Motosikletle Yolda Giderken Yakıt Biterse Ne Olur ?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar,
Başımdan geçen bir hadiseyi sizlerle paylaşmak istedim, umarım bu video yakıtınız bittiğinde neler yapmanız neler yapmamanız hususunda bilgilendirici olmuştur. Kanalımdaki diğer videolara göz atmayı ve üye olmayı unutmayın
İyi Seyirler..
https://youtu.be/XjnhW8dsvzc
Reklamlar
-
Boşuna motorcu kardeşliği dememişler. Fakat yardım edenlerin çoğu kurye fark ettiyseniz, büyük makineli pahalı aletleri olanlar yüzünüze bile bakmıyor çoğu zaman.
-
alicebbar adlı üyeden alıntı
Boşuna motorcu kardeşliği dememişler. Fakat yardım edenlerin çoğu kurye fark ettiyseniz, büyük makineli pahalı aletleri olanlar yüzünüze bile bakmıyor çoğu zaman.
Aynen öyle hocam videomun sonunda da bunu söyledim, büyük CC olunca ne oluyor anlamış değilim ama ego filan olsa gerek.
-
biteceğini hissettiğin an debriajı çek (durana kadar)
-
Motoru durduğum yerde sola yatırabildiğim kadar yatırıp biraz sallayıp sonra geri kaldırıyorum. Depo kapağını açıyorum ve 20-30 saniye bekliyorum. Sonra jikleyi çekince motor çalışıyo depoda kalan az bir benzinle. Motor öksüre tıksıra 3-4 km daha yol yapıyo, o arada benzinci varsa iyi yoksa motoru itmeye devam.
İlk aldığım vitesli motor olan Mondial Hyena 100'e İstanbulda binerken, pek çok kere benzin bitmesinden yolda kalmıştım. Motorun deposu 2.6 litre, depo boşalmadan benzinliğe gitmek pek olmuyordu.
Benzin bitmesinden motoru itme rekorum 6 kilometre idi. Baltalimanından Ortaköy Kuruçeşme arasındaki benzinliğe kadar itmiştim motoru. Sonra akıllandım 300 ml'lik bir vodka şişesinde benzin taşımaya başladım arka çantada. Benzin bitince baya kurtarıcı oluyordu o, yedek deposu yok çünkü.
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Motoru durduğum yerde sola yatırabildiğim kadar yatırıp biraz sallayıp sonra geri kaldırıyorum. Depo kapağını açıyorum ve 20-30 saniye bekliyorum. Sonra jikleyi çekince motor çalışıyo depoda kalan az bir benzinle. Motor öksüre tıksıra 3-4 km daha yol yapıyo, o arada benzinci varsa iyi yoksa motoru itmeye devam.
İlk aldığım vitesli motor olan Mondial Hyena 100'e İstanbulda binerken, pek çok kere benzin bitmesinden yolda kalmıştım. Motorun deposu 2.6 litre, depo boşalmadan benzinliğe gitmek pek olmuyordu.
Benzin bitmesinden motoru itme rekorum 6 kilometre idi. Baltalimanından Ortaköy Kuruçeşme arasındaki benzinliğe kadar itmiştim motoru. Sonra akıllandım 300 ml'lik bir vodka şişesinde benzin taşımaya başladım arka çantada. Benzin bitince baya kurtarıcı oluyordu o, yedek deposu yok çünkü.
Hehehe )) hocam senin ki baya bir olaya profesyonel yaklaşım olmuş, 100/6-7 lt yakıt tüketen bir motosiklet olunca pek aksıra tıksıra gidemedik
-
Gecmis olsun kazasiz atlatmissin cok tehlikeli bir yerde de kalmissin .. moto kardesligi iyiymis ..
-
ben 4 kez yolda kaldım. O yüzden dijital göstergeye hiç güvenmiyorum. tek diş kalıyo bi unutuyorsun benzin almayı yolda kalıyosun. Videodaki gibi bir ittirme hiç aklıma gelmediği gibi görmemiştim de. Hiç uğraşmam motoru kitleyip eve gidiyorum bidonu alıp doğruca yaya olarak benzin istasyonuna ordan minibüs dolmuş taksi artık ne varsa motorun başına.
