Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Daha iyi fren yapmak istermisin ? Biz 100 km hız ile yaptık, çektik ve anlattık...

REKLAM ALANI

Motosikleti
    nc750x
    Alıntı potasyum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    söylemek istediğim, evden çıkmadan önce çorabı mı önce giyiyorduk yoksa ayakkabıyı mı dememek için yapılması gereken tekrar sayısı 27 imiş...en az 27 defa yaptığınız birşey otomatik olarak kas hafızasına yerleşmekte imiş
    +10 Puanlık bilgi.

Hayatım boyunca hep şöyle yaptım: "Bir şeyi öğrenmeden önce onu nasıl öğrenebileceğimin yollarını öğrenir sonra onu öğrenirim."

1960'lı yılların popüler kitabı Psycho-Cybernetics'in yazarı Dr.Maxwell Maltz'a göre yeni bir davranış biçimi geliştirmek için 21 gün gerekli. Daha güncel bir bilimsel araştırmaya göreyse bu süre 18 gün ile 254 gün arasında değişebiliyor. Çünkü her kişinin huyu suyu farklı. Ayrıca "her gün 2 litre su içeceğim" gibi bir alışkanlığı geliştirmekle "her sabah 4:44'te uyanacağım" gibi bir alışkanlığı geliştirmek doğal olarak aynı sürede gerçekleşemiyor.

Alışkanlıkların otomatikleşmesi

Geçen süreyle davranışların otomatikleşmesi arasında şu grafiktekine benzer bir ilişki var. Genellikle 40. günden sonra yeni davranış biçimi benimseniyor ve ortalama 66. günde artık otomatik hale geliyor. İşte ben bu yüzden 40 rakamını seçtim. Çünkü biz zaten biliyoruz ki herhangi iyi bir şeyi yapmak için daha 40 fırın ekmek yememiz lazım. Ama bunu bir başarırsak 40 gün 40 gece kutlamasını da biliriz. İşte bu yüzden 40 sabah erken kalkacağız...
    https://www.youtube.com/watch?v=vivmNq-Znfs

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı OğuzÖztürk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Saygı duyuyorum.

Ancak o birazda işin reklam kısmı

Siz acil bir durumda aranızda kalmış 5 metre freni ezerek panik fren yapabilen birini tanıyor musunuz?

Yani özet olarak demek istediğim, kaçabiliyorsan kaçacaksın. Tehlikeden, panik ihtimalinden vs. Kaçamıyorsan panik fren eğitimi alacaksın ve mutlu olacaksın.

Ben eğitim olarak fren değilde şu japon polislerinin motosiklet eğitimlerini almak isterdim. İşi panik frene bırakmamayı tercih ederim. 3 saat panik fren çalışmak yerine motosiklet sürüş ve kaçınma tekniklerini öğrenmeyi yeğlerim.

Panik fren işi bana biraz denize düşen yılana sarılır gibi geliyor.

Ben şöyle yapıyorum.

1-Motosiklet yol sanatı, Bileği bükmek 2 (bana dönük teknikleri) , Motosiklet üzerinde hayatta tutan 100 teknikleri kitaplarının tamamını her yolda olduğum sürece uyguluyorum.

2-Lodosta köprüden geçebilen arkadaşlardan ders alıyorum. (600 bin km tecrübeli Kurye samimi bir arkadaşımdan)

3-Ortalama 3 ayda bir boş bir alanda kontra, slalom, frenleme çalışıyorum. (1-2 saat kadar).

4-Motoruma lastik ve zincir öncelikli olmak üzere gözüm gibi bakıyorum. Lastiğe iğne batsa ön arka değiştiriyorum.

Sürekli aralıksız motora binmiyorum. Yani peşpeşe her gün motora binmiyorum. Ama 2-3 günden uzunda binmemezlik etmiyorum. Her 5000 km de bir Murat Denizhan hocadan sürüş eğitimleri alıyorum. (Bir sonraki eğitimime 800 km kaldı.)

Neyse hocam tekrar teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Saygılarımla
    Araca 5 metre kala freni sıkacağıma ayağa kalkıp zıplarım daha iyi
    dovahhkin bunu beğendi.
    Az silindir, çok iş

07mehmet07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw s1000rr
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dün gece film seyretmeye niyetlendim hatta filmi açtım.
    Bir bardak damıtılıp meşe fıçılarda bekletilmiş arpa suyu çekti canım.
    Bardağımı doldurmaya kalkmadan MT'ye bir bakayım dedim.
    Sonra filmden vaz geçip videoyu seyrettim.
    2 bardak devirmişim seyrederken bu kadar uzun video mu olur?

Videoya olan aşırı ilgi ayrıca gözlerimi yaşarttı.

