Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar, hayırlı akşamlar. Ben de bu ayın 20'sinde Cb125
benzeri motorumu teslim aldım
Sorularım marka bazlı olmadığı için, bu forumu da uzun süredir takip ettiğim için ve sizlerin bilgilerinize ve yardımseverliğinize güvendiğim için, aranızda takılmaya ve sorularımı ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmaya karar verdim. Sizin tecrübelerinizle tecrübelenmek nasip olur inşallah. Yaklaşık 750km kadar motor deneyimim olmuştu, bu da sahip olduğum ilk motorum oldu Allah'ın izniyle.
Motorumla şimdilik 125km kadar yol yaptım. Şimdilik rodajda olduğumuz için en fazla 40km/h ile yol alıyorum. Ortalama hızım 30-40 arası. Bir kere yanlışlıkla 45km/h yaptım yokuş aşağı
Hızımı kademeli olarak artıracağım, 1500km'ye geldiğimde motor tamamen açılmış olur inşallah. 2 defa artçı taşımak zorunda kaldım, kısa mesafeler 3-4km kadar. Artçılar memnun kaldı ama benim içim gitti
Bana plaka, ruhsat, sigorta, koruma demiri ve dandik kask (koruma demiri ve kask hediye) toplamda 3400 civarına mâl oldu. Motorum dediğim gibi Cb 125 benzeri, işte fotoğraflarına bakmak isteyenler için;
Motorumu teslim aldığımdan beri, arka tekerden vong vong diye ötme sesi geliyor, sürtme gibi.. Öğlen motoru aldım, akşamına direk servise geri gittim ötüyor bu diye; "abi bu ses yapar kampanalar sert, zart-zurt, biraz sür geçer, yumuşar" dediler geçiştirdiler... Daha hâlâ ötüyor. 300km bakımına kadar geçmezse, değiştirmelerini talep edeceğim öten her neyse... (Ki fren pedalına hafiften basınca ötme kesiliyor)
Farlar, sizin evlatlarla sanırım aynı. Sizin dediğiniz kadar güzel aydınlatıyor, selektör ve uzunlar da çok iyi ve etkili. Sinyaller gündüz vakti, göstergede gözükmeyecek kadar zayıf yanıyor... Göstergeye bakarak sinyal açık mı, kapalı mı anlaşılmıyor. Arkadaki demir de sizinkilerle aynı, çanta taşır mı taşımaz mı bilmiyorum. Çanta takarsam da sanırım biraz büyük takmam gerekli, çünkü laptop sığması gerekir. Benzin kapağının etrafı baya benzin kokuyor. Geçen gün kaskı, tan kapağın üzerine bırakmışım, kafama geçirdiğimde benzin kokusundan boğuluyordum. Sizce bu normal mi?
Lastikler de ne idüğü belirsiz çin malı naylon lastik. Ama 40km/h hızla güvenli diyebilirim
Herkese iyi forumlar, iyi eğlenceler, kazasız belasız sürüşler inşallah