Kepez de oturuyorum
Kepez de oturuyorum
Arkadaşlar motorunu satmak isteyenler lütfen burdan mesaj atsın ciddi alıcıyım
arkadaşlar motoru aldığımdan beri ön taraftan bir ses geliyordu gıcır gıcır bu akşam sesin kaynağını buldum DEPO VİDALARI çok fazla sıkılmamış olacak ki biraz sallanıyor haliyle buda gıcır gıcır ses yapıyor. Aynı SES sorunu yaşayan olup kaynağını bulamayan arkadaşlara duyurulur.
* bide bu depo vidaları nasıl sıkılır nerededir bak bak bulamadım :D bilen varsa yazsın lütfen. şimdiden teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:23 ----------
hayırlı olsun güzel motor ben memnunum inşallah senden memnun kalırsın
bende bugün satın almış bulunuyorum. ankaradayken işi bitirdim fakat şehirlerarası yolda kameradan mı görüyorlarmış ne yapıyorlarmış polis %100 durduruyor acımada yok otobüsle gönderiyor dedediler bunun üzerine plakayı çıkartıp öyle teslim almaya karar verdim. plakasız şehirlerarası binmek isteyenlere duyurulur.
motor koruma demiri takmışlar ama @reverse arkadaşınki gibi @eralpt ustamın önermediği koruma demirinden takmışlar. söküp takması kolay birşeyse diğerinden taktırayım.
gıcırtı yapan şeyi buldum . deponun sağ altında şasiye bağlı yuvarlak bir halka var muhtemelen içinden kablo geçirmek için yapılmış ama içi boş kablolar yanından geçiyo garip tabi neyse bu halkanın dış çemberi depo sacına değiyo gerçi dışını sarı renklı yumuşak bir maddeyle kaplamışlar ama oda aşınmış metal metale değdiği içinde ses yapıyor. ben ikisinin arasına ince bir plastik conta sıkıştırdım ses soluk kalmadı sizin motorlarınızda da aynı sorun bu gün karşınıza çıkmazsa yarın kesin çıkar aklınızda bulunsun oraya bi bakın derim bir plastik contayla yada benzeri ince yumuşak bir cisimle sorun çözülür.
Ben motor pazarlığı yaparken üzerine oturup konuştuğumuz motora düz koruma demiri takılıydı. Haliyle o şekilde bir koruma demiri takılacağını düşünüp ses etmedim. Ancak motoru arabayla teslim etmeye geldiklerinde bu tip bir demirin takılmış olduğunu gördüm. Ben en kısa sürede gidip değiştirteceğim demiri. Bu haliyle kazaya bile gerek olmadan arada sırada dizliklerim o köşelere temas ediyor ve biraz titreşim alıyorum sonra hemen geri çekiliyorum. Kaza anında direkt olarak nereye saplanacağı belli o kıvrılmış köşenin. @eralpt hoca çok haklı.
Ybr esd lere de ondan takıyorlar.. Onu dizayn eden herif daha önce hiç motosiklet kullanmamış tahminimce.. Ne yapin edin başınıza kötü birşey gelmeden o demirleri değiştirin.. Benden tavsiye..
[QUOTE=sonhayat;2674214]RAMAZAN4877 kırmızı renkte gayet şık...kazasız belasız sürüşler....[COLOR="Silver"]
teşekkür ederim her gün binme imkanım olmadığı için rodaj aşaması biraz uzun geçecek
Kardesim bence ilk önce bi ehliyete yazıl gerisi kolay
Bu arada arkadaslar Haziran sonuna dogru motorumu alıcam fakat Cok kararsızım Onu söylemeliyim Cub&Commuter arasında gidip geliyorum Hızı benim için birazda önemli acıkcası
Yamaha Crypton
Honda Cb125e
Yamaha Ybr (Eski kasa)
Crypton 115-120 diyorlar
Cb125e 120 son hız diyen gördüm
Ybr eski kasa degişiyor sanırım
(Dün izmir sabuncu belinden asagı inerken 137 ile gidiyorduk yukarda hızı gösteren tabelada yazdı Fakat 2011-2012 Ybr Esd ler hiç iiyi deil)
Ehliyet kursuna gidiyorum Haziran 30 da sınavım var Motorumu alınca bir daha satmayı düşünmüyorum Fakat cok gezerim ona göre Ne yapayım
0. Cry. Veya Cb mi
2.el Ybr mi
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
Bana da fıtı fıtı gidicek motor lazım. Diğer türlü ister istemez hızlanıyorum. Kendime hakim olamıyorum. Ekonomik oluşu ilgimi çekti zaten, hayırlısı bakalım.
