Mondial Xtreme max 250cc VS Yamaha xt125X Karar veremedim ?
Reklamlar
-
Arkadaş ağabeyler kafaya taktım nasib olursa bir motor alacam. Bütcemi az biraz daha arttırdım 3000'i zorlarken şimdi takriben 5000 lirayı zorlayabilirim. Yukarıdaki motorlardan birisi Çin Ötekisi Japon. İkincisininde internette ikinci elini buldum. Bana fikir verebilirseniz süper olur ?
Reklamlar
-
İlla ki cross motor mu istiyorsun ?
-
X-Treme Super Moto ve X-Treme Moto Cross. İsimlerden anlaşılacağı şekilde birisi croos, diğeri sm modelidir fakat bu motorların sıfırını bulamazsınız. Anca ikinci el, oda 1-2 tane anca var. . .
Siz sanırım mondial x-max 150 modelinden bahsediyorsunuz ? ve sorunun cevabına gelince; bütçeniz el veriyorsa tabikide yamaha. Bu soruyu sormak bile saçma
-
Marka üzerinden yorumlamaya gidersek bende Ybr 125 var 3 seneden fazla zamandır bende. Bugüne kadar değişen parçaları iki kere debriyaj teli (kalitesiz ürün taktıkları için) yağı, fren ve debriyaj balatası bu kadar motorda gram titreme yok çekişte aynı klasmandaki diğer motorlara fark atıyor. Mondialde yeni bir marka haliyle çoğu şeyi eksik olacaktır ama mondial alacaksak bir kaç yıl daha sabretmeliyiz kalite standardını yakalama açısından.
-
Merhaba bende sizin gibi baya bir süre 2 motordan birini almak arasında gidip geldim. 2 motoru karşılaştırdığınızda ilk gözlemlediğiniz malzeme kalitesindeki farklılıklar. Ben bu kalite ve sonrasında ikinci el değer olarak, yamaha wr125r (2.el) almaya karar verdim. Açıkcası daha çok bir km yapmasamda şu an için motordan çok ama çok memnunum.
-
5.000 liraya Wr125x bulamazsın anca Xt125x bulursun.
-
Ebubekirr adlı üyeden alıntı
İlla ki cross motor mu istiyorsun ?
Evet racing tarzı motorlar bana aşırı gösterişli geliyor ve kullanım alanımı kısıtlıyor.
-
Mondialin hangi modelini kastettiğinizi anlayamadım
-
Hayır sahibinden sitesinde mondial 250cc olanı var 5000 liraya felan satıyor.Dediğiniz gibi çok az var. Yane açıkcası ilk zamanlar sırf cross istiyordum ama çin malı crossların görseli hiç güzel değil. İşlevsel olarak belki tatmin edicidir ama hantal duruyor. honda crf tipi bi cross bulabilseydim bütçeme uygun gözüm kapalı alırdım. Mondial için çok olumlu şeyler duymuştum.
-
Bahsettiğin model sahibiyim. Bizim motorlara MAX denmiyor. Xtreme250 diye geçiyor.
Motorun reklamını yapma derdinde değilim. Motorumdan fazlasıyla memnununm. Çok klasik ama diğer çinlilerle kıyaslanacak bir yanını bulamazsın. Detaylarına girmiycem daha fazla
FİRADİ adlı üyeden alıntı
....ama çin malı crossların görseli hiç güzel değil. İşlevsel olarak belki tatmin edicidir ama hantal duruyor.
Buarada bunun kadar güzel bir motor nadiren görebileceğini de iddia ediyorum, kişisel fikrim değil sadece etrafımdaki herkes söylüyor. İşlevsel olarak gelip kullanman lazım, ondan sonra konuşalım.
