Ah be kardeşim Allah korumuş seni
Reklamlar
-
15 Ağustos 2012, 03:54
http://www.youtube.com/watch?v=SMWrM...eature=related
O frene o kadar basılır mı neredeyse ön tekeri kitleyecektin. Hafif dokunup arabanın solundan kurtarıp gitsen daha iyiydi ama o panik anında mantıklı düşünemiyor insan. Yine allah korumuş
Aslında yapacağım açıklama şu.
"Bu arabaların motorlara olan düşmanlığı beni çileden çıkarıyor. Küfür etmek istiyorum şuan ama edemiyorum terbiyemden dolayı. Ahmak herifler o dikiz aynası ve sinyaller süs niyetine konulmamış o arabaya değil mi ? Sen arkana bakmadan nasıl araç sollayabiliyorsun. Bu ne cesaret, motorlu aracı kullananın ölümüne sebep olsan daha mı iyiydi ? Şimdi diyenler olacaktır " e o zaman yavaş sürsün motoru, hatalı olan motoru kullanan " gibisinden yorumlar yapanlar olacaktır. Böyle değil, adam otobanda kaptırmış gidiyor, 40'la sollama mı yapılırmış. Saçma bi durum. Bu anı ben yaklaşık 5 - 6 defa yaşadım. İlkinde bu arkadaş gibi panik yapıp hiç sağa sola geçmeden direk frene bastım zor durdurdum motoru allah korudu, önümde ki aracı durdurup karısının kızının yanında rezil ettim ve bu da bana tecrübe oldu. Artık böyle durumlarda eğer fren mesafem kısaysa hangi taraf müsaitse o tarafa yöneliyorum sola veya sağa. Genelde sağ şeritte ki araçları takip ediyorum hangisinin bi aptallık yapacağını tahmin edebiliyorum ve ona göre hareket ediyorum. Bide bu aracın önüne pat diye atlayan yayalar var o konuya hiç girmek istemiyorum. Allah bizim karşımıza böyle insanları çıkarmasın. Amin
Reklamlar
-
15 Ağustos 2012, 04:13
Kocaeli İl Temsilcisi
yolun çift şerit olması tartışılır, fakat doblo sürücüsü 4 lülerini yakmış önündeki partneri solluyor , normalde aynaya bakarak arkayı güzelce kesmesi gerekirdi, motosiklet sürücüsü hızlı ama kontrollü dahada süratli olup duramayabilirdi buda paragrafın başında tartışılır demeye çalıştığım şey ,
ama sanki ters giden bir şey var gibi geldi bana doblo ve partner arasında bir dialog olduğunu düşündüm bir an heralde arıza yada başka bir makanik aksaklık var yoksa körü körüne neden atlasınki 40 km ile sol şeride ?
her an herşeyin planını ve hesaplamasını yapmamız gerektiğini gördüm, motosiklet sürücüleri olarak yoksa anasının hatrınıda sorsak bunun çözüm olacağını sanmıyorum
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
15 Ağustos 2012, 04:20
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
-
15 Ağustos 2012, 04:24
-
15 Ağustos 2012, 04:29
Piyanist doğru söylüyorsun. Ama bu doblo öncelikle önünde ki araçla mesafesini koruması gerekiyor şöyle de bir durum var eğer önde ki aracın arıza durumu varsa bile arkasına iyice bakıp öyle sollama yapması gerekir eğer arkası doluysa sağa çekmesi gerekir bu böyledir yani. Ayrıca hangi mantık 40 km hızla sollamaya çıkar anlamıyor. Ya motorlu kardeşimizin yerine bi bmw gelseydi ve diyelim ki o mesafeden doblo aracı farketmeseydi. Bmw kesin girerdi yani arkadan. Her neyse ya ucuz yırtmış vallaha.
Honda Cbr600rr movistar. Blue Death :)
-
15 Ağustos 2012, 04:46
-
15 Ağustos 2012, 04:52
hemde ne korkunç ama ne olursa olsun otobanda o hareketi yapmak çok tehlikeli ve yanlış benim gözümde.
-
15 Ağustos 2012, 04:55
Burada bütün hata dobloda. ÖNDEKİ ARACIN İÇİNDEN GEÇMESİ GEREKİYORKEN SOLUNA KIRIYOR. Tabi içinden geçeceğini düşünen arkadaş sadece salakmış bi hatası yok.
Motorcu hem suçlu hem güçlü. Asıl gaza , yolu okuyama , öngörü sıfır , sonra zırla 40 km ile bıdı bıdı . Boş işler bunlar. Ölür gidersin arkasında adam farketmez bile. Akıllı olsun biraz.
Birde kameraya poz veriyor. Az sonra bir gidiş gidicem hepinizin aklı gidicek havasında. Az daha gidiyormuş beceriksizliğine gelmiş gidememiş hala hayatta . Gerçi bu kafayla hala yaşıyormu onu merak ediyorum ben.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
15 Ağustos 2012, 05:07
acayüp adlı üyeden alıntı
Burada bütün hata dobloda. ÖNDEKİ ARACIN İÇİNDEN GEÇMESİ GEREKİYORKEN SOLUNA KIRIYOR. Tabi içinden geçeceğini düşünen arkadaş sadece salakmış bi hatası yok.
