Full egzoz ile filtre var ise, motosikletinizin hava yakit karisim ayari muhakkak yeniden yapilmasi gerekiyor. Siz o kadar guc artiyor demissiniz ama bu artis gerekli ayar yapildigi taktirde olur. Full egzozda 1000rr da katalizorde cikmis oluyor, motor iyice ayar kaciriyor. Yakit artar, hararet artar. Duzenli calisma degisir, alt ve orta devirler rezalet olur. 2011 model 0 km 1000rr almistim oradan tecrubeliyim. En kisa surede bir power commander alip dyno testine girerek gerekli haritalari hazirlamalisiniz. Yada en kotu ihtimalle kendiniz montajlayip , montaj basit kesip bicme yok, hazir haritalatdan birini yukleyin. Birde full egzozlarda O2 sensor iptal parcasida gerekli. Power commander tek basina yetmez. Bence en kisa surede bunlari halledin yada full egzozdan vazgecin. Sesten baska birsey alamazsiniz yoksa, guc falanda hikaye iyice batirirsiniz motoru.
Yapilan en buyuk yanlis ,bilincsizce modifiye, bir kere pistte yarismiyorsaniz full egzoz gereksiz. Katalizor iptali gereksiz. Modifiye 1-2 parcayla olmaz. Emme, egzoz, karisim, hava, atesleme zamani vs ile komple olur modifiye. Adam full egzoz aliyor onun parasina power commander ve slip on alsa, cok daha verimli olacak haberi yok.
Zaten 1000rr yurumeyen bir motor, diger 1000 likler gibi degil. Sadece ucuz fiyati, hizli ikinci eli ve rahatligi sehir icine uygunlugu icin alinir. Butun 1000 liklerin arkasindan seyrediyorsunuz. Adamlar sizi her viteste farkla geciyor ben artik gazlama lara falan gitmiyordum zaten 1 yil kullanip sattim hemen
Sahsen 1000rr alip full egzozdur filtredir, ecu dur, O2 unitesidir falan ugrasacagima, zx10 alirim ayni paraya gelir sase, fren, motor, suspansiyon her konuda daha iyi bir motosikletim olmus olur.
Yarismiyorsaniz modifiye gereksizdir. Modifiye yapilacak para ve ugras yerine herzaman bir ust seviye motosiklet alinmalidir.