Klasik kaza sebepleri . . .
Reklamlar
-
23 Temmuz 2014, 10:09
Hazırlayanın el9ne yüregine sağlık. Çok şey ögrendim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:48 ----------
En son kazadan kur5ulmak benc3 çok zor yada imkansız adam adam arabanın arkasında durmuş. Arkadan gelen araba hem motora hemde diger araca çarpıyor nasıl kaçacan motor olmassa bile adam. Araca çarpacak
Reklamlar
-
26 Ağustos 2014, 18:59
Teorik olarak araçla aramda 15 - 20 Metreden fazla mesafe varsa şeridimi ortalarım. Böylece şeridi sahiplenmiş olurum diğer yandan eğer olası bir durum olursa ya sağa ya da sola kaçmam gerekir. Eğer ben en sağda konumlanırsam ve sola kaçmam gerekiyorsa bu zaman kaybı olacak ve en solda konumlanıp en sağa kaçarsam bu da saçma olacak. Fakat ortada kalırsam ve araç önümü görmemi engellemeyecek kadar yüksekliğe sahip değilse ortada durmak bana mantıklı geliyor. Fakat dikkatinizi çekerim 15 - 20 metre minimum mesafe olursa bunu yaparım. Yoksa duruma göre konumlanırım.
-
26 Ağustos 2014, 22:01
Iste neden motora baslamadan once araba kullanmayi ve trafigi okumayi bilmeli diyorum en guzel ornekleri veriyor bu video. Trafigi okuyamayan ve kendini araba surucusu yerine koyamayan tabii arti olarak tedbiri ve supheciligi elden birakan motorcularin cokca yasadiklari seyler.
-
26 Ağustos 2014, 23:54
Bizde genelde sağa döneceksen sağ şeride yaklaşırsın yada sola döneceksen sol şeride. Videodaki çoğu durumda tam tersi. Mesela motorcu sol şeritten giderken herif sağ şeritten önüne kırıyor dönmek için. Oralarda öylemi yani ? Merak ettiğimden soruyorum. Öyleyse bu kazalar kaçınılmaz zaten . biz bir kere düşünüyosak bu videolar nerede çekildiyse oradakiler 3 kere düşünmeli :D . Sen yan şeritteki adamın dönüş yapacağını göremeyebilirsin
-
27 Ağustos 2014, 01:02
Aslında bir çoğu dönüşlerde araçlar sinyal veriyordu ve o hızlar ya ben yavaş kullanıyorum ya da gerçekten hızlılar. Gerçekten çok yararlı bi video insanı paranoyaklaştırıyor ama bu gerçekten bizim ayakta sapasağlam kalmamızı sağlayacak. Çok katkı sağladı belki videodan aldığım ders hayatımı kurtaracak teşekkürler Oğuz abi. Ek olarak özellikle dün ışıkta aynadan kontrol ederken iett aracının nasıl bir hızla geldiğini görüp arabaların arasına kaçtım son zamanlarda inanılmaz arttı otobüslerin ezme olayını arkadaşlar lütfen çok dikkat edin iett araçlarına motosikletlere inanılmaz risk taşıyolar.
-
27 Ağustos 2014, 01:25
Hırsızın hiçmi suçu yok?
videodaki kazaların %60 ı diğer araçlar yüzünden.
Hep bizmi bakacağız? onlarda bakmak zorunda trafik hepimizin sadece biz dikkatli olmak zounda değiliz, ben motosiklette ne kadar dikkatli gidiyorsam araçtaki adamda öyle gitmek zorunda, müziği açmış elinde telefon, koltuğa yayılmış rahat rahat gidiyor yok öyle bir dünya.
Adam gibi yaptırımlar olsa, motosiklet sürücüsünü koruyan kanunlar olsa ,birkaç örnek davada gelse böyle olmaz durum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)