Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Birinin Bunu Yapması Gerekiyordu (Arabacıdan Telefon Numarası İsteme)

REKLAM ALANI

Alıntı ivan bebek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O dediğiniz medeni ülkelerde oluyor.burada tek şeridi kaptan motorun arkasından çekilsene kenara sen motorcusun diyip üzerine araba sürüyorlar
    Tamam işte. Bizde zaten böyle trafikte araba gibi durun demiyoruz, ilerle yavaş yavaş aralardan. Durup laf atma millete diyoruz. Dur-kalk trafikte adam telefonuna bakmış ne oldu yani? Senin yolun açıksa ne diye durup laf atıyorsun adama. Bir araba boyu yol açıldı, 2 sn geç gaza basıp, geç 2 metre ilerledi de ne oldu yani? Madem telefona bakmak böyle büyük suç, ne diye gidona telefon tutma aparatı takıyorsunuz. Çekin kenara çıkarın cebinizden öyle bakın.

Bunca kişi kafasına kamera takıp kendisiyle konuşuyor motovlog yapıyor. Bu da telefonda konuşmak kadar dikkat dağıtan birşey. Dikkatinizi trafiğe değil anlatmak istediğiniz şeye veriyorsunuz. Bende bir daha kafasında kamera takılı motosikletli görünce önüne kırıp "Şizofren misin sen kendi kendine konuşup el hareketleri yapıyorsun?" diye dalga geçeyim o zaman.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı larnon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamam işte. Bizde zaten böyle trafikte araba gibi durun demiyoruz, ilerle yavaş yavaş aralardan. Durup laf atma millete diyoruz. Dur-kalk trafikte adam telefonuna bakmış ne oldu yani? Senin yolun açıksa ne diye durup laf atıyorsun adama. Bir araba boyu yol açıldı, 2 sn geç gaza basıp, geç 2 metre ilerledi de ne oldu yani? Madem telefona bakmak böyle büyük suç, ne diye gidona telefon tutma aparatı takıyorsunuz. Çekin kenara çıkarın cebinizden öyle bakın.

Bunca kişi kafasına kamera takıp kendisiyle konuşuyor motovlog yapıyor. Bu da telefonda konuşmak kadar dikkat dağıtan birşey. Dikkatinizi trafiğe değil anlatmak istediğiniz şeye veriyorsunuz. Bende bir daha kafasında kamera takılı motosikletli görünce önüne kırıp "Şizofren misin sen kendi kendine konuşup el hareketleri yapıyorsun?" diye dalga geçeyim o zaman.
    Hocam bizde telefon numarasını istedik ne var yok binlerce EUR filan maddi durumum el veriyor aldım ne var yani anlayamadım yok kawasaki filan size ne kazandığım paranın secerisini mi tutuyorsunuz ? herhalde telefonuyla oynarken dur kalk trafikte önündeki motorcuyu ezenleri sakat bırakmaları normalse zaten söyleyecek lafım yok. Kural gayet açık ve net direksiyon başında telefon kullanamazsın, kullanıyorsanda o senin hatandır burada kimseye hakaret edilmiyor birşey olmuyor siz neden takıldınız hakaretvari yorumlar filan yapmışsınız. Herkes insan hata yapabilir kamera benim motosiklet benim size ne ? Bu arada motovlog yapan biri olarak trafikte bir şeyler anlatmak dikkat dağıtmaz aksine dikkat attırır siz yapamıyorsanız o ayrı tabii kapasite meselesi yalnız şu var herkes burada fikrini görüşünü paylaşıyor beğenir veya beğenmezsiniz kimseyi aşağılamaya hakkınız yok ama bunu kendinize hak gördüğünüz herkese salça olmanızdan belli oluyor. Buna da bir cevabınız olacaktır fakat size cevap vermeye tenezzül etmeyeceğim siz haklısınız tabii ki en doğru sizsiniz biz bilmeyiz aman haa:D sağlıcakla kalın

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:18 ----------

Trafik kurallarını öğren ilk.

Motosikletler trafikte bir araba gibi kabul edilir ve aynı kurallara uymak zorundadır. Yani iki şerit arasında ilerlemek/araç geçmek kesinlikle yasaktır. Ehliyet alırken öğretmediler galiba?

He diyeceksiniz trafik var, sıkışık zaten çok yavaş ilerleniyor, o yüzden bence sıkıntı yok. İşte aynı sebepten ötürü arabayı kullanan şahıs da telefonuna bakabilir. Hiç bir sıkıntı yok.

Binlerce Euro'luk Kawasaki almakla olmuyor bu iş. Bir gün denk gelirsen delinin tekine üzerine çıkacak haberin yok. Altında ki motosiklet kaç para olursa olsun biteceğin yer hastahane yatağı, ona göre laf at millete.
    Paranız yoksa kawasaki almanıza yardımcı olurum, bu kadar ezik hissedeceğinizi bilseydim videoyu cbr 250 ile çekerdim :D :D

Çok abartmiyormusunuz bazı şeyleri

1- Kimseye hakaret ettiğim yok. Aksine hakaret edilen araba sürücüsünü savunuyorum ben.
    2- Dikkatsiz araba sürücüsünden çok apaçi, bütün yollu kendi özel pisti zanneden, her fırsatta her deliğe girmeye çalışıp sonra araba sürücüleri kendilerini göremeyip kaza yapınca da "foşik araba sürücüleri" diye atar yapan motosiklet sürücüsü var yollarda.
    3- Motor sürme dışında yaptığın her ayrı iş dikkatini bir ölçüde alır. Buna motovlog çekip kendi kendine konuşmak da dahil, telefonla oynamak da.
    4- Madem kamera sizin motosiklet sizin, arabada onun telefonda onun, size ne?