Bizim ahali habire sorar bunları ama cevabı dinlemeye zahmet etmiyorlar görüldüğü gibi.

Video genel olarak güzel olmuş. Yalnız o çırıl çıplak motor kullanan kızların olduğu bölümü sansürleseydiniz iyi olurdu. Tamam nefes kesecek kadar güzel hatunlar ama her yerleri meydanda.
    Arkadaşlar seyredince bana hak vereceklerdir.
    Neyse ben bir kere daha seyredip pekiştireyim şu fren işini.
    Çok çakalsın yeminle ama kızlarda dikkat çekilmeyecek gibi değildi ben ilk gördüğümde o ne lan deyip bir iki defa geri sardım

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Videoda kız falan yok...

İyi niyetle yapılmış muhtemelen ama işe yaramaz arkadaşlar. Böyle numaralarla kimse fren videosu izlemez ve öğrenmez... Amacı uçkur olan adam iki ileri bir geri sarar, sonra da bir iki küfür sallayıp yoluna devam eder...

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Videoda kız falan yok...

İyi niyetle yapılmış muhtemelen ama işe yaramaz arkadaşlar. Böyle numaralarla kimse fren videosu izlemez ve öğrenmez... Amacı uçkur olan adam iki ileri bir geri sarar, sonra da bir iki küfür sallayıp yoluna devam eder...
    Merhabalar

Fazladan bir tek kişinin bile seyretmesi bilginin yerine ulaşmasından dolayı bizim için kazanç olacaktır.

Sevgilerimle
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba,

Okan hocanın bahsettiği frenleme ile rüyamda panik frenleme yaptım bugün 2 Parmak kullandığım için, yüzük parmağım ve serçe parmağım manet ile arada sıkıştı
    Gece yatmadan önce videonun izlenilmesini tavsiye etmiyorum

Kesinlikle 4 parmağa geçiş yapıyorum artık..

Coach_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xciting R
    1 saate yakın bir video ve güzel bir emek var ortada, videodaki insanlar "ego" yapmadan bu doğru diğeri "yanlış" demeden fikirlerini güzelce paylaşmışlar.

Bazı arkadaşlarımız Keith Code - Twist of Wrist bilgileri ile kıyaslama yapmış. Biz bu videoya bu siteden you-tube üstünden ulaştık, çünkü videoyu hazırlayanlar bunu istemiş. Yalnız Keith Code'un böyle bir arzusu yoktu adamın tüm DVD ve kitapları paralı satılıyor Korsan'a hayır nutuğu atmıyorum, Vurgulamak istediğim konu ; Motosiklet sürücüleri için, motosiklet eğitmenleri tarafından hazırlanmış "ücretsiz-ulaşılabilir" bir video bizlerin hizmetine sunulmuş, Bu sayfada saygı çerçevesinde yorumları yapalım ama değerini anlayalım.

Panik Fren, Ani fren vs. Detaylı konular, Fikirlere katılmak ve katılmamakla birlikte. Motorun Ex-up açtığı 7.000dd üstünde bir alt vitese düştüğümde "motor freni vazifesi" göreceği viteste sürmeyi, Fren anınında kısa manet kullanan bir sürücü olarak, önce bir vites düşerim sonra 4/2 arka fren ve "progressive-kademeli -limon sıkar gibi " ön freni, ön tekeri kitlemeden durdurmaya gayret ederim.

Motosiklet sürücüsü için en iyi eğitim modeli acı bir gerçektir ki "düşmektir" Düşmeden limitleri anlamak çok zor maalesef...

Elinize sağlık, Güzel çalışma olmuş, umarım devamı gelir
    Straights are for Fast Bikes, CORNERS are for FAST RIDERS !

Motosikleti
    Alıntı Coach_k adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1 saate yakın bir video ve güzel bir emek var ortada, videodaki insanlar "ego" yapmadan bu doğru diğeri "yanlış" demeden fikirlerini güzelce paylaşmışlar.

Bazı arkadaşlarımız Keith Code - Twist of Wrist bilgileri ile kıyaslama yapmış. Biz bu videoya bu siteden you-tube üstünden ulaştık, çünkü videoyu hazırlayanlar bunu istemiş. Yalnız Keith Code'un böyle bir arzusu yoktu adamın tüm DVD ve kitapları paralı satılıyor Korsan'a hayır nutuğu atmıyorum, Vurgulamak istediğim konu ; Motosiklet sürücüleri için, motosiklet eğitmenleri tarafından hazırlanmış "ücretsiz-ulaşılabilir" bir video bizlerin hizmetine sunulmuş, Bu sayfada saygı çerçevesinde yorumları yapalım ama değerini anlayalım.

