Honda Cb 125 e Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
09 Mayıs 2012, 18:44
Tsubasa adlı üyeden alıntı
ben anlamıyorum ya bu makinanın aynısı 2 senedir mondial drift ile var zaten
onda bile benzin göstergesi var bunda nie yok
ybr yeni kasası baya ii bu biraz cılız kalmış
bu cbf alamazsan bunu al bu daha ucuz diye konmuş bir model
cbf 2011 kasaları hariç diger modellerini kullananlar için 200 bin km gider tık yapmaz motoru
bu tası taragı dagıtır 30 binden sonra
handi cbf o 200 bin gidipte tık yapmayan 500 mü
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
Reklamlar
-
09 Mayıs 2012, 18:51
cbf 2011 kasaları hariç diger modellerini kullananlar için 200 bin km gider tık yapmaz motoru
200000 mi dedin sallamanında bir sınırı olur vw 180.000 de motor yiyor yağ yakan cbf mi 200000 gidecek
-
09 Mayıs 2012, 19:28
Mr.cihans adlı üyeden alıntı
az once ewe gelırken er6n kovaladım (kendı capımda) bır noktadan sonra fena uzadı ıstıyorum o motoru....
Sorma ya, benim de cbf 1000' e sahip olma isteğim var. Fakat o parayı biriktirene kadar göbeğim çatlayacak
-
09 Mayıs 2012, 19:57
doğru söylüyosun ya diriftin de beyazı var .
sen galiba ya dirifti görmedin yada cb 125 i resimden bakıp ta yorum yapacağına bir gün evden çık da bi motor bayilerini dolan yakından gör sonra yorum yap yok yakından gördüm diyorsan eğer bi göz doktoruna görün o zaman.
-
09 Mayıs 2012, 22:54
honda servisinde gördüm gencler 178 binde honda cbr kurye motoru istanbul şirinevlerde gidin sorun
yalan konuşmuyoruz atıyor olduk size kalsa
servis çalışanına sordum bunun gibi var 200 bine cıkan adamlar var diyor
kaza yapmadıgın sürece her türlü gider diyolar
---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:48 ----------
ufukaslan adlı üyeden alıntı
doğru söylüyosun ya diriftin de beyazı var .
sen galiba ya dirifti görmedin yada cb 125 i resimden bakıp ta yorum yapacağına bir gün evden çık da bi motor bayilerini dolan yakından gör sonra yorum yap yok yakından gördüm diyorsan eğer bi göz doktoruna görün o zaman.
yeni aldın hocam motoru yeni daha bi 10 bin yap o zaman dersin cbf alaydım die
http://www.mondialmotor.com.tr/?p=model&i=1268
al bak bakalım tasarıma bu ybrye benzetmeye çalışmış haliyle honda da öyle
---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:52 ----------
vw çin malıdır :D mazda bmw mercedes hatta fiatın albea nın taksici arabaların bak bakalım istanbulda yada sahibindeni ac bak 60000 700000 km araba var mı yok mu :D
motorda benzin göstergesi yok yazmışım motorda devir sayacı yok yazacagım yerde =)
-
09 Mayıs 2012, 23:09
Arkadaşım arabayla motor bir tutulmaz ki ? ayrıca tasarımlar benziyor olabilir ki driftle hiç alakası yok ön far falan olsun fakat bu honda sana git illa bunu al diyen yok biz gibi acemiler için yapılmış bir motosiklet ve fiyatı çok uygun motoru kötülemenin bir yararı olmaz sana o çinler kaç binde dağılır bilir misin sen ? hondayla bir tutulmaz cbf ya da cbr a dicek yok ama fiyatları bize uygun değil tamam?
-
09 Mayıs 2012, 23:13
gklp45 adlı üyeden alıntı
Arkadaşım arabayla motor bir tutulmaz ki ? ayrıca tasarımlar benziyor olabilir ki driftle hiç alakası yok ön far falan olsun fakat bu honda sana git illa bunu al diyen yok biz gibi acemiler için yapılmış bir motosiklet ve fiyatı çok uygun motoru kötülemenin bir yararı olmaz sana o çinler kaç binde dağılır bilir misin sen ? hondayla bir tutulmaz cbf ya da cbr a dicek yok ama fiyatları bize uygun değil tamam?
