Tefoo Bey öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Sorduğunuz soruları ise numara sırası ile tek tek cevaplayacağım.
Yazıda belirtmeyi atladığım bir hususa değinerek başlamak isterim. Motoru almak için kendime 1 yıllık bir takvim belirledim. Bu süre zarfında Honda'nın eğitim merkezinde eğitim alıp daha sonra en kısa sürede motor ehliyetimi almayı düşünüyorum. Ehliyet ve eğitim meselesini hallettikten sonra ise o anki ekonomik durumuma göre ya hedeflediğim motoru hemen alacağım veya yeterli bütçeye ulaşana kadar para biriktirmeye devam edeceğim.
1- Sanırım bu sorunun cevabını yukarıda verdim ama tekrar etmek gerekirse, hayır ehliyet henüz yok.
2- 2 yıldır bisiklet sporunun içersindeyim ve bakkala bile ekipmansız gitmedim, gitmem. Bir başka deyişle ekipmanın yaşamım için ne kadar önemli olduğunu bilecek ruh sağlığına sahibim.
3- Kanunen zorunlu olan her türlü masrafa bütçe ayrıldı. İkamet İstanbul, yaş 22.
4- İstanbul'da yaşadığım için kilit ve alarm olmadığı takdirde kendi bacağıma sıkacağımı bildiğimden en iyi marka ve en güvenli ürünleri tercih edeceğim.
1- Bu soruya ilişkin daha önce hiç düşünmedim, öyle hiç düşünmedim ki böyle bir ayrım olduğundan dahi habersizim. Bununla beraber yaklaşık 6 yıldır hem düz hem otomatik otomobil kullanan birisi olarak otomatiğin konforunu biliyorum. Bu konfor motorda da aynı şekilde ise mutlaka otomatik düşüneceğim.
2- Bu başlığı açma sebebim özellikle bu tiplerden hangisinin benim ihtiyacımı daha iyi karşılayacağını öğrenmek. Bu sebeple bu sorunun cevabını sizlerden bekliyorum.
3- Otomobil ile 5 sefer 500 Km civarı uzun yol tecrübem var, motor ile ise hiç bir tecrübem yok.
4- Benim ilk tercihim ikinci el, çünkü aldığım ilk motoru gelecekte değiştirme ihtimalime %100 olarak bakıyorum. Bu sebeple de sıfır almak istemem. Buna karşılık sağlıksız bir tercihte bulunmaktansa pahalı bir tercihte bulunmayı yeğlerim, bu sebeple motor alacağım tarihe kadar motor ile ilgili edindiğim bilgiler ışığında sıfır veya ikinci el alma kararı vereceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:29 ----------
Cevabınız için teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:32 ----------
Nikkfurie değerli yorumun ve önerin için teşekkür ederim. Lakin benim de verecek bir cevabım var. Motosikleti öğrenme aşamasına ilişkin sorular sormaya kalkarsam sayfalarca sormam ve sayfalarca cevap verilmesi gerektiğini bildiğimden, hazır yazılmışı varken bu mesele ile uğraşmamayı tercih ettim ve motosiklet teorisi adlı kitabı sipariş ettim. Kitap şuanda ailemin evine doğru yol alıyor, bir buçuk ay sonra yurtdışından döndüğümde ilk iş olarak onu okumaya başlayacağım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:38 ----------
Sazman bey, artçıdan ne kastettiğinizi anlamadım ama eğer beraber kullanacağım bir kişi olup olmadığını soruyorsanız iyi haber, artçı yok.