Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

2015 BMW S1000R Hızlanma ve Son Sürat Testi

REKLAM ALANI
    SilentScream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer
    Merhaba, Haftasonu BMW Borusan'da yaptığımız S1000R testi videosu. Motosiklet oldukça iyi devir çeviriyor, frenleri harika, quick shifter gerçekten çok hızlı Olumsuz bulduğumuz tarafı ise sert hızlanmalarda çok kafa sallıyor, çıplak olduğundan yan rüzgar çok alıyorsunuz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Test motorlarının kaderi...

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Aman abi dikkat et motorun canını alıyım derken .......... Kazasız sürüşler

Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer
    Teşekkürler, bu arada motor 2014 model yanlış yazmışım ;)

meugur74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    strike 150
    Bu makina çok kafa sallıyor, neden acaba? Korkutucu!

Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer
    Alıntı meugur74 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu makina çok kafa sallıyor, neden acaba? Korkutucu!
    Evet korkutuyor sahiden, hızlı virajlarda bu makine pek güven vermez sanırım. Belki ön süspansiyon ayarı sertleştirilirse bu sorun ortadan kalkabilir...

kadango - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 8 - MT-07
    Neden kafa sallıyor?

Bir motosiklet neden kafa sallar; artçı alırsın sallar, süspansiyon ayarın kıt olur sallar, lastik sağlığın kötü olur- basıncı düşük veya yüksek olur sallar, yol bozuk olur sallar. Ön tekerden yükü kaldıracak olan sebepler kafa sallamasına sebep olur, sen kilolusundur, uzun boylusundur oturuş pozisyonun motosikletin ağırlık dağılımını dengesizleştirir yine sallar. Kaldı ki çıplak motosikletlerde bu rüzgar almalarından dolayı daha olası. Bu motosikletin kabahati değil, gazlarken çoğu motosiklet gezme, kafa sallama yapıyor zaten. Denemedim test etmedim, bilmiyorum fakat motosikletin bir problemiymiş gibi bir izlenim veriyor anlatım tarzı doğru mudur? Bunu bu motosiklet için dezavantaj olarak görmek enteresan bir yaklaşım. Yani fabrikasyon ağırlık dağılımında sorun mu var? Süspansiyon sistemi mi sorunlu? Motosikletin teker bilyaları mı dağılmış? Meraktan soruyorum eleştirmek için değil...

Test için teşekkürler...

Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer
    Alıntı kadango adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden kafa sallıyor?

Bir motosiklet neden kafa sallar; artçı alırsın sallar, süspansiyon ayarın kıt olur sallar, lastik sağlığın kötü olur- basıncı düşük veya yüksek olur sallar, yol bozuk olur sallar. Ön tekerden yükü kaldıracak olan sebepler kafa sallamasına sebep olur, sen kilolusundur, uzun boylusundur oturuş pozisyonun motosikletin ağırlık dağılımını dengesizleştirir yine sallar. Kaldı ki çıplak motosikletlerde bu rüzgar almalarından dolayı daha olası. Bu motosikletin kabahati değil, gazlarken çoğu motosiklet gezme, kafa sallama yapıyor zaten. Denemedim test etmedim, bilmiyorum fakat motosikletin bir problemiymiş gibi bir izlenim veriyor anlatım tarzı doğru mudur? Bunu bu motosiklet için dezavantaj olarak görmek enteresan bir yaklaşım. Yani fabrikasyon ağırlık dağılımında sorun mu var? Süspansiyon sistemi mi sorunlu? Motosikletin teker bilyaları mı dağılmış? Meraktan soruyorum eleştirmek için değil...

Test için teşekkürler...
    Farklı bir S1000R'i test eden arkadaş da aynı yorumu yaptı bugün. Eğer motosiklet fabrika süspansiyon ayarı ile teste veriliyorsa, bu ayarların değişmesi gerekiyor demektir. Test motorları olduğu için önceden ayarlar da oynama da yapılmış olabilir. Çıplak motosikletlerin kafasının oynaması aslında normal ama video'dan görüleceği üzere bu motor çok fazla oynuyor, virajlı yollarda çok tehlikeli...

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Alıntı SilentScream adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Farklı bir S1000R'i test eden arkadaş da aynı yorumu yaptı bugün. Eğer motosiklet fabrika süspansiyon ayarı ile teste veriliyorsa, bu ayarların değişmesi gerekiyor demektir. Test motorları olduğu için önceden ayarlar da oynama da yapılmış olabilir. Çıplak motosikletlerin kafasının oynaması aslında normal ama video'dan görüleceği üzere bu motor çok fazla oynuyor, virajlı yollarda çok tehlikeli...
    Peki siz hızlı vites yükseltirken gidonu oynatma ihtimaliniz olabilir mi bilmediğimden soruyorum hiç 4 silindir motosiklet

kullanmadım hep laterna motosiklet bindim Demem o ki belki motorun kabahati yoktur..Ayrıca çok tehlikeli demişsiniz ama

ölümüne gazlamışsınız korkmuşa benzer yanınız pek yok
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki siz hızlı vites yükseltirken gidonu oynatma ihtimaliniz olabilir mi bilmediğimden soruyorum hiç 4 silindir motosiklet

kullanmadım hep laterna motosiklet bindim Demem o ki belki motorun kabahati yoktur..Ayrıca çok tehlikeli demişsiniz ama

ölümüne gazlamışsınız korkmuşa benzer yanınız pek yok
    Hızlı vites yükseltirken (yüksek süratte) gidonu oynatma ihtimali olamaz zaten, oynatırsanız yada doğru tabirle elciklere baskı uygularsanız motor kontra tekniği ile baskının uygulandığı tarafa döner ve o süratte kaza kaçınılmaz olur. Bu oynamanın sebebi ön süspansiyonlar yeterince sert olmadığı için bu hızlanmayı absorbe edemiyor, buna ayrıca çıplak motor olmanın getirdiği aerodinamik eksiklik de etki ediyor ;)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)