Zamanın varsa yememesi için hiçbi sebep yok ki reverse. Ah benim fotoğraf çekme huyum olsaydıda, o havada insan ölür denilecek kareler paylaşabilseydim şurda
Zaman varsa saçmalama sınırlarını bile aşabilirsin, destekçiniz Motosikletten yana zaten hiç şüphen olmasın
He birde günaydınlar herkese
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )
Sizin dediğinizi desem olurmu acaba adam honda türkiyeden aradı dediki başka servis tali servistir onların değiştiğine firmamız garanti vermez dolayısıyla başka yerde değişirseniz motorunuz garanti dışı kalır illa 1000 km de değişmeniz lazım diye bir şey yok 1200 km esentin belki tokatta işiniz çıkar götürürsünüz dedi çözüm önerileri buymuş.
ZEMHERİ!
@ferdinandd, @Murat 48/30, teşekkürler arkadaşlar. Cesaretlendirdiniz.
Murat günü belli değil, senelik iznimin geri kalanında öyle bir düşünce var bakalım.
Belli olursa mutlaka haberleşiriz.
Motorumu cc yükseltmek için satıyorum.İlgilenen varsa ulaşabilirsiniz.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-tertemiz-3500-km-de-sifir-ayarinda-131091356/detay/
Bir kerelik birsey degil ki bu,3.000 km sonra tekrar gideceksiniz, bi 4.000 km sonra tekrar.. Tokattan kız bulmak lazim okadar yolu gidip gelmek icin şaka bir yana garanti olayini oturup duşunun madem zaten rodajda sadece yag parasi aliyor diger bakimlarda da 90-100 lira aliyorlar. O oaralari toplasan zaten benzin paran vs ile komple sifir motor yaptirirsin..en olmadi cikar gitsin garantiden.honda da surekli onlara git para bayıl istiyor iste dertleri o..
Bu gün birlikte dolaştığımız bir arkadaşın dediğine göre 1 depo ile Antalya-İzmir-İstanbul 880 km yol almış. "Yok artık" dedim, 100 km'de 1.5 lt felan!
Ne bu yaa, neredeyse suyla çalışacak.Çok satar bu her halde...
cok az yakıyor mus gercekten
CB ile mi? eğer öyle ise antalyadan izmire ordanda istanbula kadar kesintisiz bir rampa(aşağı doğru) bulmuş olmalı xD :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:37 ----------
Yağı değiştiriyor birde sağına soluna bakıyor,halatların kontrolu zincir yağlama germe vs.. frenlere bakıyor. sanki motosiklet isatın alacak gibi =) maliyet sadece koyduğu yağın parası işçilik alınmıyor. (senin motorda yağ filtresi varsa bide onun parasını alır)
Karadeniz - Giresun.
Ben dün tripmetre 470km'de iken benzin fulledim. 434km'de yedeğe düştü. Geri kalan km'lerin sonlarını ha bitti, ha bitecek diye gittim.
bence 880km filan hayal ürünü. Hadi rüzgarsız havada 1 kerede rampa çıkmadan, topcase'siz, yüksüz, bir de hafif biriyseniz olsun olsun 500-550km.
Normal şartlarda, bi depoda (uzun yol bile olsa) maksimum 600-650km arası geçilebilir diye düşünüyorum. Fazlası, Sekanın ve reversenin saydığı şartlarla ancak mümkün olabilir
Inzell' de şartları zorlayarak test etmişti, 1.66lt/100km altına inememişti, yani 1.5lt çok zor
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
@ferdinandd ben neden 3 litre civarı yakıyorum acaba?
Büyük çoğunlukla iş-ev arası 3 km mesafede kullanmam ve devamlı topcase olması, az biraz devirli kullanmak, ev-iş arası olmadığı zamanlarda artçılı yolculuk etmek bu kadar mı etkiler?
Yani benim 100km'de 3 litre yakmamın açıklaması bu mu?
Sürekli kısa mesafe olayına bende bi süredir yeni girdim reverse, sanırım en çok etkileyen bu olabilir
Henüz 1 depo yol yapmadım kısa mesafelerle ama göstergenin duruşundan az çok okur olduk artık tam tutarlı göstermesede... etkiliyor gibi sanki yakıtı
Diğerler saydıkların bendede var (artçı+topcase...) sadece aşırı devirli kullanmadığımı düşünüyorum, yani aslında devirlensemde sert gaz açmıyorum sanırım, çoğu videoda kullanıcılar direk dibe yaslıyor elciği
Kışın sert kullanım denemiştim, artçılı bolca yüklü ve dipgaz epey uzun yolda yaptım (bildiğin dibe yasladım elciği Yalovada feribottan - Orhangaziye kadar dağ tepe...120kmh leri gördüğüm yolculuk),
hava buz gibi soğuk, deponun yarısınıda şehir içinde bu sertlikte kullanmayla devam ettim maksat test olsun...
Tam hatırlamıyorum ama 450km civarı yedeğe düşmüştüm sanırım, eski sayfalardan bulmam lazım net bilgi için. Yani senin dediğin sarfiyata geliyor aslında yaklaşık
Kısa mesafede 1 depo deneyeyim ozaman net belli olur nekadar etkilediği, bilgilendirirm zaten
Birde ben subap (oda zaten kılavuzda önerilen) ayarı hariç orjinal ayarlarını hiç ellemedim. Sen hiç karbutator falan, rolanti devri... ...ayarlatdın mı?
__ Birde kamera yokmu hiçbirimizde ya, benim nezamandır alasım var, 170USD Sony, aylardır yolda geliyor yazıyor Sony TR sitesinde, ümidi kestim kesicem,
Y.Dısından eşi dostu dönecek olan varsa bi el atsın sevabına, 3-5 gr bişey zaten, keyfimize taze kan lazım artık 1 yıl oldu
ferdinandd merakla bekliyorum neticeyi.
Ben rölanti devrini ayarlattım evet, hatta en son 8000 bakımında bir daha el attılar. Çünkü motoru ilk çalıştırmada sıkıntı yaşıyordum, rölanti devri düşük dediler az biraz yükselttiler.
Onun haricinde ayar yapılan başka bir şey yok.
artık kendimdeğişecem ya bugün yada yarın.
Ben depoyufulledim o depo kapağının altındaki demir istinata kadar. yarısında artçılı yarısı kendim fakat hep gaz açtım hiçsakin kullanmadım çoğuda yarısıda bayır sayılır şehir içi 260 km daha yedeğe düşmedim ama yakındır.
ZEMHERİ!
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)