Honda Cb 125 e Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
20 Haziran 2012, 02:20
Selamlar arkadaşlar bugün ehliyet aldığım gün okul etrafında dönmem hariç ( 4 yıl önce ) ilk kez motosiklet kullandım,
bayii den çıkardım sağolsun yetkili arkadaş anlattı bu debriyaj bu gaz falan :D 55...küsur TL gibi bi meblağa depo fullendi,
sonrasında çok yakında boş bir sokak buldum 3 şerit yol genişliğinde 100 mt falan uzunluğunda bunun 20-30 metresi yokuştu nasıl denk geldiyse iyi oldu,
saat akşam 18:00 ile 21:00 arası çalıştım dur kalk, dur kalk :D :D vites at yokuşta dur falan derken frenler v.s bayaga bi akıcı olmaya başlayınca,
G.O.paşa dan çıktım ve Taksim e geldim. Bir kaza atlatmama ramak kaldı yolda sağda park halindeki otomobillerden biri direk U dönüşü ile zıpladı, ön arka bi tuhaf sıktım ama yinede çok iyi durdu şaşırdım bukadarını ummmuyorudum :D
yolda 2 kez uyarı aldım ve çok şaşırdım her iki uyarıda aynıydı ben şeridi boş bırakacakmışım ki beyfendiler geçecekmiş yolda max hız "30" bu arada :D araç trafiğini engelleme deyince biz tabanvay mı gidioruz dayı dedim
adamcagız bozuldu benimde içim gitti de ne yapayım. İşin özü ben bu şekilde araç sadece otomobildir kafasında kalmışlar ile çok karşılaşırmıyım, yoksa bu bi tesadüfmü ?
Sele konusunda hepinize katılıyorum benim tüm konsantrasyonum başka yerde ve heyecanda dorukta olmasına rağmen toto uyuşması yaşandı gerçi saatlerce üstündeydim,
Kitaplarda dergilerde okuduğum, videolarda izlediğim " engine cut off ( motor stop ) " düğmesini çok aradım sol baş parmağımın altında, o kadar kendimi hazırlamışım ki sanırım malesef yok ? başka biyerdeyse bilemem zaten ozaman işe de yaramaz
Aynalar bana da çok yumuşak gelmedi ayarlarken ama ne olur bilemem 4 - 5 saatte oynama olmadı henüz,
Anlamadığımdan dolayı titreşim dediğimiz şey nasıl hissediyoruz , yani tam olarak ne oluyor ? ayaklarımı koyduğum yerlerde, otobüs arkasında ayakta gittiğimizde bi gıdıklanma olur titreşimden, bunun 100/1 bile olmayan bişeyler var gibi
eğer başka biyerden hissediliyor ise ben bişey hissetmedim acemiliğime veriniz :D
Debriyaj biraz daha dipte kavrasa çok sevinirdim, bırakmaya yakın olmasına alışmam zaman alacak ( belki bu her motorda böyledir )
Genel anlamda benim gibi bi acemi için fazla seri, arka çanta demirinde max 3 kg yazıyo deişmesi zorunlu birşeyi neden takmışlarsa onu anlayamadım
Herşeye rağmen fiyatını hakediyor şahsi fikrim. İlk heyecanımı sizlerle paylaşmak istedim, sağlıcakla kalınız !
Reklamlar
-
20 Haziran 2012, 04:11
niketnac adlı üyeden alıntı
Izmir'de yokuş aşağı anlık 130 gördüm. Iyi açmışım demek ki. 3500 km'de
TATLIHIZ adlı üyeden alıntı
Kesiciye girmedimi o motor
bilmiyorum girmedi. aslında bu motorlarda kesici yok diye biliyorum.
-
20 Haziran 2012, 04:17
ferdinandd kardeşim cb 125 ne kadara ruhsat plaka vs. nerden aldığını paylaşırmısın bide ehliyet ne kadara aldın bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmisin tşk şimdiden.