-
Dostum öncelikle geçmiş olsun. Sonra da şu büyük cc sitemin için 2 çift laf edeyim Durmadılar diyorsun ama durup ne yapabileceklerdi? Kaç tane büyük cc motosiklet binen adamın tamir kiti var, alet takımı var, ya da yanında benzin taşıyor sence? Şimdi beklediğin şey, adamın 1200gs si veya işte 600rr ile veya x büyük cc motoru ile durup, seni ayaklığından ittirerek benzinliğe götürmesi. Mantıklı mı sence? Ayaklığından itecek de seni götürecek, adam nerden bilsin senin ikinizi birden devirmeyeceğini? Ya da birinin arkadan size çarpmayacağını vs? Böyle riskli bir harekete neden girsin, deli mi? Zaten sen de girmemelisin böyle bir şeye, otoyoldan çıkmak için mecburen yaptın oke. Ondan sonra bin taksiye, al benzini, koy motoruna. Ya da inip elinde yürütmelisin. Ayaklıktan ittirmek nedir...
-
Ar yu kidink mi bro? demek istiyorum Gel gör ki motosikletimin deposu 17 litre, 3 litreye yakın yedek deposu var. Benzin bittiğinde kenara çekip yedeğe geçiriyorum ve 80 km ye yakın menzil kazanıyorum, hepinizin ağzının suyu aktı biliyorum ;)
-
sele altına 1 metre serum hortumu atın dursun.. gün gelir öyle bir yerde işinize yararki kardeşinize dua edersiniz
-
capozzz adlı üyeden alıntı
Dostum öncelikle geçmiş olsun. Sonra da şu büyük cc sitemin için 2 çift laf edeyim
Durmadılar diyorsun ama durup ne yapabileceklerdi? Kaç tane büyük cc motosiklet binen adamın tamir kiti var, alet takımı var, ya da yanında benzin taşıyor sence? Şimdi beklediğin şey, adamın 1200gs si veya işte 600rr ile veya x büyük cc motoru ile durup, seni ayaklığından ittirerek benzinliğe götürmesi. Mantıklı mı sence? Ayaklığından itecek de seni götürecek, adam nerden bilsin senin ikinizi birden devirmeyeceğini? Ya da birinin arkadan size çarpmayacağını vs? Böyle riskli bir harekete neden girsin, deli mi? Zaten sen de girmemelisin böyle bir şeye, otoyoldan çıkmak için mecburen yaptın oke. Ondan sonra bin taksiye, al benzini, koy motoruna. Ya da inip elinde yürütmelisin. Ayaklıktan ittirmek nedir...
Teşekkürler Üstat iyi güzel diyorsun tabii ki kimsenin kimseye yardım etme zorunluluğu yok eyvallahta insan durup birşey mi oldu bile demesi o durumda yeter zaten o arkadaşlardan da ittirmelerini istemedim kendileri teklif ettiler sağolsun ve öyle bir yerde kalınca da kabul etmek durumundasın. Herkesi aynı kefeye koymak istemem fakat kurye ve paket servisi yapan insanlar yolda kalmışlara v.s sürekli yardımcı oluyorlar bunu da bir kez daha gördük. Gönül isterdi ki büyük CC li bir arkadaş dursun kardeşim atla götüreyim benzin istasyonuna ya da bekle gidip geliyim. Bu insanlar işlerini güçlerini bırakıp hatta yetişmek zorunda oldukları yerlere geç kalmayı göze alıp sağolsunlar yardımcı oluyorlar büyük CC hobi sınıfı dediğim motosikletler ise adı üstünde o arkadaşlara göre çok daha fazla boş vakitleri olan insanlar o yüzden bu yaklaşımın çok mantıklı gelmedi. Yorumun için teşekkür ederim
-
Geçen gün çevre yolunda Ford focus beni gazlamış ışıktan ışığa kapışıyorduk.
120 süratteyken motor birden kesildi benzin almayı unutmuştum
Hemen boşa aldım gidebildiği kadar gitti sonra
ben indim o bana bindi birlikte 5 - 6 yüz metre kadar biraz yürüdük muhabbet felan ettik.
Daha önce hiç yürüyüşe çıkarmamıştım, hoş sohbet motormuş kendisi tanışmış olduk bu vesile ile..