haklısın onu bende biliyorum wv ye 180 binde motoru dağılıo dio :D:D:D:D:D:D:D:D yarıldım ya
-
09 Mayıs 2012, 23:18
Bilemem onu neyse... ben demem gerekeni dedim
-
09 Mayıs 2012, 23:36
-
09 Mayıs 2012, 23:38
honda servisinde gördüm gencler 178 binde honda cbr kurye motoru istanbul şirinevlerde gidin sorun
vw çin malıdır :D mazda bmw mercedes hatta fiatın albea nın taksici arabaların bak bakalım istanbulda yada sahibindeni ac bak 60000 700000 km araba var mı yok mu :D
motorda benzin göstergesi yok yazmışım motorda devir sayacı yok yazacagım yerde =)
Ya kardeşim zaten cbf 150 bıktırdı satıp bunu aldım daha neyin tribindesiniz bi anlamadım cbf 150 kadar dandik bi motor var mı ikide bir stop eder, gaz yemez, yağ yakar honda dan soğuttu milleti zaten sen hala cbf diyosun .
ayrıca sen hala diriftin resimlerine bakıyosun ve hala benzediğini söylüyosun sana daha başka diyecek lafım yok asyanın bi modeli var legent mi ne o desen tamam dicem de diriftle ne alaka ya
-
09 Mayıs 2012, 23:47
ufukaslan adlı üyeden alıntı
Ya kardeşim zaten cbf 150 bıktırdı satıp bunu aldım daha neyin tribindesiniz bi anlamadım cbf 150 kadar dandik bi motor var mı ikide bir stop eder, gaz yemez, yağ yakar honda dan soğuttu milleti zaten sen hala cbf diyosun .
ayrıca sen hala diriftin resimlerine bakıyosun ve hala benzediğini söylüyosun sana daha başka diyecek lafım yok asyanın bi modeli var legent mi ne o desen tamam dicem de diriftle ne alaka ya
sizde cbf150 karalıyıp kendi malınızı övüyosunuz size ne demeli tamam herkeze kendi malı güzelde başkasının malını bu kadar kötülemeye gerek yok 11bine yakın km kullndım cbf150 öle bi şikayetlerim olmadı
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
09 Mayıs 2012, 23:49
haklısın onu bende biliyorum wv ye 180 binde motoru dağılıo dio :D:D:D:D:D:D:D:D yarıldım ya
Dagılın beyler adam cözmüş işi iyice proflasmıs adam Mondial 100 mfh ye 100.000 de sekman piston atıp 30.000 km daha öyle gezmiş Ki 2.000 lik bi makinedir bu 130.000 Km eder Ve sen Honda Cb den bahsediyorsun 30.000 de dagılır diyorsun Cbf 200.000 Km demişşin cok sallama be arkadasım tmm honda Fakat Kac kere sekman piston ister + olarak o motordan ne hayır gelir Bilmiyorsan yorum yapma bari
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
09 Mayıs 2012, 23:57
arkadaşım sana aynen katılıyorum dirfle tek benzerliği iki tekerlek olması :D bilip bilmeden yalan yanlış yazılan bir sürü bilgi kirliliği var bu yazılanlar yüzünden insanlar otomatikman bu motora ön yargılı bakıp bayiye gitme gereksiniminde bile bulunmuyor başta bende burada yazılanları kale aldım bu motoru görmeden soğudum fakat yanına gidip gördükten sora diğerlerinden farklı olduğunu anladım ve aldım çok da memnunum .
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:53 ----------
Alper Kaya adlı üyeden alıntı
sizde cbf150 karalıyıp kendi malınızı övüyosunuz size ne demeli
tamam herkeze kendi malı güzelde başkasının malını bu kadar kötülemeye gerek yok 11bine yakın km kullndım cbf150 öle bi şikayetlerim olmadı
resimden bakıp yalan yanlış yorum yapmıyorum kullandığım motorun bana verdiği izlenimi aktarıyorum bunu daha görmedik nedir ne değildir bişey diyemiyorum ama cbf 150nin buna göre en güzel yanı 0 titreşim olması onun dışında eksisi daha çok tabi şuana kadar
-
10 Mayıs 2012, 00:24
cbf 150 için 100 bin km'yi anlarımda 200 bin çok olmuş...kim ne derse desin bu sınıfta dayanıklılık konusunda ybr 125 öndedir...insanlar dünya turu yapıyor tık yok...yıllarca honda bindim ama honda artık eski honda değil Türkiye'de...gelen bu motorlar geri kalmış ülkeler için...tamam sen bu motoru getir ticaret yapanlar için ama birde devir saatli enjeksiyonlu disk frenlisini getir...kişisel kullananlarda onu alsın...
millet aldı cbf'yi...önce lastikleri değiştir,sonra devir saati tak,sonra farı kuvvetlendir...olmaz ki bu kadar...sen koskoca honda'sın....bu yeni modelde de bence tarih tekerrür edecek...
her fırsat elinde vardı,o ise sadece milletini düşündü.....
