Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

::ranntign erkekce evet, insanca degil ama.....

REKLAM ALANI
    cezerye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    Eğer şansızsanız bu işi size babanız ya da sevgiliniz, kocanız öğretmiştir zaten. İğne üstünde oturup sizi potansiyel kaza yapma moduna sokarlar. "Aman dikkat et, süratli gitme, frene basss, frene basss, sağdan otobüs geliyor." Sağ koltukta gerim gerim gerilmiş ve ayağı sürekli olmayan fren pedalına basan biri. Ne korkunç... Ben bu sebeple eşimle birlikte kullanmıyorum araba mesela. Direk ona veriyorum anahtarı. Karşılıklı gerilmeye hiç gerek yok çünkü.

İşim gereği taksi şoföründen hallice bir durumdayım. İstanbul’u iki yaka dahil artık neredeyse sokak isimleriyle biliyorum, günün üçte ikisi neredeyse sürücü koltuğunda geçiyor ve hala hayatımdaki erkekler, babam ve eşim diyeyim yanlış anlaşılmasın, birlikte olduğumuzda beni o kaotik ruh haline her nasıl beceriyorlarsa sokmayı başararak rutin yaptığım hareketleri bile daha tutuk daha temkinli yapmamı sağlıyorlar. Arada bazen camdan başımı çıkarıp çığlık atıyorum tabi. E onu da yapmasam rahatlayamam değil mi?

Evet sevgili erkek okuyucularım, bu yazı biraz serzeniş dolu oldu ama eminim benzer şeyleri yaşayan çok fazla hemcinsim var. Ne olur bizi İstanbul trafiğinin alengirli yollarında rahat bırakın. Küçümsemeyin, hata görüyorsanız da bıyık altından gülmek yerine yardım edin, anlamsız gövde gösterilerine girmeyin. Hele hele "Elimden gelse araba kullanmaktan bütün bayan şoförleri men ederim, ehliyetlerini toplatırım." diyecek kadar ileri gitmeyin.

Hepimize huzur dolu, anlayış dolu günler diliyorum.

Nisa Aslı Çak

**********************yorum sizin***************************

Kadın sürücülere tacizden korunma yolları
    Direksiyon Geliştirme Merkezi uzmanı İsmail Yula, trafikte erkek sürücülerin araçla tacizine uğrayan bayan sürücülerin, bu durumdan ''Farklı sürücülük tekniklerini'' kullanarak kurtulabileceklerini belirterek, ''Tacizle karşılaşan bayansürücü öncelikle yavaşlamalı, soğukkanlı davranmalı ve ani direksiyon hareketlerinden, şerit değiştirmekten kaçınmalı ve şeridini muhafaza etmelidir.

Özellikle büyük şehirlerde bayan sürücülerin zaman zaman erkek sürücülerin araçla sıkıştırma ve tacizlerine maruz kaldıklarını ifade ederek, bu olayların trafik kazalarıyla hatta ölümle sonuçlanabiliyor...

Tacizci sürücüler, yakın takip, yanlardan sıkıştırma, önüne geçip fren yapma, selektör yapma, klakson çalma, solladıktan sonra aniden yavaşlama gibi yöntemlerini kullanıyorlar.

Bu hareketlerin başka insanları tehlikeyle karşı karşıya bıraktığını bayan sürücüler, trafikte kendilerini taciz eden erkek sürücülerden koruyabilmek için özel eğitim merkezlerinden yeterli direksiyon eğitimi alarak bu işin tekniklerini öğrenir.Tacizle karşılaşan bayan sürücü öncelikle yavaşlamalı, soğukkanlı davranmalı ve ani direksiyon hareketlerinden, şerit değiştirmekten kaçınmalıdır.

Taciz durumunda otomobilin hakimiyetini kaybetmemek için, kullanılan aracın özelliklerini ve kontrolünü iyi bilmenin önemi; bu nedenle tacizden çekinen bayan sürücülerin yeterli diereksiyon eğitimi almalarının doğru olacağını söylüyoruz.
    TACİZ SIRASINDA NE YAPMALI?
    Kesinlikle tacizciye karşılık verilmemeli, sinirlenmeden, ani ve sert fren yapmadan, yoldan dikkati ayırmadan harekete devam etmeli. Direksiyon 2 elle, saate göre '9.15' pozisyonunda ve sağlam şekilde tutulmalı. Mümkün olduğunca düz bir çizgide hareket edilmeli. Gerektiğinde kaçmak için, kullanılabilecek yolun sağının uygun olup olmadığı kontrol edilmeli. Tacizci arkadaysa, öndeki araçla takip mesafesi iki katına çıkarılmalı. Tacizci uzun süredir arkadaysa, yavaşlayıp yol vermek denenmeli. Öne geçen tacizci, arkada olduğundan daha kolay kontrol altında tutulabilir. Polise rastlama ihtimalinin daha yüksek olduğu, trafik akışı yoğun yol güzergahları seçilmeli.