Panik Fren, Ani fren vs. Detaylı konular, Fikirlere katılmak ve katılmamakla birlikte. Motorun Ex-up açtığı 7.000dd üstünde bir alt vitese düştüğümde "motor freni vazifesi" göreceği viteste sürmeyi, Fren anınında kısa manet kullanan bir sürücü olarak, önce bir vites düşerim sonra 4/2 arka fren ve "progressive-kademeli -limon sıkar gibi " ön freni, ön tekeri kitlemeden durdurmaya gayret ederim.

Motosiklet sürücüsü için en iyi eğitim modeli acı bir gerçektir ki "düşmektir" Düşmeden limitleri anlamak çok zor maalesef...

Elinize sağlık, Güzel çalışma olmuş, umarım devamı gelir
    Merhabalar,

Değerli yorumunuz için teşekkürler.

Yahu Ankarada Daytona kullanan birisi var ve ben nasıl rastlamadım diye çok merak ettim. Nerede saklanıyorsunuz diye sorabilirmiyim

Sıkı bir Triumph fanı olarak motorunuzu görmeyi ve sizinle tanışmayı çok isterim ...

Sevgilerimle

Değerli bilgiler için teşekkürler hocam, japon ekolü bana daha yakın gelmekle birlikte arka frenin hassasiyetine tam alışamadığımdan 5/2 yi iyice çalışmam gerekecek. Aldığım eğitim doğrultusunda 2 parmak ile frene alıştım, yalnız parmakların kopması olayından da tırsmadım değil. 4 parmağa alışmaya çalışmak yerine yeni nesil yarışçılar gibi spor manet taksam, eski alışkanlığı değiştirmeden anlattığınız kalitede fren yapmayı zamanla başarabilirmiyim?
    Araba sürerken ani durumlarda bile limon sıkma konusunda uzman olmuş olduğumu kendime bir kaç kere kanıtlamak zorunda kaldım. O sebeple abs den hazetmeyen biriyim, eşimin arabasında gereksiz derecede erken devreye giriyor. Motorda da bu şekilde değildir inşallah diyerek abs li bir motor almak üzereyim. Cevaplarada şimdiden teşekkür ederim.

Motosikleti
    Alıntı mchi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değerli bilgiler için teşekkürler hocam, japon ekolü bana daha yakın gelmekle birlikte arka frenin hassasiyetine tam alışamadığımdan 5/2 yi iyice çalışmam gerekecek. Aldığım eğitim doğrultusunda 2 parmak ile frene alıştım, yalnız parmakların kopması olayından da tırsmadım değil. 4 parmağa alışmaya çalışmak yerine yeni nesil yarışçılar gibi spor manet taksam, eski alışkanlığı değiştirmeden anlattığınız kalitede fren yapmayı zamanla başarabilirmiyim?
    Araba sürerken ani durumlarda bile limon sıkma konusunda uzman olmuş olduğumu kendime bir kaç kere kanıtlamak zorunda kaldım. O sebeple abs den hazetmeyen biriyim, eşimin arabasında gereksiz derecede erken devreye giriyor. Motorda da bu şekilde değildir inşallah diyerek abs li bir motor almak üzereyim. Cevaplarada şimdiden teşekkür ederim.
    Merhabalar,

Benim tercihim ve tavsiyem daima standart manet ve dört parmak kullanımdır. Acil frenlemede arka fren ABS sinin erkenden devreye girmesi kaçınılmazdır. Siz ne kadar yumuşak basarsanız basın, ağırlık öne geçtiği anda arka tekerleğinizde tutuş kalmayacak ve bu sebeple arka ABS mutlaka devreye girecektir.

Sevgilerimle

Alıntı godfather adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu saatte gördüm konuyu sabah erken mesai olmasa izlerdim. Mesajım bulunsun mutlaka izleyeceğim. Teşekkürler.
    Hocam söylediğim gibi oturdum izledim. Çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Elinize sağlık.

Motosikleti
    nc750x
    Alıntı Coach_k adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne araba ne de motosiklette limitlerinizi öğrenmek zorunda değilsiniz. Düşerek motor mu öğrenilir? O sizin dediğiniz ancak pist sürüşlerinde tam koruma ile yapılabilir. Yan destekler takılmış düşmeyen motosikletlerle çalışıyor dünyanın önde gelen eğitim kurumları.

Motosiklet düşmemeye çalışılarak öğrenilir. Düştüyseniz veya sık düşüyorsanız motosiklet sürmeyi öğrenemezsiniz. Limitler üç aşağı beş yukarı bilimsel olarak bellidir. Amaç kendi yeteneğinizi motosikletin limitlerine yakın düzeylere çekmektir. Bunları keşfetmek için ne siz ne de bir başkası düşmek zorunda değildir.
    potasyum bunu beğendi.

