Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda kırmızı ışıkta geçen motosiklet sürücüsü, iki otomobile çarptı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde kazanın hemen ardından parçalanan motosikletten kalkan sürücünün yol ortasına düşen kız arkadaşının yardımına koştuğu görülüyor.
Geçmiş olsun dikkat etmek lazım. 2. bir can emanetin varsa daha da çok dikkat etmek lazım. İnsanların yolunu değiştirip yardıma koşmaları ayrı bi güzel. İnşallah kendilerinde bir hasar yoktur.
Düştükten sonra hemen kıza koşması, ona verdiği değeri mi gösterir, yoksa anlık hissedilen büyük bir pişmanlığın ve suçluluk duygusunun sonucu mudur?
Arkasında bir can, ve belki de sevdiği kızı taşırken apaçilik yapacak, kırmızı ışıkta geçerek kazaya neden olacak,
ve biz de kıza gösterdiği davranışı takdir edip "vay bee " diyeceğiz ha?
5 bin km oldu henüz kimseyi artçı almıyorum... eğitim almadan da almayı düşünmüyorum... bu arada dikkatimi çekti motosikletlilerin dayanışması ve duyarlılığı süper gerçekten istisnasız hepsi durdu ve ilgilendi videoda... geçenlerde de Kadıköy de benim eşşekliğimden bir scooterli arkadaşla hafif bir sürtünme oldu... en az 2-3 kez özürleştik 4 tekerliler olsa küfür kıyamet giderdi herhalde
bazen insan bir anlık dalgınlıkla böyle hataları istemeden de olsa yapabiliyor... 1 kere bu şekilde kırmızı ışığı çok geç fark edip geçmiş bulundum acemi sayılacak bir sürücü olduğum için fazla hızlı gitmiyordum da durabildim ( kavşağı azıcık geçince ) yani illa apaçi-komançi olmak gerekmiyor böyle bir kazaya karışmak için .... bugün hırt bir panelvan sürücüsü yola bakmadan çıktı zor-şer yavaşladım durdum ileride trafik sıkışınca "şu ayıya bir bakayım nasıl biri" diye düşündüm ve yanından geçerken 1-2 saniye şoföre bakmak için döndüm... önüme baktığımda az daha bir araca çarpmak üzere olduğumu farkettim ne ara çıktı oraya hiç bir fikrim yok.. yani demem o ki dikkatsizlikle suçlamak mantıklı ama bilinçli yapmışa benzemiyor..
gün içerisinde tenha bir yolda kullandığım için çok fazla motosikletli arkadaşla karşılaşmıyorum. Ancak 5 motor'dan 2'si selam veriyor, mükemmel bir oran. Biliyorum bir gün kaza yaparsam ilk onlar yanımda olacaklar.
Kazayı izleyince ilk bu geldi aklıma, ikincisi de özellikle artçın varken kurallara 10 kat daha dikkat etmen lazım. Bu başkasının arabasıyla kaza yapmaya benzemez. Kendin sakat kalsan o kadar üzülmezsin, arkandakine bir şey olursa vicdan azabından ölürsün. O yüzden aman diyim.
alta gerilim müziği niye koyuyorsunuz lan !
Allah korumuş gerçekten kırmızı yandıktan iki saniye sonra falan geçti sanırım iki taraftan da darbe yedi ve o an o kıza koşması pişmanlığın,korkunun sebebidir. Artçı varken çok daha dikkatli sürmeli motoru.
Kaza üzücü, ama motorsikletli dayanışmazı takdire değer... umursamazca bakarak geçip gitmiyorlar.. motosiklet kazalarının ne denli ciddi sonuçları olduğunu bildikleri için kayıtsız kalamıyorlar...