Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Virajda Kaza - Nerede Yanlış Yaptım?

REKLAM ALANI
    drejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Nmax
    Alıntı Jemand adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yanlışın, dönemeyeceğini sanıp frenlere asılmak. fren yerine, 5. saniyede kendini ve motoru sola doğru çekeceksin.
    virajına güvendiğin bir arkadaşını önüne al ve viraj çizgisini takip et.
    ve orada bariyer olmadığı için çok şanslısın.

https://4.bp.blogspot.com/-kxlmKYp4E...ex-nedir-1.jpg
    "virajına güvendiğin bir arkadaşını önüne al ve viraj çizgisini takip et" bu bayaa mantıklı geldi.Siz de böyle mi öğrendiniz?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    Alıntı drejj adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "virajına güvendiğin bir arkadaşını önüne al ve viraj çizgisini takip et" bu bayaa mantıklı geldi.Siz de böyle mi öğrendiniz?
    Şahsen bende çok tecrübe sahibi değilim ama gurup sürüşlerinde en önde tek gittiğim zaman viraj performansım berbat oluyor , diğer motorlar beni rahat yakalıyor Önüme virajı iyi olan bi mt09cu alınca ikimiz kopup gidiyoruz..

Jemand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-10 SP
    Alıntı Boldpilot adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şahsen bende çok tecrübe sahibi değilim ama gurup sürüşlerinde en önde tek gittiğim zaman viraj performansım berbat oluyor , diğer motorlar beni rahat yakalıyor Önüme virajı iyi olan bi mt09cu alınca ikimiz kopup gidiyoruz..
    ben üstteki mt9 lu dallamadan öğrendim
    fakat boynuz kulağı geçiyor

Motosikleti
    Yamaha Nmax
    Bi kere kaza virajda olmamış . Viraja girmemişsin , motorun absli olsa arka frenle beraber viraja girebilirdin . Muhtemelen video göğüs aparatıyla çekilmiş , bakışın hakkında birşey diyemem fakat o hızla ve bu tecrübeyle viraja girsen sonuçları daha kötü olabilirdi. Birde debriyaja asılmışsın motor kompresyondan çıkmış vites küçültmen daha sağlıklı olurdu..
    Geçmiş olsun...
    abs li olsa yok daha erken dururdu,yok abs li olsa kesin virajı alırdı...Alkol alıp alıp mı yazıyorsunuz bunları??Abs nin viraj alma ile alakasını biraz anlatsanıza çok merak ediyorum.Adamın dönemediği viraja 6:12 de dikkatli bakın,viraj değil resmen U dönüşü,ki yol gidiş geliş sanırım.Bu da demek ki yolun sana ait kısmın da o hızla o virajı,cadde asfaltın da sktim sene dönemezsin.Hani pist asfaltı,pist lastiği olacak da o keskinlik ve dar bir virajı vücudunu virajın içine salıcan da,virajın çıkışına bakarak çekecen motoru,varsa o virajı o hız da yok şöyle yapacan yok böyle yapsaydın dönerdin diyen gösterecek babayiğit çıksın biz de feyz alalım.Adamın iki büyük hatası var ya bilmediğin bir virajdı ya da biliyordun gaza gelip o keskinlik de bir U virajı o hız da dönmeye kalktı,bir diğer büyük hatası da yanlış ve geç frenaj.
    splender ve schizo bunu beğendiler.

KTMADDICTED - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 990 SMT & WR250R
    egitim almamissin buna bagli olarak tecrubesizlikle birlikte gec hesaplama sonucunda viraj disina kitlenmissin.neyse ki bariyer yokmus.en kotu tecruben boyle olsun.bir an once egitim almani tavsiye ederim
    splender bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Nmax
    Alıntı Jemand adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben üstteki mt9 lu dallamadan öğrendim
    fakat boynuz kulağı geçiyor
    Youtube kanalını severek izliyoruz ailecek.Yalnız o bahsettiğin mt9 senin videolar da ki çocuksa,sanki çocuk aranız açılmasın diye seni bekliyor,yanılıyormuyum?

emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    Benim yöntemim çok basit, bilmediğin yolda basmayacaksın.
    splender bunu beğendi.

