Birazdan çıkıp, HGS kovalayacağım.
Gözlerimin altına kömür çektim, belimde rambo bıçağı, ayaklarımda postal...
Hakkınızı helal edin.
anladım hocam..ben arazidede kullanmak istiyorum innova arazi şartlarına gidermi..??
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:01 ----------
bende sizin gibi düşünüyorum..cub yere bira daha yakın..birde arkasına çanta takmayı planlıyorum..cub ta sıkıntı oluyormuş çanta..birde sizlerin deneyimine ihtiyacım var..motorda sarsma oluyormu..?yani titreşim felan..?
aşırı titreşim yok, virajlarda yatamıyor, benim takmak istediğim çanta 70 lt civarıydı. sen 36 lt takarsan sorun olmaz, fakat 36 lt den sonra motoru sallar, zaten hafif motor, sıkıntı olur. arazi şartlarında da kullanıcam diyorsan, arka salıncaktan tek amörtisörlü cbf 150 öneririm. eğer enduro tarzı düşünürsen, paran da varsa, honda nın XL 200 diye bir modeli var, ilanlarda çok bulursun, fiyatı 2500 4000 arası değişir. ben xl200 kullandım, 200cc motoru var, tekerlekler baya büyük, süspansiyon şahane, yaylana yaylana gidiyorsun tam bir arazai motoru. fakat titreşimden aynalara bakıp arkayı göremiyorsun
tam olarak kullanım tarzını söylersen birşeyler düşünürüz. naked mi cub mu, commuter mi, enduro, scooter hangisi? bütçe nedir bu arada.
Ferdinandd maça dalmışım.
Aldım HGS'yi. Tabi ki sticker şeklinde. Yapı kredi bankasından aldım.
Hani bir laf var ya; tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın diye.
Köprü ve otoyolların ücretli olması konusunu bir yana bırakırsak, çok büyük rahatlık ha bu HGS olayı.
Ben kredi kartıma bağladım mevzuyu. 30 papel yükleme yaptım ve bakiye 15 papelin altına düştüğünde, 15 papel yükleme yapılsın talimatı verdim.
Şimdi sadece bir şeyler icat edip, etiketi kullanabilir hale gelmem lazım.
Gerçi, cebime koysam ne olur ki, zaten plakadan tespit edip bakiyeden düşüyorlarmış.
Benim sıra beklemelerimin birinde iki dayı konuşuyordu...
Dayı1 : Hani hgs ile istersen 10 kere geç ceza felan olmaz hesaptan düşüyor derler ya...
Dayı2 : Eee?
Dayı1 : İşte ben okuyor okumuyor sallamadım kaçgündür, 11. geçişten itibaren ceza yemişim onu sormaya geldim ....
Dayı2 : ... ..... ..... neyse bu tepkii sen doldur işte reverse
Sonuç ne oldu bilmiyorum ama, bu konuşmayı duyduğumdan beri işin aslını astarını çok net öğrenmediğim sürece pek güvenemem ben bunların işine
Sen işi halletmişsin ya iyi, kömür postal boşa gitmemiş bari Birde senin akpil plastik ambalaj fikri iiydi, bence uygula onu
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
Sağolun arkadaşlar.
Evet etiketi ücretsiz aldım sanırım o anda cebiden bir para çıkmadı. Karta bir şey şarj edildiyse bilmiyorum.
ferdinandd o fikir HGS etiketini görene kadar güzeldi. Beyinsizler eşşeğin bacağı kadar uzun bir şey yaptığı için akbil muhafazasına sığmaz.
Kömür postal değil de rambo pıçağı işe yaradı sanırsam. :D
Herneyse, şimdi de kafamda şu fikir oluştu: Bu HGS zıkkımı sıcaktan etkilenen birşey değilse, bir PVC kaplamacıya gidip, stickeri kaplamanın iç yüzeyine yapıştırdıktan sonra ısıtıp kaplama yapıp, bir kaç işlemden daha geçirip kullanıma sokabilir miyim acaba?.
Dayının cevabı da Vay A...... K... sanırsam.
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
-Oha mengu ya yumusacık bişey bu, depoya bağlı hem sanırsam hani şasiye bağlansa, depoyla arasına da kum koysan belki dediğin şey olabilir
Senin söylediğine de inanırım Mengu, niye inanmıyiim, ben depooynamasından bi kanal yakaladın, takılıosun sandım Dediğin olay sıkı sıkı sabitlenmezse zamanla araya toz alıp gerçekleşebilir ama zırt diye olmaz heralde
Araç brandasını deli gibi sıkı bağlamama rağmen çimento, inşaat... tozu gibi sebeplerden 1-2 yılda tavan boyasında dediğin etkiyi yapmıştı mesela. Ama branda bu, nekadar sıksan rüzgarda kıpraşıyor, tozda araya rahat uçuşuyor.
Bu deri bencede çizer ama 1-2 yıldan uzun hiç çıkarmadan kullanılırsa anca
karabasan kabusu gibi adamsın mengu, millet şuraya iki kelime bişey yazmaya korkuyor artık, mengu hemen belediye otoparkçısı gibi beliriyor, herşey hakkında malumatı var, bilmediği bişey yok.
mengü düş artık şu honda nın yakasından
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
kdrsahin; o kadar minik bir şey değil ki. Kredi kartı ölçülerini düşünecek olursak, o ölçüden az daha uzun ve sanırım yarısı kadar daha dar.
Yani ben vizörde olacağını sanmıyorum. Görüşü ciddi engeller.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)