Arkadaşımın başına gelen talihsiz olay.
Arkadaşımın başına gelen talihsiz olay.
Ucuz kurtulmuşta gayet normal bi şekilde giderken zincirin kopmasi bana çok ilginç geldi,kaç senelik zincirmiş yada kaç senedir bakimsizmiş merak ettim..Birde sol şeriti o şekilde kullanmaya devam ederse tehlike için zincirin kopmasına gerek yok.
Hem de sol şeritte kopmuş zincir, varya bence gerçekten verilmiş sadakası varmış orda trafiğin hızı 80 falan olsa baya kötü bir sonuç ortaya çıkabilirdi...
Arkasındaki Beyaz araç ona çarpmamış, o beyaz araçtaki şöför mal birisi olsaydı beyazın arkasındaki arabaların çarptığı gibi motosikletliye arkadan toslardı...
Gerçekten ucuz atlatmış. Arkadaşın zincir bakımını sürekli yapan birisimi yani biz yapıyoruz ama başımıza heran gelebilirmi nelere dikkat etmek lazım?
O verdiğiniz effect ve sabah sabah kahkahalara bogulmam
Geçmiş olsun, iyi ki hızı yüksek değildi. Arkadan gelen tık tık sesleride sabah sabah uyuyanlar sanırım
Araçlarda takip mesafesinin önemi. Motorun arkasında ki araç hariç gerisi göt göte gittiğinden dokunuyorlar birbirlerine
Kazaya sebebiyet vermiş oldu istemeden kaç desem kaçacak zincirde yok.
dostum ya yüreğim ağzıma geldi arkadaşa çarptılar sandım açar açmaz korku ile izledim
zincirin ne zaman kopacağı belli olmaz 4000 km önce taktığım ve bakımın sabah yaptığım zincir yalovada feribota bineceğim sırada kopmuştu.Ne olduğunu anlamamıştım bile.
1 lastik patlaması / 2 zincir kopması.. İkisi de dangerously.
Çok geçmiş olsun. Bu zincir kopması en çok korktuğum şeylerin başında gelir...
Zincir değişim motosikletlerin modeline göre mi değişim gösterir yoksa zincirin modeline göre mi?
Zincir değişimi ne zaman yapılır NE ZAMAN YAPILMASI MAKBULDÜR?
Zincir koptuğunda motosikletin tepkisi tam olarak nasıl oluyor. Tamam, birden güçten kesilir.. Dişlilere veya janta takılırsa lastiği kitler.. Bunun dışında daha kötü senaryo var mı?
Kesin zincirden bakla çıkararak lastik gibi uzamış zinciri kullanmaya devam etmiştir. Zincir kullanım ömrü dahilinde motor modifiye edilip gücü yüzde 50-60 artırılsa bile problem çıkarmıyor.
Daha kötü seneryo zincirin bacağı kesmesine, koparmasına kadar gidebilir. Başıma geldi bir kere, zincir korumayı kırdı ve plakayı yarısına kadar yardı. onlar olmasa bacağım kopabilirdi. Sağlam bi zincir koruma şart. En önce zincirin sağlamlığından emin olmak şart.
İlk kırıldığında çat diye çok yüksek bir ses ama sandım ki motor krank kırdı falan(hyosung gt250 vardı - o ara meşhurdu hyosungların krank kırması) ve beraberinde arka teker kilitlenir. Videoda da uzun uzun lastik sesini duyuyoruz zaten. Ben şanslıydım 10 20 metre kaydıktan sonra açıldı benimki.
Geçmiş olsun. Zincir kopmasını geçtim de o takip mesafesi bilmeyen cahillerin ardarda birbine vurması güzel oldu. Artık takip etmeyi biraz öğrenirler.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
çooook şanslıymış arkadaki adam duramasa bu video paylaşamazdı büyük ihtimal, zincir önemlidir bakımlı düzgün tutmak lazım ve ömrü bittiyse değiştirmek lazım
abi aman dikkatli olun..herşeyi geçtim şu zincir çok hayati bir şey..zamanı geldiğinde değiştirilmeli..gevşiyor diye bakla çıkarılmamalı..videoda'ki arkadaşa lafımız yok çünkü bilgimiz de yok..ama aman diyim dikkat benim de başıma geldi..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)