Bugün sabah motosikletim ile eve geldiğimde kilometrem herhalde yaklaşık 820 idi.İlk aldığım günden bu kilometreye kadar belirgin bir fark görememiştim.Fakat öğlen tekrar motosikletimi çalıştırıp(jiklesiz tek seferde aldı), birkaç kilometre yol aldıktan sonra tepkilerinin olumlu yönde çok farklı olduğunu gördüm
Gaz kolu daha hassaslaşmıştı. Vites arttırırken meydana gelen bayılma(güçten düşme) yarı yarıya azalmıştı ve vites atarken kullandığımız el ve ayak debriyajı belirgin biçimde rahatlamıştı.
Tamam rodaj dönemi sona erdikçe böyle belirtiler normaldir fakat sabah indiğim motosikletimin öğlen tekrar bindiğimde sanki 180 derece değişmesi beni çok şaşırtmıştı
Bu değişimden cesaret alarak gaz kolunu bugün bir miktar daha hoyrat kullandım, gayet iyi bir gidişi var keratanın(125cc için). Boğaz köprüsünü geçerek Kadıköy' e giderken gazı yedirerek açtım, sonra tamamen açıtım ve 100km/s' i gördüm.Daha yukarısına çıkmadı motosiklet, bir süre öylece tuttum çünki.
Ayrıca 1000km' yi bugün devirip Ali ustaya ilk bakımını yaptırmayı düşünüyordum ancak 890-900km' ye gelebildim
Yarın büyük olasılıkla ilk bakımını yaptırır, motosikletteki değişimi size aktarırım kendi gözümden.
Arkadaşlar yukarıda iki kez sormama rağmen ilk bakımda kullanılacak yağ markası ve özelliği hakkında bir cevap alamadım
Esasen ustaya güvenerek gitsem sorun olmaz, herkes Ali ustaya gözü kapalı motosikletini götürüyor.
Birde ilk bakımın maliyeti ne kadar tutuyor, yaptıran arkadaşlardan kaç para verdiklerini öğrenmek istiyorum.