R25 İLE KAZA - NASIL KAZA YAPILIR - NEREDE HATA YAPTIM - HATALIYIM
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
Uzun bir süre yatınca motor da bende hantalladık sanırım
Ufak çaplı hesaplama ve teknik eksikliği sebebi ile bir kazaya karıştım.
Sonrasında kendimi de analiz ederek hatalı olduğumu belirttim. Kazaya sebep olan faktörleri ele aldım.
Umarım faydalı bir video olur ve motor kullanmak için sadece öz güvenin yeterli olmadığını bir kere daha öne çıkarmış oluruz.
Ekipman önemlidir ve eğitim şarttır.
Saygılar, iyi seyirler...
https://www.youtube.com/watch?v=Yco4AplaNIE&t=597s
Reklamlar
-
Kamyonete takılıp kalmışsın. Kaçınılmaz olarak da temas gerçekleşmiş. Daha sakin ve defansif sürmeni tavsiye ederim.
(kaza 09:00dan sonra)
-
https://youtu.be/0v_8YiPa1dg
Cok diyecek birsey yok bence kendin zaten hantallamismisim demissin oylede gozukuyor
Kamyon hafif bir sol yapmis ama sen zaten onu hesaplamaliydin neyseki pek bisi yok
-
Geçmiş olsun, çok saçma bir kaza olmuş. Hepimizin başına gelebiliyor. Yine de ucuz yırttın, Allah hepimizi beterinden korusun.
-
Geçmiş olsun bir anlık dalgınlık işte. Sonucu daha vahim olabilirdi Allah korumuş. Uzun süre motosikletten uzak kaldıktan sonra sürüşe adapte olma konusunda ben de bazen sıkıntı çekiyorum. Ama kendimce bazı tekniklerle bu durumu kontrol edilebilir konuma getiriyorum.
Bas Gitar tınılayan bir felsefedir dedi Yaşlı Kurt, Motosiklet ise homurdayan bir felsefedir dedi Yavru Kurt...
-
Valla hem adama arkadan çarpıp hemde küfretmen garip olmuş sanki...
Bununla geçmiş olsun deyim dikkat hocam...
-
Adamın götüne niye giriyorsun ki, neden yani. Dua et düşmemişsin Allah korumuş evladım. Eğitim şart evet görmüş olduk
-
Ben bu videoda asiri øzguvenli birini gøruyorum,insallah bu sana ders olur ve daha dikkatli kullanirsin.
-
EmirŞengezer adlı üyeden alıntı
Kamyonete takılıp kalmışsın. Kaçınılmaz olarak da temas gerçekleşmiş. Daha sakin ve defansif sürmeni tavsiye ederim.
(kaza 09:00dan sonra)
EmirŞengezer hocam doğrudur, kurtarma payım vardı. Aslında sadece kendimi doğrudan sola atarak kurtulabilirdim, arka solda ki yanımdan sonradan geçen füme renkli araç ben sollamaya kalktığımda beni tereddütte bıraktı sadece, normal şartlarda çok basit bir kaza...
Tavsiyen için teşekkür ederim.
-
Moderatör
Medeni cesaretten ötürü tebrik ederim.
-
Sollamak için sol şeriti kullanmanı öneririm.
Hangi kaza vidyosunu izlesem genelde sağ şerit hastalığına kapılmış kişiler.
Kamyoncunun hiç bir suçu yok. Adama gıyabında sövmüşsün bide.
-
geçmiş olsun, iyi yırtmışsın
-
kamyona kafa atmışsın resmen
-
Geçmiş olsun,kusura bakma ama sağ şeritten giden kamyona neden arkadan çarptın
-
gaddarnahra adlı üyeden alıntı
https://youtu.be/0v_8YiPa1dg
Cok diyecek birsey yok bence kendin zaten hantallamismisim demissin oylede gozukuyor
Kamyon hafif bir sol yapmis ama sen zaten onu hesaplamaliydin neyseki pek bisi yok
Malesef hantallık vardı evet... AYrıca soldan gelen aracı olduğundan daha hızlı ivmelendiğini sanıp tereddüt etmemle öndeki kamyonun yavaşlaması bir oldu. Buda kazaya sebebiyet verdi zaten.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:36 ----------
Lengeli Fötr adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun, çok saçma bir kaza olmuş. Hepimizin başına gelebiliyor. Yine de ucuz yırttın, Allah hepimizi beterinden korusun.
Amin, Teşekkür ederim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:37 ----------
restherock adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun bir anlık dalgınlık işte. Sonucu daha vahim olabilirdi Allah korumuş. Uzun süre motosikletten uzak kaldıktan sonra sürüşe adapte olma konusunda ben de bazen sıkıntı çekiyorum. Ama kendimce bazı tekniklerle bu durumu kontrol edilebilir konuma getiriyorum.
Merhaba resterock, dediğin doğru pilot rodajı dedikleri şey bu olsa gerek her zaman hazır olmalıyız aksi taktirde bunların yaşanması için hiç bir engel yok malesef :(
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:21 ----------
GaCCaLL adlı üyeden alıntı
Valla hem adama arkadan çarpıp hemde küfretmen garip olmuş sanki...
Bununla geçmiş olsun deyim dikkat hocam...
ya şimdi arkadan çarpma meselesi değil aslında olay, olayın gidişatı itibari ile yanda ki araca küfrediyorum aslında ama olayın akışında öndekine küfrediyorum gibi olmuş yanlış anlaşılma olabilir. Yanda ki araç benim sollama yapabileceğimi hesaba katmadan ivmelenmeye başladı önümde ki yavaşlayan araca rağmen, bana kaçış noktası bırakmadı yani olay bu...
-
İlk zamanlarımda sağa sola, göstergeye carta curta bakarken önüme çıkan arabayı görmemişliğim olmuştu.
Motosiklet kullanırken yola, tehlikelere odaklanmak lazım. Bence bu kafadaki kameralar işi orada bozuyor. Konuşman gerek, saçma konuşmaman gerek, havalı şeyler yapman gerek ki izlensin...Akıl hep orda aslında.
Bu işi altyazıyla yapıp,ara ara bilgilendirme yaparak sürüşünü anlatan gavurlar var ki bence en ideali odur.
Ha bir de emniyet şeridine girmemeye özen göster, hatta bunu bi alışkanlık haline getir. En beklenmedik şeyler orada olur, can gider. Aman dikkat
-
Macit250 adlı üyeden alıntı
Adamın götüne niye giriyorsun ki, neden yani. Dua et düşmemişsin Allah korumuş evladım. Eğitim şart evet görmüş olduk
Eğitim kesinlikle şart, bunu inkar edemem. Öngörüde de eksiklik var bunu da kabul ederim. Adamın çok dibinde değilim aslında, uygun mesafede sollamaya kalkıyorum neticede viraj dönüşü adamın yavaşladığını ve trafiğin akış yönüne göre iç bükey açılı bir virajda açının giderek azalması ve kamyona yakınlaşmamın teknik olarak bir olumsuz yanı yok. Yandan gelen araç ile ilgili sıkıntım var benim. Sadece kaza anını izleyip yorum yapılıyor, devamında aynada gözükmeyen füme renkli araçla ilgili tereddütte kaldığımı harici olarak belirtiyorum zaten...
-
Öncelikle çok geçmiş olsun çarptıktan sonra düşmemenizde şans eseri iyi olmuş umarım tekrar aynı hataları yapmazsınız.
Bu arada videoyu yanınızda biri varken kulaksızlık izlemeyin bi an erotik video izliyorum sandım
-
Sabırsız adlı üyeden alıntı
Öncelikle çok geçmiş olsun çarptıktan sonra düşmemenizde şans eseri iyi olmuş umarım tekrar aynı hataları yapmazsınız.
Bu arada videoyu yanınızda biri varken kulaksızlık izlemeyin bi an erotik video izliyorum sandım
Tavsiye için teşekkürler ve iyi dilekler için...
Çıkardığım sesleri siz de benim gibi tahmin edebilrisiniz uzun süre motora hasret kalmış birini motora bindikten sonra ki hislerinin içsel dışa vurumudur başka bir şey algılanmasın lütfen
-
Acemilikten gebermişsin, yok hantallaşmış falan hikaye, aleni olarak motosiklet kullanmayi bilmiyorsun. Dua et bu kaza ilr atlattigina, iyiki gebermemissin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler