Hocam zincir temizliği sonrası zincir arasına sıkışan toz toprak temizlendiğinden zincir gevşer. Ben de aynı problemi yaşamıştım ilk dönemlerde. Uzunca bir zamandır her zincir temizleme sonrası zincir ayarı yapıyorum. Bi sıkıntı yaşamıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:29 ----------
Hocam zincir temizliği sonrası zincir arasına sıkışan toz toprak temizlendiğinden zincir gevşer. Ben de aynı problemi yaşamıştım ilk dönemlerde. Uzunca bir zamandır her zincir temizleme sonrası zincir ayarı yapıyorum. Bi sıkıntı yaşamıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:31 ----------
Lastik seçimiyle ilgili kendi deneyimlerimi aktarmak istiyorum
3 senedir cb125e kullanıyorum. İlk aldığımda lanet kenda'lar vardı, ilk motorum olduğu için kalite karşılaştırıcak bi deneyimim yoktu. Tam kabak olana kadar kullandım. Değiştirme vaktim geldiğinde araştırmalara başladım, toprakta gezmeyi sevdiğim için pirelli'yi tercih ettim. Kenda'dan sonra sanki yere yapışıyomuş gibi hissettim lastiği
Sanırım 15-20 bin km kullandım, çok memnun kaldım, Antalya'dan İstanbul'a kadar köy yollarından, ara yollardan geçen çok keyifli bir gezi yaptım. İstanbula geldiğimde lastik bitmişti artık. Bi de üstüne çivi ortadan girip tam yanaktan çıkmıştı. Bu gün michelin taktım. Üstündeki mum'un gitmesi için sakin kullanıyorum ama çok keyifli bi asfalt lastiği olduğunu hemen hissettirdi.