@skystar doğru söylüyorsun ama olayın sadece ekonomi yönünde değilim. Motosiklete binerken zevk alıyorum. Kışı kıyamette bisiklet ile rampaları çıkıp terleyip bir de soğuk yemek istemem.
Dün başıma çok garip bir olay geldi arkadaşlar. Bilgisi, fikri olan varsa buyursun:
Depo full'e yakın, daha doğrusu fulledikten sonra sadece 60-70km gitmiş vaziyetteyim. Depo vanası açık (ana depo yönünde) vaziyette her zamanki gibi motorumu çalıştırdım. 1-2 dakika ısıttıktan sonra hareket ettim. Daha ilk saniyelerde motor gaz yemiyor gibi tepki vermeye başladı. O sırada rampa çıkıyordum. Ve benzin bitmiş gibi önce tekledi ve sonra da stop etti. Tekrar çalıştırmaya çalıştım olmadı.
Benzin de dolu olduğu için bu olaya bir anlam veremedim. Benzin vanası ile oynadım, yedek depo yönüne çevirdim ve motor çalıştı. Bu şekilde hiçbir şey yokmuş gibi hareket etmeye devam etti. Bir süre sonra musluğu tekrar ana depoya çevirdim ve sorun kalmamıştı. Üstüne biraz yol yaptım, rampa da çıktım ama bir sıkıntı yaşanmadı.
Bu durum neden olmuş olabilir?
Benim aklıma, depoda benzini çeken kanala (ana depo olarak çalışan kanal) pislik tıkanmış olması gibi bir durum geldi ama ne kadar mantıklı bilmiyorum.