Motosikleti
    nc750x
    Geçmiş olsun çok ucuz atlatmışsınız.
    Bence hata o anda dönmek için hiçbir şey yapılmamış olması. Ya panik veya o hızda dönebileceğinize inanmamak gibi nedenler.
    Bazende insanın konsantrasyonu dağılınca saçmalayabiliyor.
    Hani basiretin bağlanmış denir ya onun gibi. Bir nedenden ötürü dönüş kontrasını verememiş korunma refleksinizi devreye almışsınız.
    Bileği Bükmek 2 kitabını mutlaka ama mutlaka okuyun.
    Aradıpınız tüm cevaplar orada.
    splender bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Nmax
    "sanki pekte öyle degil gibi, arkadasin hizi o viraj icin cok cok yüksek sanki.. " nihayettt bu ülke de halaa kafası çalışan birilerinin yorum yaptığını görmek insanı mutlu ediyor.
    splender bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R
    abs li olsa yok daha erken dururdu,yok abs li olsa kesin virajı alırdı...Alkol alıp alıp mı yazıyorsunuz bunları??Abs nin viraj alma ile alakasını biraz anlatsanıza çok merak ediyorum.Adamın dönemediği viraja 6:12 de dikkatli bakın,viraj değil resmen U dönüşü,ki yol gidiş geliş sanırım.Bu da demek ki yolun sana ait kısmın da o hızla o virajı,cadde asfaltın da sktim sene dönemezsin.Hani pist asfaltı,pist lastiği olacak da o keskinlik ve dar bir virajı vücudunu virajın içine salıcan da,virajın çıkışına bakarak çekecen motoru,varsa o virajı o hız da yok şöyle yapacan yok böyle yapsaydın dönerdin diyen gösterecek babayiğit çıksın biz de feyz alalım.Adamın iki büyük hatası var ya bilmediğin bir virajdı ya da biliyordun gaza gelip o keskinlik de bir U virajı o hız da dönmeye kalktı,bir diğer büyük hatası da yanlış ve geç frenaj.
    Motosiklet arkayı salınca zört korkusundan freni bırakmış adam görmezmisin bre densiz. Motorda abs olsa frenlemeyle beraber sola doğru ivmelense rahat toparlardı.

Motosikleti
    nc750x
    "sanki pekte öyle degil gibi, arkadasin hizi o viraj icin cok cok yüksek sanki.. " nihayettt bu ülke de halaa kafası çalışan birilerinin yorum yaptığını görmek insanı mutlu ediyor.
    Tamam hızı yüksek olabilir o ayrı bir konu. Ama viraj öncesi yavaşlamadığı gibi herhangi bir dönme hareketi hiç yok.

Ayrıca o hızlada o virajı dönebilirdi. Daha fazla yatış gerektirebilir. Ancak önerilmez ama virajda eğer araç yoksa ki görünmüyor böyle bir kafadan çarpma riski yerine sola yatarak motoru eğer kesin dönemeyecekse motoru yavaşça bırakmak daha mantıklıda olabilirdi.

Sonuçta orada bariyer olsa Allah korusun sonuç daha ağır olabilirdi. Tabi eğer kesin virajı dönemeyecekse ve bariyer olmadığını görüp bilerek bu hareketi yaptıysa buda çok akıllıca olmuş derim. Ama farkındaysa..

Motosikleti
    Yamaha Nmax
    Alıntı OğuzÖztürk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamam hızı yüksek olabilir o ayrı bir konu. Ama viraj öncesi yavaşlamadığı gibi herhangi bir dönme hareketi hiç yok.