-
20 Haziran 2012, 04:25
karapara arkadasım aynalar sıkılıabiliyor bende sonradan gördüm plastik parcanın altında sıkma yeri var sıktım simdi oynamıyor depodan ses falan duymadım motor yag gibi akıp gidiyor cokda memnunum herkes kendi motoruna kazasız belasız binsin saygılar
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:22 ----------
bende onu merak ediyorumya zaten bi titresemde görsem ))
-
20 Haziran 2012, 05:00
hayabusa06 adlı üyeden alıntı
kardeş bence sen ya motora binmiyon ya aynalara bakmıyon yada motorun bile yok :D
Aynalara serçe parmağım dokunsa yönü değişiyor. motoru 1 saatliğine olsun biyere bıraksam kesin aynalar bozuluyor. motorun yanından gelip geçenlerin rüzgarıyla bile aynaların yönünün değiştiğinden şüphelenir oldum
Ben anlamadım nasıl bir akıl mantıkla bu şekil yaptılar. Sanırım aynaları çinlilere yaptırdılar
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:00 ----------
hocam sofuoğlu tescillenmiş bir marka değilse her isteyen kullanabilir. büyük ihtimal kenan sofuoğlunun ilgisi yoktur. yani bende istesem aynı isimde mağaza açarım.
birde şöyle bir olay var. hondanın bayileri belli. sitesinde bayi listesi mevcut. onun haricindekiler bayisi değil. kendilerini öyle tanıtıyorlar ama değiller. bana bunu bizzat bayi anlattı. herhangi bir motosiklet dükkanı, gidip bir bayiyle anlaşıp kaşelerini kullanıyor. aslında yasal değil ama honda bunu göz yumuyor olmalı ki bu şekilde birçok gayri resmi bayi var. hatta daha önce konuştuk eskişehirdeki hondanın bayiliği iptal edilmiş ama levhayı indirmeden bursa bayisiyle anlaşmış bayiliğine devam ediyor ama kazandığı parayı bursa bayisiyle paylaşıyor haliyle.
bunlar aslında hondanın suçu. hemen hemen her ilde araba bayileri var zaten. onlara motosikletide şart koşsalar iki tadilat ikide sağlam usta tamamdır
Tam olarak sofuoğlu,gerçek sofuoğlu. hatta orda selman sofuoğlu var sanırım kenan sofuoğlunun amcasının oğlu hatta küçük oğlu var adı Bahattin. ve adapazarındaki dükkandan kesiliyor fatura zaten netten baktığında izmitte bir bayi söz konusu değil adapazarı görünüyor orda da. Bu arada anlattığım şeyler Selman sofuoğlu dükkandayken olmadı, ordaki Ergün diye bi adam var ve servisteki ustaları var onlarla yaşadım bu sıkıntıları. Selman sofuoğlu ile sadece motorun tanıtımı esnasında muhattap olduk.
Uzun lafın kısası yaşadıklarım malum,hem fiyatta kazık yiyip hem çizik çamurluklu eksik parçalı motor kakalanıp hemde ters diş ayna ayar somunlarımın verilmemesi, hem 3 tl sebepsiz ve çorbadaki sinek gibi miğde bulandırıcı bi bakımda fiyatı yukarı yuvarlama tantanası yüzünden kendimi kötü hissediyorum, ve motor alacak arkadaşlara izmit sofuoğlu motoru tavsiye etmiyorum,atlayın otobüse gidin istanbuldan alın hiç değilse parçası eksik olmaz orası burası çizik olmaz,300 tl fazla para verdim ayrıca izmitten ümraniye git gel 30 tl yani 10 kere gidip gelsem aynı paraya gelmiş olurdu..
-
20 Haziran 2012, 09:15
cb nin tek iyi tarafı fiyatı. oda honda damgalı olduğundan. bu parayı kesinlikle haketmiyor. titreşim var şurdan burdan ses geliyor, ayna şöyle... daha çıkacaktır.
yanlış anlşılmasın arkadaşlar motorun gidişi falan güzel gün rüzgara karşı 105 km gibi hızla gidiyordu. yorumları okurken vaybe hondada çine yanaştı dedim.bu motor hondaya yakışmadı.türkiye şartlarına göre ürün sokmuşlar pazara yalnız. kutluyorum pazarlama departmanlarını.
kazasız belasız sürüşler arkadaşlar.