Reverse Üsteki 2 fotoda bulunan koruma demiri mi çok kötü, bende cb125 almayı planlıyorum. Umarım alırken bana da aynısından vermezler.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
Evet benim fotoğraflardaki koruma demiri kötü, hem de oldukça. @eralpt hocanın daha önceki sayfalarda da bahsettiği gibi direkt kaval kemiği ve diz kapağını parçalamak için dizayn edilmiş.
Ben en kısa sürede değiştireceğim. Size de tavsiyem; koruma demirini isterken özellikle düz olanlardan takmalarını belirtmeniz.
acaba o demiri değiştirmek ne kadar zaman alır ? vidayla mı tuttuyorlar ? vidayla ise hemen diğerinden takarlar. eğer çok zaman alacaksa telefon edip o demirin zararlı olduğuna onları izah etmeye çalışıp, değiştirmelerini isteyeceğim.
Koruma demiri motora 4 adet vida ile tutturulmuş vaziyette yanılmıyorsam. Elinde uygun anahtarı olan kişi için 5 dakikalık iş olsa gerek.
az once ewe gelırken er6n kovaladım (kendı capımda) bır noktadan sonra fena uzadı ıstıyorum o motoru....
HAYIRLI OLSUN...Kazasız belasız günlere...
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------
[QUOTE=ramazan4877;2674639]Bende şimdi şehir dışındayım, sadece hafta sonları binme şansım var...rodaj benimde daha devam ediyor 450 kmde..
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:29 ----------
İsterse 1 saat sürsün değiştirmek, telefon edin değiştirsinler...Parasını alıyorlar değiştirmek zorundalar...Zira görevini yapmayan koru(MA)ma demiri olacağına olmasın...Amaç motosiklete demir takmak değil ki, koruma demiri takmak
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:33 ----------
Ben çizme kullanıyorum, motosiklet henüz 450km de, rodaj dönemi habire vites değiştiriyorum ve SOL AYAK PEGİ bariz yıpranmaya başladı, sağ peg sağlam....
öncelikle teşekkür ederim sağolasın hocam.
yanlış anlaşılma sebebiyle ödeme şekli ve fiyat konusunda problem oldu. koruma demiri için ayrı bir fiyat almadılar. o yüzden arayıpta demiri değiştirin demeye biraz çekiniyorum. oraya gidince yüzyüze konuşup durumu güzelce izah etmek en iyisi sanırım.
Bu arada plakayıda çıkarttım fakat kazık yedim sanırım. İlk girdiğim yere yaptırmakta hata ettim. Tek tek fiyat almalıymışım insanların sözüne güven olmuyor. Harç parası ve diğer masraflar sandığımdan daha düşükmüş gerçi hala net bir rakamı bulamadım
250 lira dedi 240 a zor bağladım. Sigorta 37 lira. Aksigortadan yaptılar. Toplamda 30 lira anca kar ediyoruz abi dedi ama sanırım tamamen yalan söyledi. Aslında sadece dosyayı onlara doldurtup gidip kendim yaptırmalıymışım. Zaten emniyete beraber gittik sıra bekledik. Arada ki fark dosyaları çocuk uzattı memura ben imzaladım Zaten işlemleri yaptırıp plakayı almak 40 dakika anca sürdü.
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)