Müthiş bir video Ducati 999 çok az farkla önde...
http://www.metacafe.com/watch/88786/...ini_vs_ducati/
Müthiş bir video Ducati 999 çok az farkla önde...
http://www.metacafe.com/watch/88786/...ini_vs_ducati/
ya bunu çok önce seyretmemişmiydik hatta üzerine teknik yorumlar yapılmıştı falann
Öyleyse pardon taradım ama bulamadım...ozan_ adlı üyeden alıntı
Rcae motorları her zaman yarış arabalarından daha hızlıdır. Artı avantajları hafiftir , seridir,Rüzgarla sürtünme daha azdır.
5th Gear'in bu bolumunu gormusdum televiyonda. Sunu konunun icine katalim, o pist araba test etmek icin yapilmis (virajlarindan belli) yani motosiklet icin cok uygun bir pist degil. Motosikletden yenmek istiyorsan soyle birsey lazim, fiyatlar katalog fiyati yani vergi dahil degil.
Porsche Carrera GT, fiyat 450.000 euro
http://www.porsche.com.tr/porsche/ca...on/default.asp
http://www.metacafe.com/watch/93729/carrera_gt/
Veya Koenigsegg CCR, fiyat 350.000 euro
http://www.koenigsegg.com/thecars/index.asp?submenu=4
HER TÜRK ASKER DOĞAR
Pistlerde motosikletler her zaman daha yavaş, ayrıca Ducati'nin en hızlı motosikletine karşılık Lamborghini'nin (görece) en yavaş otomobilini kullanmışlar.
Sanki elinde bir murci olsa buyuk birsey degisecek.Khutuck adlı üyeden alıntı
Gallardo
5l V10 520bhp, 1430kg, 4 saniye, 135.000 euro
Murcielago
6l V12 580bhp, 1650kg, 3.8 saniye, 225.00 euro
Degisen nedir?
HER TÜRK ASKER DOĞAR
Murcielago yol tutuştan kazanıyor BBC Top Gear power lap testleri:
Murcielago - 1.23.7
Gallardo - 1.25.8
Demek ki Murcielago Ducati'yi geçebilir. Bu arada Ducati'nin yaklaşık 2 katı fiyata satılan Ariel Atom, Top Gear test pistinde Porsche Carrera GT'den daha hızlı.
Link: http://www.bbc.co.uk/topgear/powerlaps/
Ben olsam Porsche GT3RS alırım 1.22.3 tur zamanı.
İki tekerler pistlerde genelde supercarlardan daha yavaşlar.Güç-ağırlık oranından kazandıklarını yol tutuştan ve frenlemeden kaybediyorlar. Dün gördüğüm kadarıyla MotoGP araçları düzlük sonlarında Formula 1'lerden 10-15m daha erken fren yapıyorlar.
Ha tam ustune bastin ayani kaldir. En gicik kaptigim adamin programini onume surdun. Surada Jeremy amacmiz motorcular hakkinda neler dusundugunu okuyabilirsiniz, hatda dediklerinin dogru olmadiginin ispati. Ingilizcesi olmiyan arkadaslara tecume, motosikleticilere homosexuel diyor.Khutuck adlı üyeden alıntı
http://www.cbr929rr.com/scooby.htm
O powerlap zamanlarin pek bilimsel degeri yok. Islakmidir, sicakmidir, sogukmudur, yagmurlumidir adamlar hic bakmiyor butun hava durumlari icin ayni uygulama yapiyorlar. Sadece asiri islak olursa yanina bir dip not.
Zaten Top Gear'de soylenen cogu yalin veya uyduruk, adam ingiliz arabalarini seviyor, alman arabalarina gicik kapiyor. Boyle habercilik olurmu?
Uzun zamandir, yav sadece eglence olsun diye boyle konusuyor demisdim ve pek citdi gozle bakmamak lazim demisdim. Yeni E60 M5 hakkinde soylediklerini duydukdan sonra. yeni M5 hakkinda soyledikleri ya yalan, bilincsizlik yada kendi kabiliyetsizliginden ortaya geliyor. Adam onumuze cikmis, ben haberciyim diye milleti kandiriyor.
Top Gear'e sadece eglence olarak bakmaklazim, citdi alma. 5th gear buna karsi daha citdi ve bilimsel bir program.
Hem eminim, Top Gear'in ozel pistinde motosiklet cok basarili olur. Son iki viraja kadar tam motosikletlik virajlar var.
Ariel Atom farkli bir klas. Pek sokakda kullanilacak arac degil. Burda zaten sokakda kullanmasi yasak, acik araclarin arac boyu kafa koruma demiri olmasi lazim. Atom'a aslinda 4 tekerleki bir motosiklet diyebiliriz, fiyati 40.000 euro.
Vallah o 40.000 euro'ya ben 2 superspor motosiklet alirim, yada 1 tane tam performans granajli yaris motosikleti.
Ama sen benim nedemek istedigimi anlamadin galiba. Ducati 999 fiyati 12.000 euro, bunun karsisina 135.000 euroluk bir araba koyuyorlar. Motosiklet arabadan 11 kati (Murci hatda nerdeyse 20 kati) daha ucuz ve daha hizli.
HER TÜRK ASKER DOĞAR
Motor sade 999,yani S yada R değil.Kısacası o da en güçlü ducati değil zaten.
Tamam da adamlar Ducati 999 ile Renault Megané karşılaştırması yaparlarsa kimse umursamaz o programı Top Gear en kolay ulaşılan program, ayrıca ilk mesaj da fifth gear'ın incelemesi zaten.
Ayrıca İstanbulPark'ta MotoGP tur zamanları LeMans GT2 sınıfından bile daha yüksek, hatta motosikletler yine ~200hp ama 1 ton olan WTCC araçlarından da çok daha iyi değiller. Hem verdiğin sitede de JC'ye cornering testinde yuvarlak bir pist yerine gerçek bir pist, veya Impreza yerine Lotus Elise gibi bir araç verilirse (Zannedersem Elise'nin fiyatı 25.000 euro civarı olmalı) testi motosiklet değil otomobil 2-1 kazanır
Anladığım kadarıyla senin motosikleti sevme sebebin hız, ama benimkisi özgürlük duygusu. Amacım hız olsaydı Ariel Atom, Lotus veya Caterham alırdım. Ariel'in İngiltere'de yol kullanımına izni olduğunu biliyorum ama diğer ülkeler hakkında bir bilgim yok.
Not:Ben drag yarışlarını pek sevmem, pist yarışları daha çok ilgimi çekiyor
Kask zorunluluğu varAmacım hız olsaydı Ariel Atom, Lotus veya Caterham alırdım. Ariel'in İngiltere'de yol kullanımına izni olduğunu biliyorum ama diğer ülkeler hakkında bir bilgim yok.
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
hayir oyle birsey yok. Avrupa yasalarina gore 2 tekelerki araclar motosiklet kategorisine giryor. 4 tekerlekli araclar araba kategorisine giriyor. 4 tekerlekli araclarda kask takma zorunlulugu yok. Aynisi quad'larda uygulaniyor. Sadece arac boyu kafa koruma demiri olmasi lazim.Akira adlı üyeden alıntı
HER TÜRK ASKER DOĞAR
Caterham 7 üzerine uzun uzun araştırma yapmıştım. İngiltere'de bu otomobilleri kullanırken yasalar itibarıyla kask takma zorunluluğu varmış, ancak polisler tarafından uygulanmadığı için pek bilinmezmiş. (Türkiyede motosikletlerde yangın söndürücünün zorunlu olması ama sorulmaması gibi)
Ariel Atom da durum bu zaten. Hangi babayiğit bunu kasksız kullanacak?
Tabi diğer cabriolet otomobilleri bilmem. Bahsi geçtiği için atlamak zorunda hissettim.
Ayrıca iyi kekledin bizi. Bende saysoshey fake resim koymaz, yapmaz öyle şey diye seni savunmuştum. Alacağın olsun
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
Iyide amma kizistiniz. Simdi baba yadigari modifiyeli bir Anadol 1.6 olacakti bos viteste ikisinide gecerdim.
Dostlar benim hic bir zaman anlamadigim 2 teker ile 4 teker karsilastirmasidir. Iki farkli fizik kanuna sahip olan bu araclarin kiyasi ancak bizim cenemizi yorar iste boyle.Sizde gordunuzki Otomobil virajlari spin ile donerken motorsiklet yana yatma avantajini kullaniyor.Iki klasmandada en cok vakit kaybedilen nokta virajlardir ve motorcu icin en onemlisi yuksek hizla encok yana yatabilecegi sekilde viraja girip minimum surede eski hizina kavusmak arac ise minimum spin zamani veya fren ile viraji tamamlaktir.Yani ona bakarsaniz Dodge Tomahawk dunyanin en hizli binek motoru ama sadece duz yolda.
Ben baska bir sey soracam asil size banami oyle geldi yoksa amcamin emniyet kemeri takili degilmiydi????
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
takılı takılı, kıyafeti de siyah olunca fazla fark edilmiyor ama dikkatli bakarsan göreceksin!
ben sadece ducatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii demek istiyorum! sesi bile başka bebeklerin!-bir de mv agusta varki oooff oof!-
+1ferni adlı üyeden alıntı
Italian olsun çamurdan olsun estetik, dizayn, stil, hız, aşk, tutku, ihtiras bütün bunları barındıran ruha sahip tek marka, italyan çamaşır makinesi olsun üstüne biner kendimi grand prix şampiyonu gibi hissedebilirim...
[COLOR="Navy"][B][LEFT]VENI VIDI VICI[/LEFT][/B][/COLOR]
Italian olsun çamurdan olsun estetik, dizayn, stil, hız, aşk, tutku, ihtiras bütün bunları barındıran ruha sahip tek marka, italyan çamaşır makinesi olsun üstüne biner kendimi grand prix şampiyonu gibi hissedebilirim...
+10000000000000000000000.....
italyanlar bu işi biliyooooooooooooooo..............
Tofaş Kuş serisi de İtalyan asıllı
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)