parça fiyatları klasik honda fiyatlarına benziyormu acaba
-
20 Haziran 2012, 09:34
Deponun vanasi yukaridayken yedekte oluyomus.14 itre benznle 580 km yol sonrasi yolda kaldim bu sfr 10 kurusun altina inicegni umuyorum.bu arada 2 kisi bu motorla istanbuldn izmir bodrum antly ypmayi dsnuorz tbi hergun byerde kalarak.sizce zor bi uzn yolculukmu olur.ne onerirsiniz
-
20 Haziran 2012, 10:05
quarkw adlı üyeden alıntı
Deponun vanasi yukaridayken yedekte oluyomus.14 itre benznle 580 km yol sonrasi yolda kaldim
bu sfr 10 kurusun altina inicegni umuyorum.bu arada 2 kisi bu motorla istanbuldn izmir bodrum antly ypmayi dsnuorz tbi hergun byerde kalarak.sizce zor bi uzn yolculukmu olur.ne onerirsiniz
rodaj biter bitmez uzun yola çıktım denemek için 2 kişi ile toplamda ağırlığımız 135 kg civarındaydı bazı yokuşlu yollarda vites 2 ye kadar düştü ama diğer yerlerde bir sıkıntı olmadı motorda şişme olmadı ortalama hızımız 90 civarındaydı, ısınma olunca anlıyorsun ayağına vuran sıcaktan toplamda 650 km yol yaptık sadece 2 sefer mola verdik birinde benzin aldık birinde de çay içtik. artçı rahatsız oldu ama ben rahattım bir depo ile 520 km yol yaptı sonra tekrardan 55 TL'ye depoyu doldurdum.
-
20 Haziran 2012, 11:29
cb 125 i beyenmedim ama bir kaç foto bağri atayım....
Uploaded with ImageShack.us
alana satana hayırlı olsun... tekerleri düz bassın ....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
20 Haziran 2012, 15:53
Mrb cb 125 anahtar teslim istanbul avp bölgesinden ne kadara nerden alınabilir bilgisi olan arkadaşlar yardım pls
-
20 Haziran 2012, 16:58
kardeş bence sen ya motora binmiyon ya aynalara bakmıyon yada motorun bile yok :D
Aynalara serçe parmağım dokunsa yönü değişiyor. motoru 1 saatliğine olsun biyere bıraksam kesin aynalar bozuluyor. motorun yanından gelip geçenlerin rüzgarıyla bile aynaların yönünün değiştiğinden şüphelenir oldum
Ben anlamadım nasıl bir akıl mantıkla bu şekil yaptılar. Sanırım aynaları çinlilere yaptırdılar
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:00 ----------
hocam sofuoğlu tescillenmiş bir marka değilse her isteyen kullanabilir. büyük ihtimal kenan sofuoğlunun ilgisi yoktur. yani bende istesem aynı isimde mağaza açarım.
birde şöyle bir olay var. hondanın bayileri belli. sitesinde bayi listesi mevcut. onun haricindekiler bayisi değil. kendilerini öyle tanıtıyorlar ama değiller. bana bunu bizzat bayi anlattı. herhangi bir motosiklet dükkanı, gidip bir bayiyle anlaşıp kaşelerini kullanıyor. aslında yasal değil ama honda bunu göz yumuyor olmalı ki bu şekilde birçok gayri resmi bayi var. hatta daha önce konuştuk eskişehirdeki hondanın bayiliği iptal edilmiş ama levhayı indirmeden bursa bayisiyle anlaşmış bayiliğine devam ediyor ama kazandığı parayı bursa bayisiyle paylaşıyor haliyle.
bunlar aslında hondanın suçu. hemen hemen her ilde araba bayileri var zaten. onlara motosikletide şart koşsalar iki tadilat ikide sağlam usta tamamdır
Arkadaşım motora sadece işe gelip gitmek için binmiş bile olsam günde en 30 km biniyorum, ayrıca İstanbul trafiği malum o yüzden sık sık aynaya bakarım.
Son günlerde İstanbuldaki rüzgar malum, hatta Pazar günü sabah erken saaatte Boğaz köprüsünden geçtim, bırakın aynayı motoru sallayan, motor hakimiyrtini etkileyen rüzgara rağmen aynalarda hiç bir bozulma olmadı.
