www.youtube.com/watch?v=QwrM06lPT20
Araçlara yeşil ışık yanıyorken atılan bir yaya yüzünden motosiklet kaza yapıyor ama böyle ilginç bir kaza görmedim. S1000rr'ın ön frenleri çok kuvvetliymiş . Ayrıca Rusya'da ortadaki o yarım şerit niye var acaba?
www.youtube.com/watch?v=QwrM06lPT20
Araçlara yeşil ışık yanıyorken atılan bir yaya yüzünden motosiklet kaza yapıyor ama böyle ilginç bir kaza görmedim. S1000rr'ın ön frenleri çok kuvvetliymiş . Ayrıca Rusya'da ortadaki o yarım şerit niye var acaba?
Daha önce izlemiştim. İlginç bir kaza gerçekten. İlginç olan kısmı, motorun kapatılamayan bir abs sistemine sahip olmasına rağmen, böyle taklaya gelmesi . Ya bir şekilde kullanıcı abs'yi devre dışı bıraktı. Ya abs sistemi arızalıydı. Ya da raylarla ilgili bir problem var.
Önce emniyet, sonra hareket...
vay arakdaş ya olaya bak,keşke çarpsaydı yayaya :@
Karadeniz - Giresun.
İyiki ABS var olmasaymış demekki
Ama ben hafif bi dokanma gibi bişey gördüm ayağına
Bide o yayanın kaçışı varya tam gel kafama sık der gibi
Sado
Her ne kadar BMW Türkiye sitesinde kapatılamayan ABS yazsa da s1000rr'ın abs'si kapatılabilir. Ya burada satılan model farklı ya da yanlış yazılmış. Açıkçası kaza esnasında ABS açıksa zaten rezalet, BMW alıp da ABS devredeyken bu koşullarda takla atıyorsa hiçbir güvenim kalmaz. Yine de ABS'nin kapalı olduğunu, o yüzden takla attığını düşünüyorum.
Sanırım motorun böyle takla atması raylarla ilgili, ön lastigin orta en dar kısmı rayların arasına fren basıncıyla birlikte saplanıyor. yoksa böyle bir takla fizik kanunlarına göre imkansız. Bukadar hızlı ve sert bir şekilde moment alıp dönemez.
Motor sürücünün beline büyük hasar verebilirmiş, yayaya çok kızdım. 210 kilo demir yığını o momentle adamın beline balta gibi iniyor. adam çarpmıyım derken ne hale geldi yaya da sıvışıyor olay yerinden hızlı hızlı. Keske çarpsaydı, nasıl olsa kayıtta var
Bu kazadan çıkarılacak büyük dersler var. Oda asla yayaların motorun trafikte şerit aralarından çıkabileceğini hesaba katmaması. Daha da doğrusu trafikte motor diye bi olguyu yok saymaları.
Bi aracın kapıyı açması ve yayaya çarpmak en korktuğum kazalardan.
Görüntü uzak kalıyor. Kaza anını çok net göremiyoruz. Bu sebepten dolayı konu gizemli bir şekilde varlığını sürdüyor. Sanki biri çelme takmışta, motor taklaya gelmiş gibi bir durum var orta da .
Önce emniyet, sonra hareket...
önüne çıkan yayayı kimse görmüyor mu?
iyi baksanıza adam son anda fark edip firane asılıyor
ama şerefli yaya da topuk yapıp kacıyor
iyi seyredin
KASKINI TAK ki DOSTLUĞUMUZ UZUN OLSUN
Taşları Bağlamışlar , Köpekler Serbest
Eşkiya Düze İnmiş , Yiğitler Derdest
Motor ön tekere kalkınca sürücü kendini ileri atmak istemiş ama ayakları gidona takılınca hoop çevirmiş motoru gibi geldi bana. Düştükten sonraki pozisyondan öle anladım ben
özel yapım brembo ile abs yi kapatır bide üstüne ani fren yapmayı bilmezsen sonuç böyle olur
Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler
Abs kapatmaktaki amaç nedir?
daha agresif kullanımlarda fren mesafesını kısaltmak
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)