Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar,
Aranıza katılmak adına can atıyorum. Tasarım okudum ve yıllar önce Yamaha' nın MT 03 modeline görsel olarak vuruldum, acilen ehliyet aldım ve fiyatından dolayı 2. el tercih etmek zorundaydım, fakat petrol yeşilinin 2. ele düşmemesi,
motosiklet kullanan arkadaşlarımın ilk motor için bana fazla olduğunu sürekli vurgulaması, askerlik... derken aradan yıllar geçti :D Motosikletin bir kültüre sahip olması (binlerce yıldır atalarımızın at üstünde yetişmesindenmidir bilinmez) ve
trafikteki diğer taşıtlara oranla daha kaliteli bir kullacı kitlesine sahip olması beni de bu aileye katılmak adına çok heyecanlandırıyor.
Öncelikle süratten hiç hoşlanmam, çok ciddi bir işim olmadığı sürece keyif sürücüsüyümdür (işim çok acil ise taksi, metro, tramvay...
), 1997 -159 000 km honda civic sahibiyim ve otomobil ile 130 km/h görmemişimdir.
Bunun sonucunda, 3 yıl önce akü ve geçen yıl lastik değiştirdim bir kez bile yolda kalmadım. Yapıma uygun olduğunu düşündügüm CB 125 E motosikleti henüz test etmedim zaten çokta bir beklentim yok anlayacağınız üzere
Birkaç gün içerisinde bir Honda bayiine gidip seleye oturduğumda ayagımın yer ile ilişkisi tek kriterim ( boy 1.68 ). Malum sadece ehliyet alırken 100 mt kadar ybr kullandım :D ve yüksek gelmişti.
Yakıt ekonomisi günümüzde çok önemsediğim konulardan biri mecburen. Cb 125 e beni üzerinde geçirdiğim her kilometrede maddi olarak daha da yaklaştıracak. Bu durumu birkaç bin kilomoetrede kendini amorti etmesi ile esprili bir dille,
gayet açık aydınlatmış arkadaşlara teşekkürler. Bir sonraki hedefim nasip olursa Brammo Empulse R ( tr gelirse ) / Yamaha MT 03. Tarz olarak bir sınıf seçmek doğru gelmiyor henüz fakat motosikletimin karşısına geçip
bir sigara yakasım gelmeli ki birbirimizi daha çok sevmeliyiz. Başlangıç sınıfında görsel olarak beni tek çeken makine KTM 125 Duke fakat ne olur ne olmaz sadece iki tekerlekli olarak bisiklet kullanmış biri için fiyatını yüksek buluyorum.
Diğerlerinin hepsi zaten çirkin bunu kabul etmekte fayda var :D (şahsi fikrim)
Unutmadan ufak bir sorum olacak ruhsat ve plaka işlemlerinde "ikamet ettiğiniz ilçe emniyeti" diye geçmiş bilgiler, benim ikametim Bursa da görünmekte fakat kendim Beyoğlu / Istanbul da oturmaktayım. Ikametimi Istanbul a aldırmadan Beyoğlu emniyetinde işlemlerimi tamamlayabilirmiyim, yoksa illa ki ikametimi aldırmam mı gerekiyor ?
Şimdiden cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Hepinize kazasız belasız kullanmalar nasip olsun. Her kelimeyi tüm içtenliğimle yazdım, umarım yanlış anlaşılacak birşey yazmadım