Motorcu hem suçlu hem güçlü. Asıl gaza , yolu okuyama , öngörü sıfır , sonra zırla 40 km ile bıdı bıdı . Boş işler bunlar. Ölür gidersin arkasında adam farketmez bile. Akıllı olsun biraz.
Birde kameraya poz veriyor. Az sonra bir gidiş gidicem hepinizin aklı gidicek havasında. Az daha gidiyormuş beceriksizliğine gelmiş gidememiş hala hayatta . Gerçi bu kafayla hala yaşıyormu onu merak ediyorum ben.
motoru kullanan kişi acemi ve panik halinde istese solda neredeyse 1 motorluk geçiş yeri var ama suç %70 dobloda kardeşim. Kim ne derse desin suçlu doblo kararımdan vazgeçiremezsiniz beni :D
-
15 Ağustos 2012, 10:22
Ali Kurt adlı üyeden alıntı
motoru kullanan kişi acemi ve panik halinde istese solda neredeyse 1 motorluk geçiş yeri var ama suç %70 dobloda kardeşim. Kim ne derse desin suçlu doblo kararımdan vazgeçiremezsiniz beni :D
Sevgili Ali kardeşim,
Bizim seni kararından vazgeçirmemize hiç gerek yok , bu bakış açısı ile motor kullanmaya devam edersen daha yüce bir makam seni yanına çağırıp gereken uyarıyı yapacaktır merak etme.
Hız sınırları, hızı seven sürücülere gıcıklık olsun diye konulmuş şeyler değildir . Bu videodaki Doblo örneğinde olduğu gibi beklenmedik olaylar olabileceği varsayılarak seçilen süratlerdir.Videodaki binici yasal hızlarla gidiyor olsaydı Doblo sola fırladığında gazı kapatması bile yeterli olurdu ve böyle saçma bir konu açılmazdı.
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
15 Ağustos 2012, 10:36
Moderatör
Videoyu izlemeden, daha once izledigim video oldugunu anladim Doblo aynaya bakmis olsa bile motoru gormemistir, gorduyse bile o buraya gelene kadar aksam olur sollayayim ben demistir.
Motoru kullanan ise, sag seritte pespese giden iki araci gorunce, ulan bu kamil simdi sollamaya cikar falan, hiz keseyim en iyisi dememistir.
En yakin dostumu kaybettim ben, kamyoncu gormedim dedi savunmasinda, 1 yil yatti cikti. Arkadasim neler derdi kim bilir hayatta olsaydi.
Oglum hadi kalk günü öldürmeyelim, hava bugün cok guzel derdi, hadi gece denize girelim derdi, hadi oglum biseyler yapalim derdi. Ama ulan bu kamyon iki seridi de kapatir, hiz keseyim demedi...
-
15 Ağustos 2012, 10:53
%100 motorcunun hatası. Suçu Doblo'da arayan arkadaşlara yakın zamanda Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilemek istemiyorum; dolayısıyla kararlarını gözden geçirsinler.
-
15 Ağustos 2012, 11:42
video eski ama bende bi yorum yapayım.
doblo 40 la sol şeride dalması doğru değil bunu savunmuyorum ama. 200+ km ile gelen bi motorla arasında ki mesafe motorun seçilemeyecek kadar uzakta olması demek!!!
yani motor o kadar mesafeyi o kadar çabuk katediyo ki aracın sürücüsü onun o kadar çabuk gelebileceğini hesaplayamıyo AYNASINDA GÖREMEDİĞİ İÇİN.
siz pist dışında akan trafikte o hızlara çıkabiliyosanız bu gibi riskleri de göze almışsınız demektir...
KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
NE MAKAM KALICI NE HEVES,
ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES
-
otobanda 200km hızla giden arabalarda var bu dobloyu süren kansız çıksaya onların önünede... Motorun hızına gelince böyle malların bol olduğu bir ülkede basmıyacaksın arkadaş...hata %100 dobloda
-
Daha önce izlemiştim bu videoyu. Diablo sürücüsünün suçu var. Bu şekilde sol şeride çıkılmaz tabi.Motor sürücüsü paniklemiş. Normal. Benzer bir kaza yapmıştım bende. Önümdeki araç önü bomboşken yolun ortasında aniden durmuştu. Solundan geçsem kurtulabilirdim. O esnada ani kararlar yanlış olabiliyor. Şanslıymış ki ABS kurtarmış. 200 üzeri hızlarda giderken bu tarz olaylar çok başıma geldi. Saniyelerle kıl payı kurtarmasam belki şu an yorum yazıyor olamazdım. Motorcu arkadaşa yüklenmek yanlış bence. Hatası yok mu derseniz var. O da benim gibi racing hastası olması ve hızı sevmesi...
I've woken now ,to find myself , in the shadows all I've created.
-
Otoban'da 4'lüleri yakıp 40 km ile sol şeritte gitmek ?
Dünya'da sadece türkiye'de görebileceğiniz bir olay ne yazık'ki.
-
Konuyla ilgisi yok, başlığı görünce dayanamadım :d
Genç kız teyzesine erkek arkadaşıyla buluşmasını anlatıyor, arkadaşının evine gidip biraz laflamışlar.
- Sonra teyze birer gazoz içtik, neyse sonra birdenbire arkadaşım uyumaya başladı, naapsam uyanmadı bende bırakıp geldim. Nooldu ki?
- Noolcak kızım Allah korumuş seni Allah !!
Biraz da ilgisi var mı ne :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)