Kawasaki ZXR750 Tek Maşa Ve 330 Arka Lastik Projesi (Türkiye'de İlk Ve Tek)
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
Türkiye'de ilk ve tek olarak 94 model bir Kawasaki ZXR 750 racing motosikleti modifiye edip 330'luk yeni bir arka lastikle birlikte tek maşaya çevirme çalışmamıza ait ilk videodur. Şimdilik 3 bölüm yayınladık, arka jant yapımı, boyama, maşa yapımı, lastiği tutacak parçaların yapımını içeriyor.
Motosiklet bittikten sonra aşağıdaki gibi olacak, hatta şu anda bitti fakat ufak tefek boya ve makyaj çalışmaları yaptığımızdan ve de işin büyüsü kaçmasın diye fotoğrafları yayınlamıyoruz.
[IMG][/IMG]
İyi Seyirler.
Reklamlar
-
hocam elinize sağlık. çok güzel çalışma oluyor. devamını bekleriz.
yalnız aklıma takılan 1 soru var. yaptığınız jant göbeği, bağlantı noktasından çok uzakta olduğu için, zamanla dönme ve ağırlık baskısı ile eksen kayması yaşar mı? bunu hesaba kattınız mı?
çünkü tekeri döndüren gücün geldiği nokta zincir dişlisi. tekerin dönme merkezi arka dişliden ne kadar uzak olursa, üzerine binecek kuvvet o kadar fazla olacaktır. yani tam hesap yapılmış bir şey değil ama normal haliyle 100 km ile giderken jant göbeğinin maruz kaldığı kuvvet 1 ise, bu uzatma ile 1 den büyük bir değere ulaşacak. ayrıca tek maşa yapmanız da diğer taraftan da dengeleyen bir destek noktası olmadığından daha fazla aşınmaya sebep olabilir.
basit haliyle kaldıraç gibi düşünün. şuradaki gibi anlatmak istediğim.
illaki hesap etmişsinizdir bunu, siz ne düşünürsünüz bu konuda?
kolay gelsin.
-
-
-
Elinize sağlık çok büyük emek ve bilgi var. son video sabırsızlıkla bekliyorum.
-
-
Amaç ? ( karakter tamamlama )
-
güzel ama bu emek bir chopper cruisera yapılsaydı..
-
07 Haziran 2017, 21:22
-
7. bölüm yani Final yayınlandı, motosiklet hazır.
Emeği geçen herkese teşekkürler.
-
-
Bu başlığa neden bu kadar az yorum girilmis, şaşırtıcı. Tıg, mig, CAD her şey var, elinize sağlık. Videoları baştan izleyeceğim.
-
B-veritas adlı üyeden alıntı
usta lastiği falan anladım da eksoz nasıl geçti ?
-
24 Aralık 2017, 22:13
matrax33 adlı üyeden alıntı
usta lastiği falan anladım da eksoz nasıl geçti ?
Egzoz da biz yaptık ve içine susturucu taktık bir problem olmadı.
-
24 Aralık 2017, 22:48
B-veritas adlı üyeden alıntı
Egzoz da biz yaptık ve içine susturucu taktık bir problem olmadı.
Burak abi motor ne alemde sıkıntı çıkardı mı birde Mustafa abiye maliyeti ne oldu?
-
24 Aralık 2017, 22:59
Cahilliğime verin bir şey sormak istiyorum muayene kağıdında kusur açıklamasında motor no okunamıyor yazıyor yanlış görmüyorsam, peki motor numarası okunmayan bir araç muayeneden nasıl geçiyor?
-
24 Aralık 2017, 23:50
TanImsIz adlı üyeden alıntı
Amaç ? ( karakter tamamlama )
bu iş baştan sona bir sanat ve sen bu uğraşa, bu profesyonel girişime amaç mı soruyorsun? alkışş
-
24 Aralık 2017, 23:54
Gietti17 adlı üyeden alıntı
Cahilliğime verin bir şey sormak istiyorum muayene kağıdında kusur açıklamasında motor no okunamıyor yazıyor yanlış görmüyorsam, peki motor numarası okunmayan bir araç muayeneden nasıl geçiyor?
Bunu Tüvtürk'e sormak gerek. Sonuçta motor no okunmamasına hafif kusur veren onlar.
-
25 Aralık 2017, 01:05
Türkiye'de çok nadir rastlanacak kadar güzel işçilik yap, yakın çevrede eşi benzeri pek olmayan bir ürün çıkar, "ayna kırdım, elaleme tekme attım" vidyolarının onda biri kadar dikkat çekmesin. Üzücü.
-
25 Aralık 2017, 01:31
Konuyu biraz geç gördüm ama
Tebrikler güzel çalışma olmuş.
Uzun ve profesyonelce bir çalışma
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)