-
XTREME İYİDİR
-
Ben cross motorlardan bahsetmiştim. Bu SuPERmoto clasmanına giriyor diye biliyorum. Ve bu sebeble başlığa bu motorun adınıda dahil ederek açtım. Evvelden cross motor alma hevesim vardı yane görsel olarak benim hoşuma giden cross motor Honda crf 250l veya 450 r . Ama bunun fiyatıda 10000'den başlıyor. Kuba str250 , Xtreme max 150 vesayre bunlar fazlasıyla hantal görnğyor. ama siziin motorunuz gerçekten güzel.Hız açısından nasıl en fazla kaç kilometre hıza ulaşabiliyorsunuz..
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:29 ----------
Birde aklıma şöyle birşey takıldı. Bu tip motorların satışı nasıl kolay olabliyor mu ? Yane mesela racing motorların alıcısı cok fazla ama cross veya supermotoların kini bilmiyorum.
-
Yanlış anlamadıysam sen 2 motordan fazlasının arasında kalmışsın.
Son hız olarak 115~120 görüyor motor ama 110 üzerini tavsiye etmiyorum. Çok iyi ş.içi ve dağ yolu motoru benim motor. Uzun yolda tabiri caizse imanını gevretir adamın...
Diğer aklındaki sorulara cevap veremiycem. Piyasasıydı neyiydi, vs, vs, anlamam. Genelde bütçemin yettiği, gönlümün gittiği motorlara yöneliyorum, daha mutlu oluyorum. Yoksa düşün düşün neyi alayım, nasıl satayım diye kanser oluyor insan...
-
Hmm peki bu mondial hangi ülkenin malı.
-
çin malı.
250 cc ler shineray marka
http://motorcycle.shineray.com.br/produto.php?id=111
150 max lar ise gene çin ama toplama tam fabrikasını bilmiyorum
um global de düz amortisörlüsü var
http://umglobal.com/en/index.php/dou...rpose/dsr_2014
zaten yeni araclarda ortak platform olayı oldugu gibi bu motorlarda da var.
genelinde saseyi bir fabrika motoru baska fabrika uretiyo, son satıcılarda isteklerine göre toplatıyor
-
Mondialin 150 lik xtreme modelinin methini duydum fiyatıda makul. Kayseride okuyorum ve burda motosikletsizlik dokunmaya başladı Mondial x treme max 150 modelini iki gündür geceleri kafamı kurcalıyor, uzun yolda sabit 95 100 le gidebilecek olsa(yılda 5 6 kere 400 km yol yapmam gerek) ciddi anlamda düşünücem.Sürekli raziye gireceğimdende değilde işte motorsuzluk başa vurdu
-
orjınali zorlanabilir ama modifiye olursa cok rahat o hızda kullanabilirsin
ama motor yuksek oldugundan surekli o hızlara musait değil
yanal rüzgardan fazla etkileniyor, denge bozulabilir
her turlu max hakkında ayrıntı bu sayfada mevcut
http://www.motosiklet.net/forum/moto...m-basligi.html
-
Yane çin malı. Şimdi Yamaha xt125 x http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-acil-sahibinden-satilik-152470088/detay
Xtreme250 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-boylesi-yok-cc-yukseltmek-icin-satiliktir-acelesi-yoktur-155767434/detay arada çok fazla fiyat farkıda yok. Ve hangisini alacagım şaşırdım. Birisi yamaha kaliteli ama yedek parcası varmıdır varsa pahalımıdır bilmiyorum ötekide xtreme ki görüntüsü insanın dibini düşünürüyor. Ama aldıgıma pişman olurmuyum olmaz mıyım bilemedim.
-
güç istiyorsan mondial, ama yedek parca sıkıntısı olabilir.
yamaha da ise güç daha az ama yedek parcası vardır. tabi yamaha oldugundan yedek parca daha pahalı da olabilir
-
Ne kadar pahalı olabilir ki birde benim 1.75 boyum var xtreme kullanırken zorlanır mıyım ? Birde tork haric motorun gaza verdiği tepkime ikisindede hemen hemen aynımıdır ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)