarak motoru eğer kesin dönemeyecekse motoru yavaşça bırakmak daha mantıklıda olabilirdi.
Sonuçta orada bariyer olsa Allah korusun sonuç daha ağır olabilirdi. Tabi eğer kesin virajı dönemeyecekse ve bariyer olmadığını görüp bilerek bu hareketi yaptıysa buda çok akıllıca olmuş derim. Ama farkındaysa..
"Ayrıca o hızlada o virajı dönebilirdi" kardeşş,adam gazı kapatıp virajı alamayacağını fark ettiğin de 80km yazıyor kadran da.Buna benzer ben sana U dönüşü şeklin de bu dar ve keskinlik de viraj göstericem,bir dönsene cadde asfaltın da.Söz deponu da doldurucam,yemekler de benden biz de senden bir şeyler kaparız bu saye de.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:04 ----------
Bunu "Şahsen bende çok tecrübe sahibi değilim ama gurup sürüşlerinde en önde tek gittiğim zaman viraj performansım berbat oluyor , diğer motorlar beni rahat yakalıyor Önüme virajı iyi olan bi mt09cu alınca ikimiz kopup gidiyoruz.." diyen adam mı söylüyor?? Sen abs'li ya da abs siz hiç bir motora hakim olduğunu yada olabileceğini düşünmüyorum.Bu çocuğun kaza yaptığına benzer dar keskin virajlı bir yol da 200cc bir motosikletle kız bile senin içinden dışından rahat geçer.Önce sen kendini geliştir,sonra bura da yazar çizersin ;)
Birincisi üslubuna dikkat et. Dayı dayı yazmanın ne sana ne başkasına bir yararı olmaz.
İkincisi ben telefondan giriyorum ve google harita görüntüleri açılmadı. Şimdi tekrar baktım. Evet eğer hızı 89 km h ise o virajı dönemez. Telefon ekranında hızını göremiyorum.
Ancak olay zaten en başından sonuna kadar hatalı. İşaretlere dikkat etmemek, frenlemeye geç başlamak, hız zaten fazla.
Bana göre yollarımızda dönebilecek bilse olsanız viraj yapmak aşırı tehlikeli. Her an pek çok riski alıyorsunuz.
Bana göre olması gereken şartların elverdiği en düşük hızda viraja girmektir.
Ayrıca ek yaparak yazdığınız mesaj banaysa benim öyle bir yorumumu bul ben sana yemek ısmarlarım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:16 ----------
Hepsi bir yana ben sana her zaman yenek ısmarlar deponu doldururum. Bunu için tehlikeli virajlara dalmana kendini ispatlamana hiç gerek yok.
Benim bahsettiğim gurup fz6 mt09 xj6 mt07 ddn oluşuyor . Kendimde mt07 kullanıyorum , ben oldum delisi değilim senin gibi , abs olsaydı arka frenden ayağını çekme gereği duymaz ön frenede korkusuz basardı. Sana pulsarınla hayatında başarılar dilerim, kız bile diyerek kadınları ötekileştirmenide mallığına veriyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------
Hatta bunu daha öncede yapmışsın , bunu duble mallığına veriyorum.
Teknik bir cevabi yok sorunun dostum. Videondan bariz belli oldugu uzre;
Tek cevap var: Bilmedigin yolda acisini bilmedigin bir viraja gereginden hizli girmissin. Bundan sonrasi tecrube kabiliyet vs fasafiso. Tum mesele yolu daha once gecmemissin bu cok belli, sonra da bakis kacirmissin dogal olarak lan nerdeyiz noluyo simdi diye
viraja göre fazla hızlısın, hızına göre eksik tecrübelisin. Bunların üstüne trafik levhaları ve yerdeki kocaman uyarı şeritlerine de dikkat etmiyosun.
En büyük kazan bu olsun.
aynen dostum doğru yerdesin
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:47 ----------
Sony aksiyon kamerasına ait kameranın nereyi çektiğini gösteriyor, bir nevi kumanda görevide görüyor kamerayı yönetmek için yani.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:48 ----------
haklısın normalde motor freni yapıyorum ve kullanıyorum ama orada ki panik ve zamanın ksııtlı olmasıyla o an o aklıma gelmedi kesinlkle motor freni şarttı, birde teker kitleyince kaydırmasından korktum devamında en başında yapılması gereken ilk şeydi belkide o
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:50 ----------
frenlerim ciddi manada güvensiz ve lastikler irc cidden memnun değilim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:54 ----------
hiç dönemeyeceğimi düşündüm lakin hızım hiç bir zaman yeteri kadar düşmedi üzerine yol çizgisi dışında ki yerler çok mıcırlı virajın içine yatsam dahi en ufak dışarı açılmada o motor o lastiklerle altımdan saniyenin 10/1 kadar bir sürede kayar bende öyle kalakalırdım...
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:56 ----------
hocam size de ne kadar teşekkür etsem az... olay yeri araştırma gibi maşallah her şeyi tam takır çıkarmışsın ve tespitlerin o an yaşadıklarımı birebir anımsattı bana büyük saygı duydum gerçekten, diğer arkadaşlar da çok güzel yorumlarda bulunmuşlar çok saolsunlar ama senin hakkını yiyemem kesinlikle, saygılar...
Kontrol edebileceğinden daha güçlü bir motora sahipsin. Sevdiklerin için dikkatli ol
dostum 80 km/h ile bu viraji nasil döneceksin..
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:12 ----------
benzer bir durum kendimde yasamistim.. (dakika 3'ten itibaren)
analiz edip derslerini mutlaka cikar ve konus kendinle motosiklet kullanirken..
- uff yolun tatligina bak
- karsidan araba geliyor dikkat
- aa tehlikeli virajlar tabelasi
- gazi keselim bakalim bizi ne bekliyor
- yerde de tirtiklar var, viraj fena herhalde
- aynen viraj fenaymis
- biraz fren yapip yolun sagina yanasalim
- ooo viraj fena ama tatliymis
- yatiyoruz ve gazi hafif acip ice dogru kayiyoruz ve topukkk
Herkese teşekkür ederim değerli yorumlarından dolayı ama kuşbakışı fotoğrafta cidden bellid eğil viraj çok sert ve aşağı doğru eğimli. Belki yokuş yukarı olsa santrifüj etkisi ile viraja dha çok yapışırsın ama burada tam tersi viraj seni dışarı atıyor her halükarda. TecrübesizLiğimi ve hatamı örtmek için değil ciddi manada olayın ve şartların gdişatı bu yönde olduğu içim söylüyorum. Yinede tüm teknik olayların dışında şansımın yanımda olmasına seviniyorum...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)