En kısa zamanda 155 Polis İmdat servisi aranarak, bulunulan yer ile tacizci otomobilin plaka, marka ve rengi polise bildirilmeli. Bu arada, araç kullanırken telefonla konuşmanın kazaya neden olabileceği de unutulmamalı. Durmak gerekirse benzin istasyonu, alışveriş merkezi gibi güvenli yerler tercih edilmeli. Tacizin hırsızlık ve gasp amacıyla yapılması ihtimaline karşı otomobilin kapıları kilitli tutulmalı.

İSMAİL YULA

DİREKSİYON UZMAN ÖĞRETİCİSİ

************************bu ne ya????????---- yorum sizin********************************************* *********

Trafikte taciz pahalıya mal oldu

Trafikte erkek sürücü tarafından sıkıştırılan Ayşe Soner, büyük bir facianın eşiğinden döndü. Takla atan otomobilin içinden hafif sıyrıklarla kurtulan genç kadın ve arkadaşı, hastane çok yakın olmasına rağmen 'kurtarma rezaleti' yaşadı.

Antalya Dumlupınar Bulvarı üzerinde seyreden Ayşe Soner'in kullandığı 07 KK 454 plakalı BMW marka özel otomobil, dün öğle saatlerinde bir erkek sürücü tarafından sıkıştırıldı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden Soner'in kullandığı araç, takla attı. Kazada hurda haline gelen otomobilde sıkışan otomobil sürücüsü Ayşe Soner ve arkadaşı Zayide Çelik, polis ekipleri tarafından güçlükle kurtarıldı.

Kazada kurtarma rezaleti de yaşandı. Olay yerinin hemen karşısında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olmasına rağmen, uzun süre ambulans bekledi.

Kazanın şokunu üzerinden atamayan Zayide Çelik ile Ayşe Soner'e ilkyardımı vatandaşlar yapmak zorunda kaldı.

**************zor di mi?-----üşenmeyin okuyun******************

************************************************** ***********************hıhı, evet...be-ce-re-mi-yo-ruz. Sİ********ZİN*************YÜ******ZÜ**** ******NÜZ***********DEN********************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** ************************************************** *********************************
    Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fragrance_chaplin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PEMBİŞ'im SATILDI!/Regal Raptor250-Dragstar650
    helal!
    çok doğru!
    işin kötü yanı motor kullanırken hem arabalı erkeklerin hem de motorlu erkeklerin tacizleri 2 katına çıkıyor
    [COLOR="Red"][U][B]:pr:PEMBİŞİM SATILDI :salut:[/B][/U][/COLOR]

ahh biz erkekler

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı sarapci adlı üyeden alıntı
    ahh biz erkekler
    alakası yok.
    önce insan olunmadan, erkek ya da kadın olunmaz.
    şiddete karşıyımdır her zaman. fakat andolsun ki, yakalarsam böyle bir mahluku, suyunu sıkmadan bırakmam.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

RAPTOR666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kıçımı başımı dağıttığım motor SKYTEAM ST 200 TR
    vidyoyu benmi göremiyorum yoksa yokmu yoksa burası vidyolar başlığı diilmi
    (( :KONYA MT İÇİN DOKANDIRIN : ))
    BİR AĞAÇTAN BİNLERCE KİBRİT ÇIKAR , BİR KİBRİT BİNLERCE AĞAÇ YAKAR

Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    "ah su kadinlar" adli vidyo dolayisiyla actim yeni konuyu raptor666.
    ama bu gece erkekleri kucuk dusuren bir vidyo ekleyebilirim istersen:D

mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Alıntı RAPTOR666 adlı üyeden alıntı
    vidyoyu benmi göremiyorum yoksa yokmu yoksa burası vidyolar başlığı diilmi
    yanlış bölüme açılmış sanırım