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
-
ZümeR adlı üyeden alıntı
Geçen gün çevre yolunda Ford focus beni gazlamış ışıktan ışığa kapışıyorduk.
120 süratteyken motor birden kesildi benzin almayı unutmuştum
Hemen boşa aldım gidebildiği kadar gitti sonra
ben indim o bana bindi birlikte 5 - 6 yüz metre kadar biraz yürüdük muhabbet felan ettik.
Daha önce hiç yürüyüşe çıkarmamıştım, hoş sohbet motormuş kendisi tanışmış olduk bu vesile ile..
Focus'lunun hali =
-
12 seneyi geçti motor üstündeyim kar kış tusunami birkez bile benzin yüzünden yolda kalmadım
ne ayaksınız anlamadım
-
Ben gün içinde kendi güzergahımda hiç denk gelmedim benzini biten yada yolda kalana, ama yol kenarında duran bir motorcu gördüğümde markası modeli ne olursa olsun yavaşlarım bakarım bir sorun var mı diye. Bunun bence büyük cc ile alakası yok büyük cc yi kullanan büyük egolu armutlarla alakası var.
-
-
Yakıt biterse yolda kalırız.
-
B-veritas adlı üyeden alıntı
Teşekkürler
Üstat iyi güzel diyorsun tabii ki kimsenin kimseye yardım etme zorunluluğu yok eyvallahta insan durup birşey mi oldu bile demesi o durumda yeter zaten o arkadaşlardan da ittirmelerini istemedim kendileri teklif ettiler sağolsun ve öyle bir yerde kalınca da kabul etmek durumundasın. Herkesi aynı kefeye koymak istemem fakat kurye ve paket servisi yapan insanlar yolda kalmışlara v.s sürekli yardımcı oluyorlar bunu da bir kez daha gördük. Gönül isterdi ki büyük CC li bir arkadaş dursun kardeşim atla götüreyim benzin istasyonuna ya da bekle gidip geliyim. Bu insanlar işlerini güçlerini bırakıp hatta yetişmek zorunda oldukları yerlere geç kalmayı göze alıp sağolsunlar yardımcı oluyorlar büyük CC hobi sınıfı dediğim motosikletler ise adı üstünde o arkadaşlara göre çok daha fazla boş vakitleri olan insanlar o yüzden bu yaklaşımın çok mantıklı gelmedi. Yorumun için teşekkür ederim
Arkadaşım büyük geçmiş olsun aynı olay benim 1.Köprüde başıma geldi anadoludan avrupaya geçtim baktım motor pıtır pıtır ediyor,ki o dönemler mecidiyeköy viyadüğünde çalışma vardı trafik tek şeride düşüyordu ve mecburi istikamet mecidiyeköy yönlendirilmişti,ben de motoru o dönemler yeni aldım ve yakıt denemeleri yapıyordum yakıt göstergesi dijital olduğu için tam anlayamadım köprüyü geçtim 1-2 km sonra motor pıtır pıtır etmeye başladı tam köprü çıkışının biraz ilerisinde kaldım ama benzinin bittiğini erken anladığım için sağ şeride çekme imkanım oldu,
Motordan indim nasıl bir trafik yol tek şeride düştüğü için yanımdan geçen motorcuların haddi hesabı yok ama bir tanesi de durmadı ben elimle iterek mecidiye köy yol ayrımıma kadar getirdim orası hafif yokuş olduğu için motoru saldım bir müddet o şekilde gitti,ama mecidiyeköy içerisinde artık gitmiyordu sağolsun genç bir arkadaş aynen sende olduğu gibi motoru arkadan destekleyerek itti benzinciye kadar götürdük ben de o arkadaşa yemek para teklif ettim ama kabul etmedi yardımları için sağolsun Allah razı olsun ondan,
Yani bu iş gönül meselesi ben motorla giderken sağ tarafta motor dursa yanaşırım sorarım bir ihtiyaç var mı diye
Ama @capozz böyle düşünmüyor itmesen bile arkana al artçı olarak benzinciye bırak saçma sapan konuşmuş bu adamlar yüzünden motorcu kültürü zedelendi.
Tekrardan geçmiş olsun.
-
İzlerken ben yoruldum yemin ediyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)