190 la gidden yaklaşık 1 bucuk tonluk bir araç o anda duvara ne kadar agırlık yapar veya güç uygular düşünemiyorum. Arabanın dandikliği değilde biraz da duvarın sağlamlığı
o duvara tank çarpsa yine bişey olmaz merak etmeyin o duvarın bi okadarda yerin altında var rahat orada 2ton belki daha fazla agırlık var yoksa normal bi duvar olsa duvar artıklarını evde pul biber diye kullanırlardı
Yüksek hızda motosiklet ile yaptığınız bir kazada çarptığınız yerin çelik duvardan hiçbir farkı olmayacaktır.
Öte yandan örnek kazada çelik duvara gerek yok , bir kamyon da aynı işi görecektir.
Kendinizi kandırmak sadece zarar getirir.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Videoda ortaya çıkan G kuvveti 40 olarak söyleniyor. 40 G'yi tahayyül edin bakalım
Uçaksavar oldu mübarek....
O betonu delip geçmesi için 190 ın en az 4-5 kat daha fazla hızına ihtiyaç var...
Betonun cinsi ve kalınlığı, yapının dinamiği de buna eklenmeli....
Kısaca o hızda amele sümüğü gibi yapışması kaçınılmaz....
Bir de o yola çakılan çelikler yok demişsin....
Var..
Hem de o kadar çok ki....
Çelik bariyerlerin baş babalarına çarpan araba ya da kamyon görmedinmi hiç?...
Resmen sarılıyor kamyon veya araba çelik barlara...
Babasına öyle sarılmamıştır ama ne hikmetse oluyor işte...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
savaş uçakları bile en fazl 11g ye dayanıyor. 40g ne demek yahu. Bütün kan beyninde toplanır
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
focus zip şaka bir yana özellikle race tarzı motosiklet kullanan arkadaşlar bu konuda çok daha titiz davranamalı diye düşünüyorum
40g değil, 400g diyor. Ayrıca bu ivmeye maruz kalma süresi de önemli. Motosiklet kaskları bile 300g ivmeye göre test ediliyor ama 250g üzeri 2 milisaniyeden fazla sürerse testi geçemez.
Araba nerde ?
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
Bir önceki yorumuma bakarsan , yolda değil sabit bir duvar , sana doğru 200 km hızla gelen bir duvara bile rastlama olasılığı senin hafife aldığından bikaç yüz kat daha fazladır.
Ayrıca 70 km nin üzerinde çarptığın herşey çelik bir duvar dır zaten.
Bu videoda 200 km hızla giden yok fakat sonuç ortada.
http://www.youtube.com/watch?v=behCwdck45w
Umarım anlatablimişimdir.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
anlatamadın biraderim...fizik hocası kesildin başımıza..yok basınc yok kuvvet nedir tahsilin senin...arabana bir tekme koysam seyrantepe keçi deresine uçarsın malum kişiyle birlikte...sana doğru gelen duvar olurum koçummm o dandik arabanla bizim muhit civarlarında görmeyim seni taammı...arabana depik atarım polomla ezerim seni...yürrrü taş arabasıı
dönen tekme eksik klamış meto.
KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR
dostum mobilde olduğumdan pek yazamıyorum eve pc ye bırakıyorum genelde mesajlarımı...
bu acayüp nikli kişi bizim semte dadandı resmen...kıçıkırık bi matoru var gelmiş bize şekil yapıyor ..hayır mahlemin çocukları arıza...zopayı yiyip madara olacak...bana olan hürmetden ses etmiyorlar..ama müslüman mahlesinde capır ile gezilmez...apaçiler uyuz olur böyle beyaz türk tipli beybi feys kılıklılara bilirsin...40 a merdiven dayamış adam kaveye gider maça gider orda küfreder göbeğini kaşır dimi..bu eleman bandana takmış artiz artiz bizim seyrantepede dolanıyor..kendi ikameti Yeniköydeki mezarlığın dibinde gecekondu çocuğu...banada gelmiyor bi fırıldak çeviriyor seyrantepede ona bi atarımı yapayım dedim..aduket atayım dedim...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
adukettt iyi düşünmussun hakkaten.gölgeleringücü adına.....
KISMETTE NE VARSA;KAŞIKTA O ÇIKAR
Böyle olmaz,denk gelmez,etmez demeyin kendinizi kandırmayın. Biraz netten araştırın neler göreceksiniz. vakti olmayanlar için örnek link vereyim, daha beterleri vardı ama kan içerdiği için koyamadım
http://mizah.milliyet.com.tr/Komik-Foto-Resim-feci-kaza-yurdum-insani-Bak_FotoDetay_5057.htm
http://fotogaleri.haberler.com/sanliurfa-da-feci-kaza-5-olu/
http://www.haberler.com/patnos-ta-feci-kaza-3786524-haberi/
http://fotogaleri.bugun.com.tr/gemlik-te-feci-kaza-fotogaleri-203836
İnsan güce gaz pedalında yada elcikte sahip olunca ister istemez basıyor bir şekilde. 125 lik motorum var hiç değilse bir nebze hız denen illetten uzağım, arabada 1.4 =))
Karadeniz - Giresun.
Önce para biriktirde kontür al , pis fukir. Aramıyorsun bari en azından çağrı atarsın. Acırıda ararım belki kontürsüz !
Eceli gelen kedi gibi gelmiş yöneticinin konusunu sabote edip benide buna alet ediyorsun.
Bikaç ay gagdırmadılarki biraz kafa dinleyelim forumda. Zamanın gelmiş senin , yer sin cezayı sonrasında süt dökmüş panda mod on vaziyette gelirsin. ( buda sana taygır aparkat olsun )
Konuya katkın yoksa dolanma buralarda. Seyrantepe apaçisi seni. ( fena gaza geldim bi süre seyrantepeden geçmesem iyi olucak galba : )
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
Tüm kaza testleri 60km/h ile çarpışmada hayat kurtarmak için yapılır.Bunun üstü çarpışmalar ölüm demektir. Motorlarda ise bu sınır 30-40 km/h dir. Korumalara falan fazla güvenmeyin, tek kurtuluş yolu çarpışmamaktır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)