Öngörü ve Cruiser ile Panik Fren - Video
Reklamlar
-
En baştan belirteyim ki sonradan yüklenmeyin. Videoda kesinlikle hatalıyım. Kullanmamam gereken bir yolu kullanıyorum ve gereğinden fazla hızlıyım. O yüzden videodaki olayın sonunda aracın sürücüsüne hiç bir şekilde küfür, hakaret vs. etmiyorum. Videonun devamında aracın yanına giderek, uygun bir dille, o sol şeridi motorların sık sık kullandığını ve dikkat etmeleri gerektiğini belirttim sadece.(o kısmını ekleme gereği duymadım)
Yaklaşık 2 ay önce çektim. Anca fırsat bulup düzenleyebildim.
Videoyu yüklemekti asıl amacım trafiği okuyabilmenin önemi.
Dikkatli izlerseniz aracın sola kıracağını önceden fark edip kornaya basmaya başlıyorum.
Tabi aynı anda da frenlere yükleniyorum. Aracın dibine geldiğimde de, artık hızım iyice düştüğü için dengede kalabileceğimi yada en fazla motoru sağa/sola yatıracağımı bildiğimden hem önü hem arkayı kilitliyorum arabaya çarpmıyım diye.
Videonun sonunda şoförün kucağına oturmamamdaki en büyük nedense balatalarımı 2 gün önce değiştirmiş olmam. Yoksa orada ne kadar frenlersem frenliyim, o motoru durduramazdım.
Siz siz olun yoldayken sürekli diğer araçları gözlemleyin. Ve en önemlisi sürekli motorlarınızın bakımını zamanında yaptırın.
Reklamlar
-
el sallıyacağına gaz verip sağa kırmayı denese keşke araba sürücüsü :D. o haklı haksız yada siz haklı haksızsınız demiyorum da genelde böyle oluyor. insan durup bekliyor.
-
Adamın rahatlığı insanı sinir ediyor
-
Doblo değil yakın akrabası. Dobloydu kangoydu bu tarz araç alanları temiz 2-3 sene hapis yatıracaksın bir b.k yiyeceği belli. Ayrıca sebebi neydi ki ?
-
gurkanerkan adlı üyeden alıntı
Doblo değil yakın akrabası. Dobloydu kangoydu bu tarz araç alanları temiz 2-3 sene hapis yatıracaksın bir b.k yiyeceği belli. Ayrıca sebebi neydi ki ?
Dikkat etmesi gerektiğini söyleyince özür dileyerek sağımdaki üstüme kırdı dedi.
Ancak videoyu durdura durdura izleyince fark ediliyor ki, adamın üstüne kıran eden yok.
Önündeki araç sağ şeride geçiyor, bu da onun sağa geçişini beklememek için solunda geçip gitmek istiyor.
Motosikletli Kaplumbağa...
-
MotorKafa adlı üyeden alıntı
Dikkat etmesi gerektiğini söyleyince özür dileyerek sağımdaki üstüme kırdı dedi.
Ancak videoyu durdura durdura izleyince fark ediliyor ki, adamın üstüne kıran eden yok.
Önündeki araç sağ şeride geçiyor, bu da onun sağa geçişini beklememek için solunda geçip gitmek istiyor.
Hayvanların yaşam alanlarını işgal edersek olacağı bu.
-
Gecmis olsun.
Ne yapacakti acaba betona cikacak mi ? Sagda onundeki seritte buyuk bir arac olsa kurtarmak icin soldan genis aliyor diyecegim ama oyle bir sey de yok.
Tebrik ederim, cok iyi ve genis bir aci ile yol okuyorsunuz zira arabaci arac durdugu yerde daha direksiyonu cevirirken farkedip kornaya asilmissiniz. Bravo, her zaman bu ongorunuzden taviz vermeden surus yapmak nasip olur umarim.
Frenleme konusuna bir sey diyemeyecegim, zira hiziniz cok yuksek olmamasina ragmen, agir ve sinifini bilmedigim bir makine sahibi oldugunuz icin fuzuli konusmak istemiyorum.
Elemanin plaka da ` za xD `
Gecmis olsun
-
Güzel örnek. Biraz da kameranın geniş açısı eklenince öncesinde de yürek hoplatacak görüntüler var
-
gurkanerkan adlı üyeden alıntı
Şirketin kapalı kasa Fiorino'sunu arabaların üzerine sürünce tırsmalarını çok seviyorum. Babama bir kere kullandırdım taksiler falan geri duruyomuş hemen, sanırım sürücüleri hep dengesiz veya cahil diye bir önyargı var.
-
17 Aralık 2015, 00:48
acayip gerildim abi şunu başa koyun ya.
-
17 Aralık 2015, 00:52
-
17 Aralık 2015, 00:58
çok hızlısın ya iyi cesaret valla
gerildim hangi araba kıracak diye
-
17 Aralık 2015, 01:05
gerekli öz eleştiriyi zaten yazmışsın... bizede "geçmiş olsun, aman dikkat" demekten başka bir şey kalmamış
-
17 Aralık 2015, 01:17
öngörü değilde sadece panik fren var. güzelde fren atmışın aynanın vuracağını anlayıp sola da kırmışın gidonu.. bu şekilde gerçekleşecek olasılıklarda belli aslında ya birisi kapıyı açar bagajdan bişey almak ister yada satıcı falan çıkabilir.. soldan gitmek yerine sağdan gitsen, senden önce bir motosikletli geçmiş olasılığı yüksek olacağı için sürücünün hafızasında kalır bu o yüzden sağ aynalarını otoyolda daha çok kontrol ederler. yani en garantisi yolun sağından gitmek. motorun sesine de diyecek yok
Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur
-
17 Aralık 2015, 01:20
Aman tikkat baskaan,tir gibi motosikletin var,fren mesafeside sakiz gibi uzuyo,zaten bunu biliyosun,bosa yazdik kazasiz belasiz,tekerin duz bassin
-
17 Aralık 2015, 01:51
-
17 Aralık 2015, 05:18
Geçmiş olsun da insan niye duvara doğru amaçsızca araba sürer.
-
17 Aralık 2015, 05:41
Aynen tekrar tekrar izledim tam bir öküzmüş...
-
17 Aralık 2015, 10:01
Kardeş geçmiş olsun. İyi farketmişsin. Araç daha direksiyonu kırmaya başladığında kornaya asılmışsın ancak ne fayda. Sığır yine yapacağından geri kalmamış. Bir de gevşek gevşek el kaldırıp devam edişi yok mu insanı deli eder. İnip o eli kırıp diğer eline vereceksin
-
17 Aralık 2015, 10:21
Videoda kesinlikle hatalıyım. Kullanmamam gereken bir yolu kullanıyorum ve gereğinden fazla hızlıyım...
Dostum tebrikler, kendi yaşadığı olaya bu kadar objektif bakmayı beceren,
karşısındakine küfür edip adamın hatasını aramak yerine benim hatam ne? Kazayı engellemek için ne yapabilirim? diye düşünen
motor sürücülerini görmek beni memnun etti.
Bu aralar trend karşıdakine küfür etmek : )
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler