Aynayı kırıp eline vermek iyi olurmuş.
Böyle konulara hastayım. Burada bir kardeşimiz gelip bakın ben yaptım siz yapmayın diye konu açıyor; herkes konuyu açanı haşlıyor.
hiramabif hocam, başkasında kusur bulmak kolaydır. allah korusun size birşey olduktan sonra haklı olmanızın bir anlamı yok. bence bir düşünün. naçizhane.
Araba kesinlikle hatalı. Sinyal vermiyor aynaya bakmıyor vs. Ancak bu en çok rastlanan kaza nedenleri arasında olduğundan bu tür yol ayrımlarında her ne kadar sağdaki ayrıma gireceği kesin gibi görünsede eğer arada geçiş imkanı varsa son anda hatta milimle bile fikrini değiştirip aniden dönenler oluyor. Son 10 gün içerisinde tam 3 kez aniden sinyalsiz ve sert şekilde vazgeçen araçlarla karşılaştım.
Benim önerim bu türden yol ayrımlarında arkanız müsaitse hızı mesela en azından 60-80 km aralığına düşürmek ve sağdaki her çıkışın girişindeki aracın aniden fikir değiştireceğini hesaba katmaya çalışmak.
Geçmiş olsun.
sinyalde yaksa fark edemezdim ,iki şerit yandan kırıp önüme geçiyor. aramızda 100km hız farkı var ama kafasını camdan dışarı çıkarsa beni görürdü . ben hızdan hatalıyım arkadaşında dediği gibi o yolun hız limiti 50km falan . şimdi öyle bi şey demişsinki o arabaya göre trafik kurallarına hiçbir engel yok demişsin , benim yerime araba olsaydı 2 taraf içinde kötü bir sonuç ortaya çıkardı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:01 ----------
motorkafa ya bende katılıyorum .benim hatam aşırı hız, 107km hızla giderken 30metre kala ,birisi önüne 10km hızla çıkarsa , benden soğuk kanlılık bu kadar .beklenmedik bir durum karşısında hafifden yana kayarak geçdim . yani şoke bir durumdu
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:17 ----------
doğru diyorsunda , kornaya basıp arkamı dönüp bakdıgımda arabada 4 kişi vardı , yoksa arabayı durdurup giricekdim
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:23 ----------
eyw hocam saolasın , bu tür durumlarla karşılaşmış birisi olduğun için bu durumu en iyi anlıyan sensin.
izlerken dikkat edebiliyorsun ,
kendi şeridim ve yanımdaki şerit boş iken önüme 10 km hızla çıkması benide o an şoke etti , anlık bir durumdu .
ben yaşadım umarım diğer arkadaşların başına böyle bir şey gelmez....
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:31 ----------
eyw hocam saolasın... beni suçlayan çoğu arkadaş ; motosiklet heveslisi ama araba kullanıcısı yada doğru düzgün motor kullanmamış kişiler yada kullanmayı düşünen araba şoförü,
-bizler trafikte her ne kadar yanlışda olsa istanbulda bu şekilde kullanıyoruz. sadece ben değil diğer motorcu arkadaşlarda dahil konvoy yaparak devam ediyoruz. önden bir motorcu yol açıp arkasından 4-5 motorcu yol alıyoruz . yoksa trafiğin hali malum çekilmiyor... https://www.youtube.com/watch?v=dLmttjC9ZGI
Benim düşüncem otomobil oraya girerken aynayı kontrol etti ama hızınız olması gerekenin çok üzerinde olduğu için dönmeye karar vermesiyle sizin aracın yanında bitmeniz bir oldu. Araç sola çıktıktan sonra sağa yakın kalmasıda kurtarma manevrası yapmanıza olanak sağlamış. Bu olayı maddi hasar almadan atlattığınız için çok şanslısınız. Almanız gereken dersleri alabildiyseniz ne mutlu size.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)