Motosikletleri bu konuda haksız görmeniz bence çok saçma. Motosikletçilere dayatılan faiş fiyatları bana ödetemezler. Herkesin kendi vicadanıdır karışmam ama köprü özel bir mülk olduğu için devletten hiç bir şey kaçırmıyo sayılırız. Köprünün kendi parasını çıkarması, köprüden alınan bütün ücretlerin haksız olması, köprünün özelleştirilmesi ve kullanım ömrünün bitmiş olması gibi konuları hiç açmıyoruz bile.
Neden haksız diye üzerime atlayanlar olcak biliyorum hemen açıklayalım.
Köprüde ilk kurlduğunda gişe olma nedeni köprünün kendi parasını çıkartıp devlete maliyetsiz olarak kalması ve bu şekilde sürmesi için gişe vardı. Kendi parasının bikaç katını çıkardı şuanda ve devlet ülkemizde bize ücretsiz olarak bu hizmeti sağlamak ile yükümlü. Söz konusu olan şey köprü ve bizim anadoludan avrupaya geçmemiz için tek yol. Devlet içerisindeki bir şehirin içerisinde, şehirin başka bir kısmına geçmek için ücret alınması mantıksız bir olay. Sen köprüden geçmek zorundasın, devlet sana bu hizmeti ücretsiz vermek zorunda, bu yüzden o köprü bizim vergilerimizle yapıldı ve bizim verdiğimiz vergiler ile onarılacak. Deniyor ki " sen bu köprüden geçmek zorundaysan, bu aprayı vermek zorundasın, vermiyosan S$#>½ git başka biyerden geçmeyi dene bak bakalım geçebiliyomusun, geçerkende 2 tekerlekli olup yer kaplamaman umrumuzda değil, arabalar ile aynı ücreti ödersin." CANIM OLDU HE HE TABİ KESİN ÖDERİM.
Saygılar iyi forumlar (foruma az giriyorum lütfen parçalamayın beni ben yokken)
(kişisel görüştür, "kişiseldir")