Motosikleti
    cıks
    insan beyni salaktır, çok kolay bir şekilde manüple edilebilir...örnek olarak sabah önemli bir iş için olağandan erken kalkmanız gerekiyorsa,kendinizi, "sabah 5 de kalkıcam" diyerek motive edersiniz ve sabah beşe on kala uyanmış olarak bulursunuz bu en basit örnek
    diğer kısıma baktığımızda, kendisini başarı için motive etmeyen kişiler aslında başarısızlık için motive eder "sabah 5 de kalkmam lazım, kalkmalıyım" der gibi,

o ekol veya bu ekol fark etmez, fren yapmanın türlü türlü metodları var ve sağolsun hocalarımız bunu en iyi şekilde ifade etmişler, devamında nasıl bir yol izlenmesi gerektiğinide vurgulamışlar (ilk etapta potabsiyel tehlike ile aramızda en kısa fren mesafesini yakaladıktan sonra kaçış noktalarını taramak)

ayrıntı noktalardan birisi kullandığımız motorların küçük olması nedeniyle, bizlere yaklaşan araçların, uzaklık-yakınlık yani mesafe algısının değişmesi olabilir en nihayetinde uzun süre bu alıştırmaları yapmadıysak, tehlike esnasında panik fren yapayım diye düşünememekle beraber an..sını s..yim diye olay mahalline bodoslama dalıyoruz tüm konsantrasyonunu o an tehlikeye odaklayıp fren yapmaya çalışırken, arkamızdan gelecek araçları anlık olarak unutmak( o 1 saniyede kaç mt yol aldın) feci kazalara neden olmakta...

bu arada oğuz arkadaşımıza katılıyorum düşmek kesinlikle limitleri öğrenmenin yolu değildir biz kedi değiliz 9 canımız da yok...aaa oyun burada bitti deme şansımız da yok
    ama eğitim,bol tekrar ve kullandığımız motorun kendi limitlerini bilmekle, olay senaryolarını zihninde canlandırma yaparak...yapılmış en iyi sürüşe yaklaşma olanağı bulunabilr

Motosikleti
    Alıntı godfather adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam söylediğim gibi oturdum izledim. Çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Elinize sağlık.
    İlginiz için teşekkürler...

crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    ara ara tekrar izlenecek bir video.bir çok kaza önlenecek belki bu video ile teşekkürler.

Motosikleti
    Alıntı crxforever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ara ara tekrar izlenecek bir video.bir çok kaza önlenecek belki bu video ile teşekkürler.
    Asıl ilginiz için biz teşekkür ederiz...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:11 ----------

Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

Okan hocanın bahsettiği frenleme ile rüyamda panik frenleme yaptım bugün 2 Parmak kullandığım için, yüzük parmağım ve serçe parmağım manet ile arada sıkıştı
    Gece yatmadan önce videonun izlenilmesini tavsiye etmiyorum

Kesinlikle 4 parmağa geçiş yapıyorum artık..
    Üzerinizi iyice örtüp ,camları kapatarak uyuyunuz. Bahardayız geceleri hala serin olabiliyor :p :p :p
    potasyum ve oluroyle bunu beğendiler.

Okan Hocam, emeğinize sağlık.

Yaklaşık 4 yıl olmuş motosikletten de, forumdan da elimi çekeli. Çok fena paslanmışım haliyle, hazır sahalara yeni dönmüşken çok iyi geldi.

İlk eğitimimi Honda'dan almış biri olarak Japon ekolüne daha yakınım, ki belirttiğiniz gibi tek doğru yok bu işte. Bu arada Aydın Hoca'yı çok sert bulmuştum eğitimlerde, sebebi çılgın Japonlarmış demek ki. Okuyorsa eğer selamlar, saygılar.

Motosikleti
    cıks
    aklımdaydı bende sorayım
    okan hocamızın mt de üyeliği var, aydın hocanın üyeliği var mı yoksa japon ekolu ninja hesabı görünmez şekilde mi takılıyo pufff diye bi anda çıkıp gözden kayboluyor mu?

serhanex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR '11
    Akşama izleyeceğim inşallah. Elinize, ağzınıza sağlık.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Anlatıcılar gayet ciddi lakin sunumu yapan artık her kimse soru olsun yorum olsun %80 boş laf
    sadece konuşmak için gereksiz sorular, tekrarlar felan sıkıyor insanı
    Konuşan anlatan adamın lafını neden kesiyorsun, beşiktaş olayı, girişte gereksiz lakırtılar..

10 üzerinden 3
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)