Ayrıca o hızlada o virajı dönebilirdi. Daha fazla yatış gerektirebilir. Ancak önerilmez ama virajda eğer araç yoksa ki görünmüyor böyle bir kafadan çarpma riski yerine sola yatarak motoru eğer kesin dönemeyecekse motoru yavaşça bırakmak daha mantıklıda olabilirdi.

Sonuçta orada bariyer olsa Allah korusun sonuç daha ağır olabilirdi. Tabi eğer kesin virajı dönemeyecekse ve bariyer olmadığını görüp bilerek bu hareketi yaptıysa buda çok akıllıca olmuş derim. Ama farkındaysa..
    "Ayrıca o hızlada o virajı dönebilirdi" kardeşş,adam gazı kapatıp virajı alamayacağını fark ettiğin de 80km yazıyor kadran da.Buna benzer ben sana U dönüşü şeklin de bu dar ve keskinlik de viraj göstericem,bir dönsene cadde asfaltın da.Söz deponu da doldurucam,yemekler de benden biz de senden bir şeyler kaparız bu saye de.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:04 ----------

Motosiklet arkayı salınca zört korkusundan freni bırakmış adam görmezmisin bre densiz. Motorda abs olsa frenlemeyle beraber sola doğru ivmelense rahat toparlardı.
    Bunu "Şahsen bende çok tecrübe sahibi değilim ama gurup sürüşlerinde en önde tek gittiğim zaman viraj performansım berbat oluyor , diğer motorlar beni rahat yakalıyor Önüme virajı iyi olan bi mt09cu alınca ikimiz kopup gidiyoruz.." diyen adam mı söylüyor?? Sen abs'li ya da abs siz hiç bir motora hakim olduğunu yada olabileceğini düşünmüyorum.Bu çocuğun kaza yaptığına benzer dar keskin virajlı bir yol da 200cc bir motosikletle kız bile senin içinden dışından rahat geçer.Önce sen kendini geliştir,sonra bura da yazar çizersin ;)
    splender bunu beğendi.

Motosikleti
    nc750x
    "Ayrıca o hızlada o virajı dönebilirdi" kardeşş,adam gazı kapatıp virajı alamayacağını fark ettiğin de 80km yazıyor kadran da.Buna benzer ben sana U dönüşü şeklin de bu dar ve keskinlik de viraj göstericem,bir dönsene cadde asfaltın da.Söz deponu da doldurucam,yemekler de benden biz de senden bir şeyler kaparız bu saye de.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:04 ----------

Bunu "Şahsen bende çok tecrübe sahibi değilim ama gurup sürüşlerinde en önde tek gittiğim zaman viraj performansım berbat oluyor , diğer motorlar beni rahat yakalıyor Önüme virajı iyi olan bi mt09cu alınca ikimiz kopup gidiyoruz.." diyen adam mı söylüyor?? Sen abs'li ya da abs siz hiç bir motora hakim olduğunu yada olabileceğini düşünmüyorum.Bu çocuğun kaza yaptığına benzer dar keskin virajlı bir yol da 200cc bir motosikletle kız bile senin içinden dışından rahat geçer.Önce sen kendini geliştir,sonra bura da yazar çizersin ;)
    Birincisi üslubuna dikkat et. Dayı dayı yazmanın ne sana ne başkasına bir yararı olmaz.

İkincisi ben telefondan giriyorum ve google harita görüntüleri açılmadı. Şimdi tekrar baktım. Evet eğer hızı 89 km h ise o virajı dönemez. Telefon ekranında hızını göremiyorum.

Ancak olay zaten en başından sonuna kadar hatalı. İşaretlere dikkat etmemek, frenlemeye geç başlamak, hız zaten fazla.

Bana göre yollarımızda dönebilecek bilse olsanız viraj yapmak aşırı tehlikeli. Her an pek çok riski alıyorsunuz.

Bana göre olması gereken şartların elverdiği en düşük hızda viraja girmektir.