-
10 Mayıs 2012, 00:43
@sonhayat
senin bu aşağıdaki sol pegin durumu tamamen senin kullanım tarzınla alakalı sanırım..
Çünkü benim test yazımdaki şu fotografı bu pazar çektim ve motor 1301 km de idi.. En ufak bir aşınma belirtisi yok.
Bu arada iyi dileklerini sunup test yazısı için teşekkür eden herkese ben de teşekkür ederim.
Biraz olsun fikir verebildiysem ne mutlu bana.
@seko
Olumlu yorumun için çok teşekkür ederim. Benim yazmak isteyip de yazamadığımı (yanlış anlaşılmamak için) sen çok güzel belirtmişsin.
Eralp TEREM
motogiyim.com
motoregitim.com
-
10 Mayıs 2012, 02:05
Şimdi motorla ankaradan eskişehire geldim. Benimkisi biraz deli cesareti galiba daha önce hiç vitesli motora binmemiştim.
serviste motorun nasıl kullanıldığını tarif etmelerini istedim. eskişehire gideceğimi duyunca espirili tavırlarımdan yüz bulup abi sen ne ilacı kullanıyon dediler
Bu arada kafama takılan şey vitesleri hız göstergesinde göründüğü gibi mi atmak lazım ? ilk başta ona göre ayarlamaya çalıştım ama motor çok bağırıyordu 60 tan sonra 5 e attım. yolculuk 5. viteste 60-70 arası bazende kısa süreliğine 80 de geçti.
göstergeden hesapladığıma göre çok benzin yaktım. bi ara benzini tekrar fulleyip net rakamı çıkartacağım.
-
10 Mayıs 2012, 08:27
ERALPT Hocam,
Zaten sağ peg sağlam...Sol pegdeki durum bana özel bir durum gibi...Test yazısını yayınladıktan sonra forumu bırakıp bizleri bilgilendirinizden mahrum etmeyin lütfen...
-
10 Mayıs 2012, 10:54
hayabusa06 adlı üyeden alıntı
Şimdi motorla ankaradan eskişehire geldim. Benimkisi biraz deli cesareti galiba daha önce hiç vitesli motora binmemiştim.
serviste motorun nasıl kullanıldığını tarif etmelerini istedim. eskişehire gideceğimi duyunca espirili tavırlarımdan yüz bulup abi sen ne ilacı kullanıyon dediler
Bu arada kafama takılan şey vitesleri hız göstergesinde göründüğü gibi mi atmak lazım ? ilk başta ona göre ayarlamaya çalıştım ama motor çok bağırıyordu 60 tan sonra 5 e attım. yolculuk 5. viteste 60-70 arası bazende kısa süreliğine 80 de geçti.
göstergeden hesapladığıma göre çok benzin yaktım. bi ara benzini tekrar fulleyip net rakamı çıkartacağım.
arkadaşım sen 0 km. motorlamı ankaradan eskişehire gittin bildiğim kadarıyla motoru yeni almıştın ankara eskişehir arası 230 km. rodaj aşamasındaki bi motorla uzun yol yapılmaz diye biliyorum...
Bi yere gitmek için arabaya binilir, motora binmek için her yere gidilir...:cat:
-
10 Mayıs 2012, 11:31
boş konuşup insanı sinirlendirme kaliteli olarak bilinen vw marka otomobiller bile 200000 km görmeden motor yiyebiliyorsa hondanın belkide en dandik motoru olan cbf yağ yakarak nasıl 200000 km yapacak mantıklı bir açıklama yap tamam diyeyim neyini kötüleyecem cbf nin biri çıkmış sallamış ordan 200000 yapar diye sende buna inanıyorsan zaten senle konuşacak lafım yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:27 ----------
hakikaten komedisin bir araç motor yedikten sonra tamir edilebilir biliyormusun biz caddy ye 180000 de motor yedirdik yaptırdık şimdi eskisi gibi oldu o 600-700000 ler tamirsiz mi yapılıyor motor yaptırarak cbf 200000 yapar ama anahtar vurmadan o km leri göremezsin
-
10 Mayıs 2012, 12:20
Driftle bunun arasında malzeme kalitesi olarak dağlar kadar fark var. Resimlere baınca benziyor olabilirler ama gerçekte iş öyle değil. Debriyajı bir kere sıkınca bile farkı görüyorsun.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)