Honda Cb 125 e Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
06 Şubat 2013, 00:30
beyler ben foruma girmeye korkuyorum desem ne dersiniz acaba nedir bu cb125 düşmanlığı yahu bazen bakınıp çıkıyorum yorum bile yapasım gelmiyor cahille,cimriyle uğraşmayım diyorum ama sinirlerim alt üst oluyor acaba diyorum forumun amacı dışında yorum yapan kişileri yani tekerimize taş koymaya çalışanları sayfamızdan cevap vermesek ve görmezden gelsek olmazmı ?
HAYATI TESPİH YAPTIM KAH ÇEKİYORUUUM KAH SALLIYORUUUM......
Reklamlar
-
06 Şubat 2013, 11:40
slayer adlı üyeden alıntı
çok değil bir iki ay önce tartışıyorduk gelecek mi gelmeyecek mi diye ama artık gelip gelmemesi çokta önemli değil ön far ve gösterge paneli dışında honda'ya yakışmayacak derecede kötü bir motor olmuş şimdi bunun fiyatı 3,5 4 bin ytlden de az değildir her şey için çok sağol eralpt.
Kafanıza takmayın. Yukarıdaki mesaj şimdi kimsenin yere göğe sığdıramadığı cbf 150. Yurdumuzda böyle önce karalıyor sonra aklıyoruz netcen
-
06 Şubat 2013, 13:02
Sen memnunsan olay biter, ben aldırmıyorum.Motorum diye söylemiyorum kendisi beni daha hiç üzmedi, yetmezmiş gibi hep mutlu olmamda büyük roller oynadı.Ama birkaç motora binip karşılaştıracağım.Bu hafta benzin sarfiyatı beni çok şaşırttı, maaşlar geç yatınca farkettim
Bu sayfayı baştan sona okuyan ve cebinde 3500 tl olan herkes alır bu motosikleti.Almam desede
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
06 Şubat 2013, 14:36
Herkes senin gibi diil işte Murat. Adamlar rastgele bikaç sayfaya bakıyor, altında "beğen" sayısı fazla olan yorumları okuyor.
Bu beğen almış yorumlarda genellikle kıyaslama, aşağılama, sert çıkışlar vs vs olunca son sayfaya gelip yıllarca kullanmış gibi okuduklarını kopyalayıp yapıştırıyor tekrar tekrar,bu motosiklet şöyle böyle diyor ve çıkıyor.
Yorum yazıp bidaha hiç uğramayanlar var birsürü Bazılarıda bikaç ayda bir uğrayıp bikaç çamur daha atıp anında çıkıyor yanıt bile beklemiyor
Durum bu olunca fısıltı gazetesi yalan yanlış haberlerle hızla yayılıyor.
Bırak bu fiyata ne mal aldığımızı biz bilelim damarına dokunmadıkça yada işin içinde espiri yoksa cevap vermeye bile çalışma Benim her motosiklet başlığı için çözdüğüm kilit nokta bu
İlk on sayfa " oha bu fiyata motosikletmi varmış, üstelik Honda, " yahu nekadar az yakıyormuş Cub fiyatına Motosiklet", " çinli fiyatına Honda güvencesi", "Hondanın scooterı bunun iki katı fiyata "...
falan filan bişeyler karalanmış olsaydı şuan olumsuz konuşan kimse olmiycaktı
Hatta ben rolantide titreşim var gibi be abi dediğimde, hiç kullanmayanlar 3 liraya bulmuşsun kıpraşmayanını mı arıyorsun diye arkamdan sövüceklerdi BMWlerin alayı titriyo, titremeyen ruhsuz motormu olur diceklerdi
Devir göstergesi olaydı iidi yazdığımda " Harleyde bile yok 3 liraya Honda almışsın sus otur işte" diyceklerdi
Bunları say say bitmez tabi de, ahh işte o ilk sayfalar yokmu o ilk sayfalar herkesin kanına onlar giriyo Millet bu fiyata keyfi lastik yakıyor, egzoz takıyor... ... Bizede aynı paraya CB eskitmek nasip olsun başka bişey istemiyorum
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
06 Şubat 2013, 16:43
Arkadaşlar benim çok farklı motorlara binme imkanım oldu,hala da biniyorum. japondan çine. Hani burda resim paylaşsam çok ilginç ve güzel motosikletler denedim hatta TR de satışı olmayanlar da var =) zx6 ile de gazladım dipgaz, wild star 1600 ile de. en dip çinliye de bindim çok eski japona da. BENCE CB bu fiyata mükemmel. Hiç kafanıza takmayın unutmayın ki bir Ferrari ye ''çok yakıyo,ay bu yolda durmuyo'' diye pok atan da oluyor yada bmw 7.45 e ''ulan park edecek yer bulamazsın'' diyen de oluyor. kimse düşünmüyor ferrariyi alan adamın benzinden sıkıntısı olmaz yada 7.45 e binen adamın sağa sola araba sokmaya çalışmakla işi olmaz hem kapalı garajı vs olur hemde şoforu =) geri kalan ''çok yakiyiii'' diyenler zaten dikkat edin 7.45 in stepnesini alamayacak durumda olanlardır. Bu arada bende alamam stepnesini o ayrı ama b.k ta atmam alamadığım araca.