Ayrıca ek yaparak yazdığınız mesaj banaysa benim öyle bir yorumumu bul ben sana yemek ısmarlarım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:16 ----------

Hepsi bir yana ben sana her zaman yenek ısmarlar deponu doldururum. Bunu için tehlikeli virajlara dalmana kendini ispatlamana hiç gerek yok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    WR 250 R

Benim bahsettiğim gurup fz6 mt09 xj6 mt07 ddn oluşuyor . Kendimde mt07 kullanıyorum , ben oldum delisi değilim senin gibi , abs olsaydı arka frenden ayağını çekme gereği duymaz ön frenede korkusuz basardı. Sana pulsarınla hayatında başarılar dilerim, kız bile diyerek kadınları ötekileştirmenide mallığına veriyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------

90-100km üstünde agresif kullanıp iki viraj al bakayım motor yere ne kadar tutuyor görelim.Haa boş yol da gazlayıp kız gibi motor sürüyorsan o ayrı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:30 ----------

140-150 ile girdiğin viraj 4-5 şeritli otobandır,o da viraj değil yol sola kıvrılıyordur.Motorun son hızı zaten kaç ki sen 140-150 ile viraj alıyormuşsun.Çok merak ettim,şile yada riva yolun da bir gün göster de biz de senden bir şeyler kapalım.
    Hatta bunu daha öncede yapmışsın , bunu duble mallığına veriyorum.

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Teknik bir cevabi yok sorunun dostum. Videondan bariz belli oldugu uzre;

Tek cevap var: Bilmedigin yolda acisini bilmedigin bir viraja gereginden hizli girmissin. Bundan sonrasi tecrube kabiliyet vs fasafiso. Tum mesele yolu daha once gecmemissin bu cok belli, sonra da bakis kacirmissin dogal olarak lan nerdeyiz noluyo simdi diye
    splender bunu beğendi.

matrax33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 400 sxc
    viraja göre fazla hızlısın, hızına göre eksik tecrübelisin. Bunların üstüne trafik levhaları ve yerdeki kocaman uyarı şeritlerine de dikkat etmiyosun.

En büyük kazan bu olsun.
    splender bunu beğendi.

splender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF R25
    Alıntı forzaBJK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konum olarak neresiydi?

haritadan bi yolu göreyim, sonra bi analiz yapmaya calisayim..

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:47 ----------

tamam buldum, catalcada kalfa köyü, karedeniz istikametine seyir ediyorsun..
    aynen dostum doğru yerdesin

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:47 ----------

Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam geçmiş olsun, sol bileğinizde takılı olan aparat nedir?
    Sony aksiyon kamerasına ait kameranın nereyi çektiğini gösteriyor, bir nevi kumanda görevide görüyor kamerayı yönetmek için yani.

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:48 ----------

Bi kere kaza virajda olmamış . Viraja girmemişsin , motorun absli olsa arka frenle beraber viraja girebilirdin . Muhtemelen video göğüs aparatıyla çekilmiş , bakışın hakkında birşey diyemem fakat o hızla ve bu tecrübeyle viraja girsen sonuçları daha kötü olabilirdi. Birde debriyaja asılmışsın motor kompresyondan çıkmış vites küçültmen daha sağlıklı olurdu..
    Geçmiş olsun...
    haklısın normalde motor freni yapıyorum ve kullanıyorum ama orada ki panik ve zamanın ksııtlı olmasıyla o an o aklıma gelmedi kesinlkle motor freni şarttı, birde teker kitleyince kaydırmasından korktum devamında en başında yapılması gereken ilk şeydi belkide o

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:50 ----------

Alıntı ayetlervaray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fren yapmak yerine dönmeye çalışsan rahat dönerdin. ayrıca freni ya yanlış dozajladın yada lastiklerin kötü.
    frenlerim ciddi manada güvensiz ve lastikler irc cidden memnun değilim...

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:54 ----------

Alıntı ozan1991 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Viraja hiç girmeye çalışmadığına göre ya hızlı girdin viraja yada dönemiyceğini düşündün hızında gözükmüyor ama 60 gibi hızlarda ben apache mle dönerdim ordan hızlı girmiş olsan bile yoldan çıkmadan son anda frenleri salıp sola kontra versen yine dönerdin diye düşünüyorum
    hiç dönemeyeceğimi düşündüm lakin hızım hiç bir zaman yeteri kadar düşmedi üzerine yol çizgisi dışında ki yerler çok mıcırlı virajın içine yatsam dahi en ufak dışarı açılmada o motor o lastiklerle altımdan saniyenin 10/1 kadar bir sürede kayar bende öyle kalakalırdım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:56 ----------

Alıntı forzaBJK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.optimumtrafik.com.tr/File...im/9588478.jpg

öncelikle güzergaha hakim olmadiginizi varsayiyorum, aksi taktirde o virajin keskinligi hakkinda bilginiz olmasi gerekirdi.
    gerci keskin filan degil, bildigin u dönemeci neredeyse..

http://resimyukle.link/a/r25_kalfa0.JPG.jpg

1. Sola dogru baslayan tehlikeli devamli virajlar tabelasindan virajin dönüs noktasina kadar takriben 100 metrelik nispeten düz yol var.

http://resimyukle.link/a/r25_kalfa1a.JPG

2. bu noktadan virajin tehlikeli ve keskin oldugu hem görüs olarak hemde tabeladan dolayi sezmeniz gerekirdi, Hizimiz 93 km/h

http://resimyukle.link/a/r25_kalfa2.JPG

3. 22 küsür metre sonra (bir saniye sonra) virajin keskinligini farkdiyorsunuz ve gazi kesiyorsunuz, hizimiz 93 km/h, virajin baslama noktasina kalan mesafe ise 85 metre

http://resimyukle.link/a/r25_kalfa2c.JPG

http://resimyukle.link/a/r25_kalfa2a.JPG

http://resimyukle.link/a/r25_kalfa2b.JPG

4. nedense ön freni virajin keskinligini farketme noktasindan yaklasik 35 metre sonra (yaklasik 1,5 saniye sonra) kullanmaya basliyorsunuz, ki bizi bu durumda durduracak olacak aksam önfrenidir. bu noktada hiziniz 89 km/h, virajin baslangicina kalan mesafe 52 metre..

http://resimyukle.link/a/r25_kalfa3.JPG

http://resimyukle.link/a/r25_kalfa3a.JPG

http://resimyukle.link/a/r25_kalfa3b.JPG

5. Virajin baslangic noktasinda hiziniz 30 km/h, acil durum frenlemesi ile (ki gayet acil bir durum) bu noktada rahatca durmus olmaniz gerekirdi. uygun sartlarda (kuru asfaltta) 89km/h ile acil durum frenleme ile durma mesafesi 40 küsür metredir.
    fotodaki noktadan sonra frenlemeyi hafifletmeniz (veya daha da sert frenleme yapmamaniz) yolun toprakli kismina girdigizden dolayi tamamdir.

http://resimyukle.link/a/r25_kalfa4.JPG

6. bu noktadan sonra (veya daha önceden) odaginizi refüj yerine kacacabileceginiz bosluga vermeniz artiniz olmustur ve sizi yaralanmadan veya motorunuzun hasar görmesinden korumustur.

################################################## ########################################

Bu musibetten cikaracagiimz dersler neler olabilir?

1. Bilmedigimiz yollarda mutlaka ve mutlaka uyari tabelalarini dikkate almamiz gerekir agacta refüjde patlamamak icin..

2. hizimizi herdaim görüs mesafemize göre ayarlamak gerekir - bunu yaparken asfaltin durumunuda dikkate almak gerekir (islak, tozlu toprakli, beton, soguk asfalt, vs.).

3. viraja girmeden/baslamadan önce hizimi dönebilecegimiz seviyeye indirmek gerekir, akabinde de tatli tatli viraji dönmek gerekir, lakin bunun icin önce virajin dönüs seklini bilmek ve görmek gerekir..

################################################## ########################################

peki bu cikardigimiz dersler videodaki sürüsümüze nasil yansimaliydi?

1. Fotodaki noktada gazi kesmeye baslamaniz gerekirdi lakin; a) yola hakim degiliz b) devamli tehlikeli virajlar uyari tabelasi var c) önümüzdeki virajin seklini görmüyoruz

http://resimyukle.link/a/r25_kalfa2.JPG

2. fotodaki noktada hizimiz biraz olsun düsmüs olacakti (takriben 85km/h), virajin baslangicina 85 metre kadar bir mesafe kalacakti ve hafif frenleme ile viraja girebilecegimiz hizi görüs acimiza göre blirlemeye vaktimiz olacakti.

http://resimyukle.link/a/r25_kalfa2a.JPG

http://resimyukle.link/a/r25_kalfa2b.JPG

3. fotodaki noktada hizimiz 40-50 arasi olacakti ve tatli tatli virajimizi dönmüs olacaktik..

http://resimyukle.link/a/r25_kalfa3.JPG

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:53 ----------

sanki pekte öyle degil gibi, arkadasin hizi o viraj icin cok cok yüksek sanki..

http://resimyukle.link/a/r25_kalfa0.JPG.jpg
    hocam size de ne kadar teşekkür etsem az... olay yeri araştırma gibi maşallah her şeyi tam takır çıkarmışsın ve tespitlerin o an yaşadıklarımı birebir anımsattı bana büyük saygı duydum gerçekten, diğer arkadaşlar da çok güzel yorumlarda bulunmuşlar çok saolsunlar ama senin hakkını yiyemem kesinlikle, saygılar...

ryan82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    aprillia
    Kontrol edebileceğinden daha güçlü bir motora sahipsin. Sevdiklerin için dikkatli ol
    OğuzÖztürk bunu beğendi.

forzaBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    Alıntı ayetlervaray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fren yapmak yerine dönmeye çalışsan rahat dönerdin. ayrıca freni ya yanlış dozajladın yada lastiklerin kötü.
    dostum 80 km/h ile bu viraji nasil döneceksin..

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:12 ----------

Alıntı splender adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam size de ne kadar teşekkür etsem az... olay yeri araştırma gibi maşallah her şeyi tam takır çıkarmışsın ve tespitlerin o an yaşadıklarımı birebir anımsattı bana büyük saygı duydum gerçekten, diğer arkadaşlar da çok güzel yorumlarda bulunmuşlar çok saolsunlar ama senin hakkını yiyemem kesinlikle, saygılar...
    benzer bir durum kendimde yasamistim.. (dakika 3'ten itibaren)

analiz edip derslerini mutlaka cikar ve konus kendinle motosiklet kullanirken..

- uff yolun tatligina bak
    - karsidan araba geliyor dikkat
    - aa tehlikeli virajlar tabelasi
    - gazi keselim bakalim bizi ne bekliyor
    - yerde de tirtiklar var, viraj fena herhalde
    - aynen viraj fenaymis
    - biraz fren yapip yolun sagina yanasalim
    - ooo viraj fena ama tatliymis
    - yatiyoruz ve gazi hafif acip ice dogru kayiyoruz ve topukkk
    splender bunu beğendi.

splender - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF R25
    Herkese teşekkür ederim değerli yorumlarından dolayı ama kuşbakışı fotoğrafta cidden bellid eğil viraj çok sert ve aşağı doğru eğimli. Belki yokuş yukarı olsa santrifüj etkisi ile viraja dha çok yapışırsın ama burada tam tersi viraj seni dışarı atıyor her halükarda. TecrübesizLiğimi ve hatamı örtmek için değil ciddi manada olayın ve şartların gdişatı bu yönde olduğu içim söylüyorum. Yinede tüm teknik olayların dışında şansımın yanımda olmasına seviniyorum...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)