Bende burada herkes gibi fikrimi/görüşümü paylaşıyorum, ilgi çekmek için, izlenme sayım artsın diye, trafikte yaptığın komiklik, şakaların sonu kötü bitebilir, en son olarak da bu uyarıyı yapıyorum tekrardan, gerisi sana kalmış tabi.

1- Kimseye hakaret ettiğim yok. Aksine hakaret edilen araba sürücüsünü savunuyorum ben.
    2- Dikkatsiz araba sürücüsünden çok apaçi, bütün yollu kendi özel pisti zanneden, her fırsatta her deliğe girmeye çalışıp sonra araba sürücüleri kendilerini göremeyip kaza yapınca da "foşik araba sürücüleri" diye atar yapan motosiklet sürücüsü var yollarda.
    3- Motor sürme dışında yaptığın her ayrı iş dikkatini bir ölçüde alır. Buna motovlog çekip kendi kendine konuşmak da dahil, telefonla oynamak da.
    4- Madem kamera sizin motosiklet sizin, arabada onun telefonda onun, size ne?

Bende burada herkes gibi fikrimi/görüşümü paylaşıyorum, ilgi çekmek için, izlenme sayım artsın diye, trafikte yaptığın komiklik, şakaların sonu kötü bitebilir, en son olarak da bu uyarıyı yapıyorum tekrardan, gerisi sana kalmış tabi.
    1- Benim motosikletimin binlerce EUR olmasından ya da markasının kawasaki olmasından size ne ? Bunu hakaretvari bir yazıyla gayette güzel cümlenizde sergilemişsiniz. Hastane fikan siz mi gelip bana bakacaksınız ya da ameliyata siz mi gireceksiniz başınıza iş çıkmasın gibi bir yorumda bulunmuşsunuz
    2- Foşik araba sürücüleri diyen insanlar konumuz değil sanırım, onlarında kendi tercihi sizi veya beni bağlamaz
    3- Yetenek meselesi kimi 2 elini 2 ayağını birden kullanır siz,biz kullanamayız. Kişisel görüşünüz deyip genellemenizi dikkate almıyorum.
    4- Araba onun telefonda onun bende telefon numarasını istedim videomda hakaret içeren veya aşağılayacı bir kısım yok, buna herkes istediği anlamı yükleyebilir siz ayrı bir anlam yükleyebilirsiniz bende ayrı bir anlam yüklüyorum bu gayet medenice sanırım. Bu tür videolar hoşunuza gitmiyorsa izlemeyin olup bitsin, uzatmaya ve gereksiz yorum yapmaya gerek yok.

2 kişi fazla izlese ne olur izlemese ne olur, çok sığ bir yorum yapmışsınız. Binlerce EUR luk motosiklet alacak parayı Allah a şükür kazanıyorum. İsterseniz youtubu dan gelen 3-5 EUR size verebilirim. Benim nasıl motosiklet kullandığımı veya nasıl hayatta kaldığım sizi ilgilendirmez. Başıma bir şey gelirse de bakacak edecek olan siz değilsiniz. Biraz bence tüketici olmaktan çıkıp o komiklik vs dediğiniz şeyleri en azından yapabilirseniz bizde izleyelim ki medeni cesaretiniz varsa malum ilgili kişi bana silahta çekebilirdi.

Saygılarla

Merdo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ya bir de savunuluyor, sanki napıyorsunuz instagramda facebookta akrabalara, mankenlere komikli kedi videolara bakıyorsunuz aynısını sonra evde bir daha yapıyorsunuz bakmayacaksın arkadaş bu kadar basit.
    Seinfeld bunu beğendi.

fatih545 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '16Pulsar200-16'MT07
    Bu forumdaki arkadaşlar araba kullanmamış hiç heralde? Ya da arabayı teksasta falan mı kullanıyorsunuz? Allah aşkına yandex i açın istanbul trafiği ne gösteriyor bir bakın. Onu ikiyle çarpın öyle trafik oluyor... Kadıköyden beylikdüzüne 4 saatte geldim. Teklifleri alayıp 4 saat boyunca sürekli dur kalk yapıcam. Sürekli düz yolumda gidicem öyle ahım şahım bir dikkatede ihtiyacım yok. Kendinizi araba kullananların yerine koyun. 4 saat yolda ne yapılabilir? Elinde ne varsa facebook bilmem ne adam ona bakar, yolda muzcudan muz alır, erik alır herşey olabilir. 4 saat boyunca oturuyorsunuz yahu bi gün araba kiralayın istanbulda gezin anlarsınız ne demek istediğimi.. Ben motor sürerken arabalı olmadığıma o kadar şükrediyorum ki bilemessiniz.. Ama o lanet arabanında sürülmesi gerekiyor... Biraz empati kurun..

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Zaten sorun da orada, 35 senedir İstanbul'da yasiyorum, hic kadikoy'den beylikduzu'ne gitmedim, daha dogrusu beylikduzu'ne hic gitmedim, gitmek zorunda olsaydim degil telefon ne var ne yok acar bakardim herhalde.
    fatih545 bunu beğendi.

Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S200
    insan görgüsüz olmaya görsün :D bu kadar çocukça yorumlar görmedim bu forumda daha önce. allah akıl fikir versin.
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)