Bence de günlük kullanım için 600-700cc arasına 2 silindir daha mantıklı.
Ancak hacim 1 litreyi geçti mi 3 veya 4 silindir tercihim olurdu şahsen.
Güzel bir test videosu olmuş. Teşekkürler.
seni tebrik ediyorum.iyi video...
Fazer8 değil, FZ8, Naaasip değil, Nasip.
Reyzing, Ciesar 600, Sipor
Diksiyon ve Türkçeyi kötü kullanmanı geçtim. Motosiklet konusunda da hiç birşey bilmiyorsun. Hadi Gsr600'ü geçtim o cacık bir motosiklet ama, FZ8 ile nasıl MT yi kıyaslarsın? 4 silindirin rahatı, konforu gücü, üstelik fz nin süspansiyonları, şasesi, frenleri her konuda üstün, harika bir motosiklet. Aynı kulvarda olmayan motorları eziklik yapıp karşılastırma. Bütçen yetmemiş, mt almış olabilirsin, illa her aldığın övülecek diye bir şey yok.
Hele ki önceki motosikletin giydirmeli Fazer8 modeli ise, videoda kullandığın tabiri ile, uzun yolda giydirmeli bir Fazer ile bu çıplak MT ucubesini karşılaştırmana Tavşanlar bile güler.
Biraz, tecrübe, bilginiz olmadan fikrinizle konuşup insanları yanıltmayın. Her önüne gelen kaskına kamera takıp, video çeker oldu. Sizlerin motorcu olması için daha kırk fırın ekmek yemeniz lazım. Milletin feyz alıp bilgi edinmeye çalıştığı sitelerde, böyle saçma sapan diksiyonu bozuk bir dil ve yalan yanlış bilgiler ile insanları yanıltmayın.
600 cc 4 silindirde tork yetmeyeceği için 2 tercih edilir 2 sn de noktayı koydum
Emeğine sağlık güzel video olmuş, biraz daha akrapovic sesi duysaydık daha mutlu olurdum
fz8 ? mt7? uzun yolda daha rahat? yok devenin nalı?
Selam dostum,
Video için teşekkürler, artçısız ve ağırlıklı olarak şehir içi kullanım açısından MT-07 mantıklı bir tercih. Dört silindirin hararet, yakıt gibi problemleri iki silindire itiyor kullanıcıları. Bir noktaya değinmem gerekiyor, sürekli kullandığın hafif motor kavramını bir dezavantajmış gibi vurgulamaktan vazgeç. Hele hele bizim milletin ağzına pelesenk olmuş hafif motor-araba yol tutmaz, frene basınca durmaz klişesini mümkünse kullanma... Hafif motor gerekli ekipman ve kaliteli bir mühendislikle ağır motordandan hem daha kısa mesafede durur, hem de daha iyi yol tutar. ABS ile fren mesafesinin doğrudan alakası yoktur zaten...
Fren mesafesi; hafif motosiklet, dengeli ön-arka teker ağırlık dağılımı, piston sayısı'çapı-disk çapı ve yumuşak-kaliteli balata ve lastiklerle doğrudan ilgilidir. Yol tutuşu ise malum kaliteli lastikler, ön-arka ağırlık dağılımı, kaliteli süspansiyon sistemi ve rijit bir şasiyle iyi hale getirilebilir. Kaliteli süspansiyon ve rijit şasi gibi en önemli etkenler MT-07'de pek yeterli değil, bu sebeple virajı zayıf bir motosiklet.
Hafiflik olayina bu kadar kasmasalardi Ducati ve KTM en az %30-%40 daha ucuz olurdu... Tirellis şasi, plastik benzin deposu, magnezyum materyal vs. alternatiflerinden 2-3 kat daha pahali, ama hafif.
"Eski Mercedes'lerin kapisi şoyle saglam kapaniyordu" muhabbeti yapanlar kaza aninda eski Mercedes icinde olmak istemezlerdi sonuclarini gorselerdi. Guvenlik ve performans şac kalinligi ve arac agirligini geceli otuz yil oldu.
Yani... Teknoloji antipatisi olan nato kafa millet olarak bu tarz komik durumlara düşüyoruz. Artık otomobillerde bırak Aluminyum'u, plastik kaporta aksamı kullanılmaya başlandı. Motor bloklarında zaten milenyumla beraber hafifleştirme amacıyla Aluminyum alaşıma gidildi, şasi için de benzer şeyler söylenebilir. MT-07'nin sorunu şasi geometrisi bence, burulma bundan kaynaklanıyor. 5kg daha ağır yapıp motoru şaside askıya almak yerine çevreleselerdi daha başarılı bir sonuç çıkabilirdi ortaya. İleride bu MT-07'lerin bloklarında şasi kaynaklı sorunlar yaşanabilir metal yorgunluğuyla beraber. Yeni kasa MT-07'de bunun önüne geçmek için çalışmalar yapılmalı bence. FZ8, XJ6'larda kullanmadılar blok yapısından dolayı kullanamadılar daha doğrusu MT-07'de bile olası sorunlar görünüyorken 4 silindiri hiç kaldıramazdı gibi görünüyor... İşin sıkıntılı diğer yanı çok canlı motosiklet, ilk üç viteste sarıyor sağa sola bu da şasinin iyice rijitliğini kaybedip yıllara yenik düşmesine sebep olabilir.
Şasi geometrisini geçtim, fotoğraflardan bile boru çapı ve et kalınlığında ciddi farklılık görünüyor. Hayırlısı...
[/COLOR]
Aa evet, CB900'lerde de vardı ki çıkış tarihi olarak çok eskilerde bu kadar cüretkar bir girişim yapmış Honda. 600F Hornet'lerde de omurga şasi var... Bu arada bu MT-07'nin Moto Cage versiyonunda ortadaki kırmızı ek durumu kurtarabilir gibi, KTM'lerdeki gibi dikme görevi görüp mukavemeti artırabilir.
Honda'nin yemedigi halt kalmamis yaw. Herseyi denemis herifler. Caliskan adamlar vesselam. Hala arada bir daha once hic gormedigim modellerini goruyorum. Gecenlerde bundan gordum.
Bakakaldim. Etrafinda dolastim resmen... 88 modelmis. V motor. Tek tarafli arka masa, twin spar aluminyum sase, nerdeyse 20 sene once...
@hasmet,
Otomobilde yapmadıklarını motosiklette yapmışlar, gerçi otomobilde de eski modellerde gayet yenilikçi atılımlar yapıyorlardı. Arka silindir egsoz manifold çıkışı ve şekli-şemali geçtiği yer de enteresan, şasiden kaynaklı olsa gerek. İncelemek lazım acaba niye böyle.... Eminim o zaman böyle ufak katalizör yapanlara gülüyorlardır, katalizör de gayet başarılı.
Honda zaten motosikletciymis. Araba olayina sonradan girmisler. Cok hizli yukselip Acura ile luks araba piyasasina, oradan da super araba pisayasina NSX ile girip Ferrari'nin aklini almislar.
Soichiro Honda bayagi azimli, caliskan, heyecanli ve yenilikci bi adammis. Taaa 84 model Magna V65 hala en hizli motosikletlerden biri. O zaman dijital vites gostergesi koymus adam motora. Simdi en yuksek hacimli naked olan CB1000R'da yok vites gostergesi.
Bunu hatırlayan var mı?
1984 908cc 115hp 240~km/h 228kg
bu şekilde saçma bir yorumu da ilk olarak sen yapmışsın tebrik ederim
seni duyan da türkçe profesörü sanır...insanların yöresel ağzı ile dalga geçme beyinsizliğini nasıl yapıyorsun hayret ediyorum .madem sen çok güzel türkçe konuşuyorsun bi video çek at da biz de öğrenelim
ingilizce telafuzdan haberin yoksa diyecek bi lafım yok ne demeliydim GESERE mi?
kaldı ki istediğim gibi konuşurum dinlemek istemiyorsan dinlemezsin
daha yayınladığım şeyi anlamamışsın bide laf olsun diye burda yorum yapıyorsun ben kıyaslama yapmadım o yüzden tavşanlarına söyle istediği kadar kahkaha atabilir
bütçemin derdi seni mi gerdi istediğim motoru alır iyi yanlarını överim.daha bu işin bütçe değil zevk meselesi olduğunu anlayamamışsın
ayrıca söylediklerimin hepsi gerçek kanıtlı ve tecrübeye dayalı bilgilerdir araştırmadan milleti bilgisizlikle suçlayacağına istersen biraz araştıma yap sazanlık yapma ok[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:09 ----------
egzozum tiger
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:11 ----------
vallahi bu yorumları okurken benim tavşanlar da gülme krizi geçiriyor
arkadaşım selesi bitarafını daha geç sürede rahatsız ediyor diyorum...
bunun neresini anlamıyorsunuz ki
DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)