sevgili arkadaslarim, videoyu izlerken durumu tam olarak farkedemiyorsunuz.
tam sinyali verince gozlerinizi kapatin, freni sikmadan hemen 300ms once gozlerinizi acin.
panik halindesiniz.. kac taneniz limonu dogru sekilde sikabilecek? abs candir.
ABS Candır. Aksini iddaa edeni dikkate alma..
Videoda izlediğim kadarıyla takip mesafesi ve konumlama hataların var.
Madem sağa gideceksin neden yolun ortasındasın?
Sağ çizgi hizasında daha geride olman gerekli.
Ayrıca araç sürücüsü bayan diyosun... bile bile..Bayansa hata gelebilir.
Her senaryoyu kafanda çizmen gerekir.
Naçizane fikirlerim budur. İleri sürüş eğitimleri almanı tavsiye ederim.
Tekerin düz bassın.
Yolculuk etmek bezen varmaktan daha iyidir.
@aytacaksel
- Konu başlığı polemik kokuyor.
- ABS'nin devreye girme sesi duyuluyor. Yani sizi kaza yapmaktan kurtarmış. Fakat yine de-hız,sürüş hatası vs. nedeniyle- etkileyici bir örnek değil.
- ABS'yi mühendislerin münasebetsizliği olarak görmek cahilliktir.
sayın arkadaşım inan bu videonun absnin işlevselliği ile alakası yok...standart frenaj bundan daha iyidir...ben 3 haftalık nc700 sahibiydim ve fren bana güven vermedi...panik freni var doğru ...öndeki aracın aksiyonu var...doğru...senin artniyetin yok doğru...samimi bir paylaşımdı sadece...bu kadar üzerine gelinmesinede gerek yok ama forum böyle işte..anında paket yapıyorlar
yani senin için büyük ama motorculuk camiası için küçük bir fren hikayesi
geçmiş olsun, sizi cbr250r efsanevi gece sürüş videolarınızdan beri biliyorum, abs olmasa ön teker kesinlikle kilitlenmişti
bende bugun U dönüşü yaparken fazlaca arkadaya baktığım için önümden gelen aracla çarpıştım arka kontrolünü anlık yapmak gerekli bence..
Forum ahalisini de tebrik ederim herkes uzman maşallah
ABS çok güzel bir şey tamam. Elektronik sistem sonuçta, bir kere çalışmayacağı tutar. O da tekerin kilitleneceği şekilde fren yaptığın ana gelir. Ne oldu ABS yalan oldu. Doğru frenlemeyi öğrensek de ABS ye güvenmesek nasıl olur.
Adam iyi lastik almaz, eğitim almaz, kaliteli ekipman almaz, sonra ABS var zaten der. Bu abilerden olmayın.
Aytaç ABS hatalarımızı kapatır evet ama bir noktaya kadar. O arabanın manevrası 20 metre önce virajda olsaydı ABS de olsa yerdeydin bu tarz bir frenlemeyle.
O zaman ne yapalaım viraj abs si olan bir motor alalım. Ona da çok güvenip aşırı hızlı gidelim vs vs
Liste böyle uzuyor. Elektronik donanımlara güvenerek araç kullanmayın.
Şu yol sanatı kitabını okuyalım, frene bile basmayacağız. Sevgiler
http://ommriders.com/pages/ArtTR.aspx?artID=2010
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)