APV41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ SV 650
    arkadaşlar hanımların gazabından hiçmi korkmuyorsunuz arkadaşım yazdıklarında sonuna kadar haklı daha yeterince MEDENİ değiliz bu ne kadar hepimiz için geçerli olmasada bu olaylar hergün yaşanıyor evde işte anayolda arayolda herkez bunu açıklıkla dile getirmiyor ve sineye çekiyor sonuçta bu işten zevk alan cahiller daha azıyorlar paylaşım için eline yüreğine sağlık
    MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
    nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
    CENGOMOTO

Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    Alıntı mostwanted_57 adlı üyeden alıntı
    yanlış bölüme açılmış sanırım

"ah su kadinlar" baslikli vidyonun izlendigi yere acmak istedim basligi...

birazdan bir vidyo bulacam, hosuna gider umarim....

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Hımm. Demek ki kadınlar trafikte kendilerini sıkıştıran erkekleriden intikamlarını motosiklet sürücülerinden alıyorlarmış.

Şimdi herşey daha iyi anlaşılıyor.
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Alıntı cezerye adlı üyeden alıntı
    "ah su kadinlar" baslikli vidyonun izlendigi yere acmak istedim basligi...

birazdan bir vidyo bulacam, hosuna gider umarim....
    ne oldu ya. bayağı sinirlisin sen galiba. da niye benden çıkarıyorsun sinirini. sadece konu yanlış bölümde dedim. biraz sakinleş

NicemaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    iyide abicim yanında giden motor u görmeyen bir bayan şoförün direksiyonun üst tarafından tüm yolu kavramasını beklemiyoruz haklısınız hepsi aynı değildir taciz ediliyordur ama taciz etmeden yanından geçerken birden üzerime direksiyon kıran sonra gözlüklerini takıp camı kapatan bayan sürücülerde var bu trafikte sanki her yol kendilerine tahsis edilmiş gibi olmadık yerde trafik polisi gibi tüm kuralları uygulamaya çalışan zaten trafiğin keşmekeş olduğu bir yerde imkansızı kendi isteklerine göre şekillendirmeye çalışan bu bayan sürücüler hakkında kim ne tür bir yazı yazacak ???
    www.enguclu.com ==>> EnGuclu Bilişim&Internet Hizmetleri

Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    Alıntı NicemaN adlı üyeden alıntı
    iyide abicim yanında giden motor u görmeyen bir bayan şoförün direksiyonun üst tarafından tüm yolu kavramasını beklemiyoruz haklısınız hepsi aynı değildir taciz ediliyordur ama taciz etmeden yanından geçerken birden üzerime direksiyon kıran sonra gözlüklerini takıp camı kapatan bayan sürücülerde var bu trafikte sanki her yol kendilerine tahsis edilmiş gibi olmadık yerde trafik polisi gibi tüm kuralları uygulamaya çalışan zaten trafiğin keşmekeş olduğu bir yerde imkansızı kendi isteklerine göre şekillendirmeye çalışan bu bayan sürücüler hakkında kim ne tür bir yazı yazacak ???
    ya valla dusunmeden yazmaya basladiniz... yaninda giden motoru gormeyen kac bayan, kac erkek surucu var allaaskina? dolmus soforlerinin hepsi erkek, hepsi de akira deyimiyle "salak"

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Motosikleti
    Ben kendi deyimlerimi kendim ifade edebilirim.

Evet yanına gelen aracı görmek için dikiz aynasını kullanma zahmetine girmeyen her insan ve uzaylı salaktır ya da bir yakınını kaybetmiştir.

Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    aman ne de guzel gulermis. oole icten icten:D

akira, yapilan hos degil. ne icin cabaladigimi anladin mi sen?

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Motosikleti
    Öff sıktın artık.

Yazılarındaki öğretmen edasıyla son sözü söyleme çabanın içi boşaldı. Ne yazık ki ben bu başlıktan gider.

Sen bunun arkasınada bir yazı ekle bir iki ay sonra kendini kötü hissettiğinde açar zafer kazandım edasıyla sevinirsin.

Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    Alıntı Ertuğrul_Öz adlı üyeden alıntı
    Öff sıktın artık.

Yazılarındaki öğretmen edasıyla son sözü söyleme çabanın içi boşaldı. Ne yazık ki ben bu başlıktan gider.

Sen bunun arkasınada bir yazı ekle bir iki ay sonra kendini kötü hissettiğinde açar zafer kazandım edasıyla sevinirsin.
    sen de yazi ekleyip eklemedigime bakarsin.

Not: cok kabalaştın

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler