Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ah be kardeşim Allah korumuş seni

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda cbr600rr Movistar

http://www.youtube.com/watch?v=SMWrM...eature=related

O frene o kadar basılır mı neredeyse ön tekeri kitleyecektin. Hafif dokunup arabanın solundan kurtarıp gitsen daha iyiydi ama o panik anında mantıklı düşünemiyor insan. Yine allah korumuş

Aslında yapacağım açıklama şu.

"Bu arabaların motorlara olan düşmanlığı beni çileden çıkarıyor. Küfür etmek istiyorum şuan ama edemiyorum terbiyemden dolayı. Ahmak herifler o dikiz aynası ve sinyaller süs niyetine konulmamış o arabaya değil mi ? Sen arkana bakmadan nasıl araç sollayabiliyorsun. Bu ne cesaret, motorlu aracı kullananın ölümüne sebep olsan daha mı iyiydi ? Şimdi diyenler olacaktır " e o zaman yavaş sürsün motoru, hatalı olan motoru kullanan " gibisinden yorumlar yapanlar olacaktır. Böyle değil, adam otobanda kaptırmış gidiyor, 40'la sollama mı yapılırmış. Saçma bi durum. Bu anı ben yaklaşık 5 - 6 defa yaşadım. İlkinde bu arkadaş gibi panik yapıp hiç sağa sola geçmeden direk frene bastım zor durdurdum motoru allah korudu, önümde ki aracı durdurup karısının kızının yanında rezil ettim ve bu da bana tecrübe oldu. Artık böyle durumlarda eğer fren mesafem kısaysa hangi taraf müsaitse o tarafa yöneliyorum sola veya sağa. Genelde sağ şeritte ki araçları takip ediyorum hangisinin bi aptallık yapacağını tahmin edebiliyorum ve ona göre hareket ediyorum. Bide bu aracın önüne pat diye atlayan yayalar var o konuya hiç girmek istemiyorum. Allah bizim karşımıza böyle insanları çıkarmasın. Amin

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kocaeli İl Temsilcisi piyanist_irf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasakı versys,honda wın-go
    yolun çift şerit olması tartışılır, fakat doblo sürücüsü 4 lülerini yakmış önündeki partneri solluyor , normalde aynaya bakarak arkayı güzelce kesmesi gerekirdi, motosiklet sürücüsü hızlı ama kontrollü dahada süratli olup duramayabilirdi buda paragrafın başında tartışılır demeye çalıştığım şey ,

ama sanki ters giden bir şey var gibi geldi bana doblo ve partner arasında bir dialog olduğunu düşündüm bir an heralde arıza yada başka bir makanik aksaklık var yoksa körü körüne neden atlasınki 40 km ile sol şeride ?

her an herşeyin planını ve hesaplamasını yapmamız gerektiğini gördüm, motosiklet sürücüleri olarak yoksa anasının hatrınıda sorsak bunun çözüm olacağını sanmıyorum
    | ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
    |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/

viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    on May 16, 2010
    Nereye bakarsan, oraya gidersin.

Phoenixs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    S1000RR
    eski bi video çok izledim motor video su izlerken motor çok süratli gittiği için herhangi bi araç bunu göremeyebilir ama mesela ben motor kullanıcısı olarak sol şeride çıkarken bakıyorum :D arkadan 1000 lik makina gelir felan dikkat ediyorum diğer insanların pek umrunda değil motor ne kadar usta olursan olur sonuç olarak 3-4 şeritli değilse yol basma 3-4 şeritli ise de basma ama işte motor tutkusu devreye giriyor burada doblo cu arka boş sandı motor küçük farları felan da yanmıyorsa fark edemedi gerçi 4 lüler yanıyordu tam net anlam veremdim

Motosikleti
    Honda cbr600rr Movistar
    Piyanist doğru söylüyorsun. Ama bu doblo öncelikle önünde ki araçla mesafesini koruması gerekiyor şöyle de bir durum var eğer önde ki aracın arıza durumu varsa bile arkasına iyice bakıp öyle sollama yapması gerekir eğer arkası doluysa sağa çekmesi gerekir bu böyledir yani. Ayrıca hangi mantık 40 km hızla sollamaya çıkar anlamıyor. Ya motorlu kardeşimizin yerine bi bmw gelseydi ve diyelim ki o mesafeden doblo aracı farketmeseydi. Bmw kesin girerdi yani arkadan. Her neyse ya ucuz yırtmış vallaha.
    Honda Cbr600rr movistar. Blue Death :)

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu videoyu daha önce 5-10 kere izledim nerden baksan... Şimdi bu videoda irfan beyin dediği gibi ters giden birşeyler var. Doblo ile yanındaki diyalog halinde ve 4'lüleri yanık çıkması sol şeride bi tartışma olabileceğini gösteriyor..

Ama şuda var.. Bence doblo arkasını üstünkörü kontrol etti ve çıkmakta bir sakınca görmedi...

Çünkü normal bir sürücünün fabrika ayarlarında 215 km ile sol şeritten araç beklemek yok! Ki aynaya bakınca motosikleti veya aracı görseniz bile hızını tespit etmek için belli bir süre aynaya bakmaya devam etmeniz lazım. Sol seride çıkan araç sürücüsü maksimum 140-150 ile gelebileceğini düşünüyor burda ve arada hatırı sayılır bir mesafe var.. 215 km ile bir araç çıkacağının adam hayal bile edemiyor...

Burda en anormal hareketi yapan doblo sürücüsü ama insaların alıştıklarından daha anormal tahmin etmeyecekleri süratlerle sürüyoranız bu belaları mıknatıs gibi çekiyorsunuz zaten...

215 km ile giden motosiklet sürücüsü reaksiyon verip eli frene gidene kadar en az 30 m yol aldı zaten otomobile yarım metre kala durduğunu hesaba katarsak bu en az 6 araç boyu yapıyor.. Yani işin rakamsal boyutları ve gerçekleri korkunç!

Motosikleti
    Honda cbr600rr Movistar
    hemde ne korkunç ama ne olursa olsun otobanda o hareketi yapmak çok tehlikeli ve yanlış benim gözümde.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Burada bütün hata dobloda. ÖNDEKİ ARACIN İÇİNDEN GEÇMESİ GEREKİYORKEN SOLUNA KIRIYOR. Tabi içinden geçeceğini düşünen arkadaş sadece salakmış bi hatası yok.

Motorcu hem suçlu hem güçlü. Asıl gaza , yolu okuyama , öngörü sıfır , sonra zırla 40 km ile bıdı bıdı . Boş işler bunlar. Ölür gidersin arkasında adam farketmez bile. Akıllı olsun biraz.

Birde kameraya poz veriyor. Az sonra bir gidiş gidicem hepinizin aklı gidicek havasında. Az daha gidiyormuş beceriksizliğine gelmiş gidememiş hala hayatta . Gerçi bu kafayla hala yaşıyormu onu merak ediyorum ben.
    Okan Sinan Ocan ve lycantrophic bunu beğendiler.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Motosikleti
    Honda cbr600rr Movistar
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada bütün hata dobloda. ÖNDEKİ ARACIN İÇİNDEN GEÇMESİ GEREKİYORKEN SOLUNA KIRIYOR. Tabi içinden geçeceğini düşünen arkadaş sadece salakmış bi hatası yok.

Motorcu hem suçlu hem güçlü. Asıl gaza , yolu okuyama , öngörü sıfır , sonra zırla 40 km ile bıdı bıdı . Boş işler bunlar. Ölür gidersin arkasında adam farketmez bile. Akıllı olsun biraz.

Birde kameraya poz veriyor. Az sonra bir gidiş gidicem hepinizin aklı gidicek havasında. Az daha gidiyormuş beceriksizliğine gelmiş gidememiş hala hayatta . Gerçi bu kafayla hala yaşıyormu onu merak ediyorum ben.
    motoru kullanan kişi acemi ve panik halinde istese solda neredeyse 1 motorluk geçiş yeri var ama suç %70 dobloda kardeşim. Kim ne derse desin suçlu doblo kararımdan vazgeçiremezsiniz beni :D

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı Ali Kurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motoru kullanan kişi acemi ve panik halinde istese solda neredeyse 1 motorluk geçiş yeri var ama suç %70 dobloda kardeşim. Kim ne derse desin suçlu doblo kararımdan vazgeçiremezsiniz beni :D
    Sevgili Ali kardeşim,

Bizim seni kararından vazgeçirmemize hiç gerek yok , bu bakış açısı ile motor kullanmaya devam edersen daha yüce bir makam seni yanına çağırıp gereken uyarıyı yapacaktır merak etme.

Hız sınırları, hızı seven sürücülere gıcıklık olsun diye konulmuş şeyler değildir . Bu videodaki Doblo örneğinde olduğu gibi beklenmedik olaylar olabileceği varsayılarak seçilen süratlerdir.Videodaki binici yasal hızlarla gidiyor olsaydı Doblo sola fırladığında gazı kapatması bile yeterli olurdu ve böyle saçma bir konu açılmazdı.

Sevgilerimle
    pistolpitt bunu beğendi.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Videoyu izlemeden, daha once izledigim video oldugunu anladim Doblo aynaya bakmis olsa bile motoru gormemistir, gorduyse bile o buraya gelene kadar aksam olur sollayayim ben demistir.
    Motoru kullanan ise, sag seritte pespese giden iki araci gorunce, ulan bu kamil simdi sollamaya cikar falan, hiz keseyim en iyisi dememistir.
    En yakin dostumu kaybettim ben, kamyoncu gormedim dedi savunmasinda, 1 yil yatti cikti. Arkadasim neler derdi kim bilir hayatta olsaydi.
    Oglum hadi kalk günü öldürmeyelim, hava bugün cok guzel derdi, hadi gece denize girelim derdi, hadi oglum biseyler yapalim derdi. Ama ulan bu kamyon iki seridi de kapatir, hiz keseyim demedi...

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    %100 motorcunun hatası. Suçu Doblo'da arayan arkadaşlara yakın zamanda Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilemek istemiyorum; dolayısıyla kararlarını gözden geçirsinler.

eray_uluyazı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '07 HONDA CBF 500 (adriana ;)
    video eski ama bende bi yorum yapayım.
    doblo 40 la sol şeride dalması doğru değil bunu savunmuyorum ama. 200+ km ile gelen bi motorla arasında ki mesafe motorun seçilemeyecek kadar uzakta olması demek!!!
    yani motor o kadar mesafeyi o kadar çabuk katediyo ki aracın sürücüsü onun o kadar çabuk gelebileceğini hesaplayamıyo AYNASINDA GÖREMEDİĞİ İÇİN.
    siz pist dışında akan trafikte o hızlara çıkabiliyosanız bu gibi riskleri de göze almışsınız demektir...
    KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
    NE MAKAM KALICI NE HEVES,
    ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES

Motosikleti
    Yamaha xt660z Tenere
    otobanda 200km hızla giden arabalarda var bu dobloyu süren kansız çıksaya onların önünede... Motorun hızına gelince böyle malların bol olduğu bir ülkede basmıyacaksın arkadaş...hata %100 dobloda

Motosikleti
    Honda Msx125 olacak gibi
    Daha önce izlemiştim bu videoyu. Diablo sürücüsünün suçu var. Bu şekilde sol şeride çıkılmaz tabi.Motor sürücüsü paniklemiş. Normal. Benzer bir kaza yapmıştım bende. Önümdeki araç önü bomboşken yolun ortasında aniden durmuştu. Solundan geçsem kurtulabilirdim. O esnada ani kararlar yanlış olabiliyor. Şanslıymış ki ABS kurtarmış. 200 üzeri hızlarda giderken bu tarz olaylar çok başıma geldi. Saniyelerle kıl payı kurtarmasam belki şu an yorum yazıyor olamazdım. Motorcu arkadaşa yüklenmek yanlış bence. Hatası yok mu derseniz var. O da benim gibi racing hastası olması ve hızı sevmesi...
    I've woken now ,to find myself , in the shadows all I've created.

C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Otoban'da 4'lüleri yakıp 40 km ile sol şeritte gitmek ?

Dünya'da sadece türkiye'de görebileceğiniz bir olay ne yazık'ki.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Konuyla ilgisi yok, başlığı görünce dayanamadım :d
    Genç kız teyzesine erkek arkadaşıyla buluşmasını anlatıyor, arkadaşının evine gidip biraz laflamışlar.
    - Sonra teyze birer gazoz içtik, neyse sonra birdenbire arkadaşım uyumaya başladı, naapsam uyanmadı bende bırakıp geldim. Nooldu ki?
    - Noolcak kızım Allah korumuş seni Allah !!
    Biraz da ilgisi var mı ne :D

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)