Motorum olup olmadığına seni inandırmak zorunda değilim, kimseye yalan söyleyecek durumum yok.
Motoru yeni aldığım ve ayrıca motor model olarakda yeni olduğu için forumdan faydalanabilir diye konuyu takip ediyorum, bu şekilde yazılar insanı forumdan soğutuyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------
okan.turan adlı üyeden alıntı
arkadaslar kesinlikle hondanin sucu baksaniza herkes kafasina gore fiyat veriyor kafasina gore yag koyuyor eger bu islemler bayilerde yapiliyorsa hepsinin bir standardi olmali kardesim madem bayisin bunu satiosun anlmis degilim gercekten boyle bir markada ayni il sinirlarinda farkli uygulamalarin olmasi. diger markalarda ayni mi acaba. arkadaslar ben bir soru sorayim sizlerin gidon sag tarafa donunce kilitleniyormu. ben simdiye kadar hep sola kilitliyordum sanirim bu gun saga deneyeyim dedim olmadi.
Ben de denedim, hem sağa hem sola her iki tarafada kilitleniyor
-
20 Haziran 2012, 17:01
bu motorun yakıtı ybr den az değil ben ybr esd kullanıyorum genelde yüksek devirli 2 abimde cb aldı gayet yavaş ullanıyorlar 2 side 40 lı yaşlarda ama benden çok yakıt tüketiyorlar demekki söylendiği kadar az değil yakıtı
-
20 Haziran 2012, 17:26
-
20 Haziran 2012, 17:28
benimki 10-11 kuruş yakıyor 120 ye kadar bastığım oluyor
-
20 Haziran 2012, 18:11
-
20 Haziran 2012, 18:23
mücahit_89 adlı üyeden alıntı
evet arkadaşlar şuan saat 1'den beri iettlerde ümraniye yollarında pert olmuş bi haldeyim
ama motorumu almış bulunuyorum ,okadar kararsız kaldım başka motor baktım apachi'yi hiç sevmememe rağmen onuda tercihlerimin arasına koyup gidip denedim ama sonunda cb'de karar kıldım bunun 3 sebebi var bana göre,beyaz oluşu,az yakması,ucuz olması
birde rahat satabilecek olmam
doğubatı motordan 3.750 herşey dahil fiyata aldım cumartesi teslim edicekler inş,herkese kazasız belasız sürüşler...
Hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız inş plaka rutsat dahil aldın heralde bunlar hariç ne kadara bırakıyor bayi bilgi verirmisin rica etsem.
-
20 Haziran 2012, 18:27
ower adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun kardeşim kazasız belasız inş plaka rutsat dahil aldın heralde bunlar hariç ne kadara bırakıyor bayi bilgi verirmisin rica etsem.
teşekkür ederim sağolsın.
tabiki,bunlar hariç nekadar dedim 3450 dedi ısrar etmedim 3350'ye bırakırmıydı bilmem.ama hesapladım uğraşması etmesi vs bide motor karşıda o yüzden herşey dahil aldım.
-
20 Haziran 2012, 18:32
tekrar hayırlı olsun iyimiş bence herşey dahil daha iyi avp dami oturuyosun bende ordan alıcamda en kısa zamanda avp getırıyorlarmı he nunuttum yav sigorta dahil mi kardeşim.
-
20 Haziran 2012, 18:34
ower adlı üyeden alıntı
tekrar hayırlı olsun iyimiş bence herşey dahil daha iyi avp dami oturuyosun bende ordan alıcamda en kısa zamanda avp getırıyorlarmı he nunuttum yav sigorta dahil mi kardeşim.
evet herşey dahil anahtarı ve motoru alıyorum okadar bide ruhsatkayaşehirde oturuyorum ben.
-
20 Haziran 2012, 18:43
mücahit_89 adlı üyeden alıntı
evet herşey dahil anahtarı ve motoru alıyorum okadar bide ruhsat
kayaşehirde oturuyorum ben.
bende bağcılar oraya kadar getiriyorlarmı motoru aynen ya herşey dahil rahat uğraşmak vakit kaybı inş bende alırım en kısa zamanda inş memnun kalırız motordan.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)