yerler çok kayıyordu kontrayi verirken sanırım arka teker kaydı ön teker yalpaladı ilk defa başıma geliyo benzer videolara baktım highside gibi bişi sanırım tam emin değilim.
yerler çok kayıyordu kontrayi verirken sanırım arka teker kaydı ön teker yalpaladı ilk defa başıma geliyo benzer videolara baktım highside gibi bişi sanırım tam emin değilim.
Sanki sağa dönerken sol kontra veriyorsunuz?
yok bende izleyince farkettim öyle gözüküyor ama orda teker kaydigi için gidon sola yönleniyor ben yapmadim onu yani ben sağ elciğe hafif basınç uyguladim sadece. gidonu kuş gibi tutuyodum eğitimlerde öyle demişlerdi çünkü yeniyim ben daha 1080km oldu motor :O)
bunda bişey yok istemeyerek yanlamışın kontrayı da bilinçli vermiyosun zaten
Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur
Öndekinin yavaşladığını görüp arka frene basmış olabilir misin?
Yada vites düşürmüş de debriyajı bırakıyorken olabilecek bir şeymiş gibi göründü.
Çünkü bakıyorum çok yatmıyorsun, hızın da çok yüksek görünmüyor.
Bu arada low side/high side ile ilgili şunu söyleyebilirim.
Mesela, arka teker sol kaymaya başladı. sen de arka frene basıyorsun. motor altından kayar, sağa doğru yavaşça yatar/düşersin. Bu lowside.
Ama arka teker sola gelirken sen kaydığını hissettin ve topluyorsun (vidyodaki gibi) ama çok kaymıştı veya sen çok sert davrandın vs. Bir şekilde sağ düşmekten kurtuldun ama çok tepki verdi ve motor seni üstünden bu sefer de sola yada sağa attı. Bu da high side.
İlkinden kurtulup daha sert bir ikinci tepki düşmene sebep oluyor ve yavaşça yana yatarak değil de motorun üstünden atlayarak düşüyorsun gibi.
Çok tecrübeli sayılmam ama benim bildiğim kadarıyla bu şekilde.
banada öyle geldi farkında olmadan sol kontra vermişsin çok az birşey nşa da olmaz o kadar küçük kontrayla bişi motosiklet dikleşir ama demekki zzemin lastik küçük dokunuş derken kaymalı bişiler olmuş
İrc ler mi var cbr da ?
Motosiklet, yapısı gereği yatacağı yere kırıyor gidonu. Çok durumu bu kendinden stabil yapısı kurtarıyor aslında. Geçmiş olsun.
evet değiştiremedim ne tavsiye edersiniz.
arka freni nerdeyse hiç kullanmıyorum çok yavaş süratlerde dururken kullanıyorum ya da 100 ün üstünde ön frene basarken birazda arkaya basiyorum orantılı. viraja girerken fren kullanmaya korkuyorum. :=)
irc ile normal değiştir abi onları direk
irc ile normal, rosso 2 taktırırsan rahat edersin
videoyü görüp irc neden kullanılmaz derken arkadaşlarında aynısını söylediğini gördüm. Michelin pilot street yada pirelli diablo rosso.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)