İnsan psikolojisi gariptir, bi kıza deli gibi aşık olursun sonra bi arkadaşın gelir 'olum bu ne böle daha güzel bişey bulamadın mı?'' der, bir diğeri gelir ''yahu bu kızın burnu patlıcan gibi,kafası patates gibi'' der sende sevdiğin kızdan soğursun =) o yüzdendir ki motosikletinize laf söyleyenleri değil kendi hissettiklerinizi, duygu ve düşüncelerinizi göz önünde tutun, inanın ki gerisi vızıltıdan başka birşey değil.
-
06 Şubat 2013, 16:43
Çok doğru ve güzel yazmışsınız gerçekten.Cumartesi bir depo kılıfı siparişi geçicem.Depoyu korudukmuydun bu motorun boyasıda eskimez, çükümüze soğuk saçta değmez
Birde Ökkeş arkadaş çok güzel bir cam takmış, benimki gerçekten çok çirkin duruyor.İlk fırsatta onada bulaşıcam
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
06 Şubat 2013, 17:55
murat bodrum honda ana bayii altındaki yetkili servisten memnunmusun, veya rutin bakımlarını nereye yaptırıyosun? Bana sorarsan o totosu tavan yapmış ustaya kuruş para vermem.
-
06 Şubat 2013, 18:18
Adem abi şimdilik motorda bi aksilik çıkmadığından bir yere gitmiyorum.iki kere zincir gerdirmeye gittim, ondan para almıyorlar zaten.Onun dışında bakımı kendim öğrenirsem hiç gitmeyebilirim.Forumu takip ederek öğreniyoruz
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
06 Şubat 2013, 18:19
@Murat senin esas derdin depoyu korukmakmışşş, mevzu şimdi anlaşıldı, baştan söylesene abi
Normalde otururken depo ile arada bi yumruk mesafe kalması gerekiyor, ama orjinal bagaj demirinde çanta takılıysa ve artçı alırsak mecburen o metali hissediyoruz haklısın
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
06 Şubat 2013, 18:33
Murat 48/30 adlı üyeden alıntı
Çok doğru ve güzel yazmışsınız gerçekten.Cumartesi bir depo kılıfı siparişi geçicem.Depoyu korudukmuydun bu motorun boyasıda eskimez, çükümüze soğuk saçta değmez
Birde Ökkeş arkadaş çok güzel bir cam takmış, benimki gerçekten çok çirkin duruyor.İlk fırsatta onada bulaşıcam
Soğuğun bi zararı yokki sen sıcaktan kork yağmurlu havalarda çok bindim, donuma kadar ıslandığım da oldu hiç bi zararını görmedim soğuk denize girmekten yada soğuk duş yapmaktan ne farkı var
-
06 Şubat 2013, 19:12
Az önce ön lastiği söküp çöpe attım, 10 000 km de iyice incelmiş, iğne bile girse delecek kadar incelmiş, o kadar adi lastik yani.
pirelli dura traction (65 tl) taktırdım, zaten parçacının hemen yanında lastikçi var, 10 lira verdim, 3 lira da sibop 13 liraya tubeless
-
06 Şubat 2013, 19:42
ferdinandd adlı üyeden alıntı
@Murat senin esas derdin depoyu korukmakmışşş, mevzu şimdi anlaşıldı, baştan söylesene abi
Normalde otururken depo ile arada bi yumruk mesafe kalması gerekiyor, ama orjinal bagaj demirinde çanta takılıysa ve artçı alırsak mecburen o metali hissediyoruz haklısın
Bende Barkın Bey'in biniş anlatımlarından öyle gördüm ama ne hiçmetse, o boşluğu koyamadım.Acaba ben mi 3 bacaklıyım anlamadım Ne yapsam o yumruk bışluğu olmuyor.Başta çoluk çocuğu korumak için tank pad taktım ama tam oturtamadım(Biraz yukarda kaldı,yanlış yaptım).
Zaten ben hep depo üstüne kamp çantamı geçiriyorum çizilmesin diye bezler koyuyorum sürekli tedirginim içim rahat olsun.Hem adım gibi eminim Ökkeş kardeşimiz gibi kılıf ve o cam bu motoru yakar.Turist sezonu8na yanarak girer mübarek canavar
Mengü daha yaz göremedik.Bakalım ne olacak
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
06 Şubat 2013, 20:10
-
06 Şubat 2013, 21:42
adem80 adlı üyeden alıntı
motor bakımının ince detaylarını sana öğretebilirım murat. Zincir germe, balata değiştırme, fren ayarları, yağ değiştirme ve bi çok şey. Acilen buluşmamız lazım
bu hondaya para kaptırma. Standart bakımları öğrensen yeter.
Bana uyar abi özeldende attığım gibi 17.02.2013 tarihli buluşma talebini bilginize sunarım
Saygılarımla.
İnşallah hava güzel olur bugün resmen ilkbahar havası vardı ofise giremedim.
.(Murat KANAT 17.01.13
)
-
06 Şubat 2013, 21:47
Murat ben motoru alalı 4 ay ve 10 500 km. oldu ne bakıma götürdüm ne de servise başka bişey için gitmedim. para tuzağı bunlar. sadece lastikçiye para veriyorum. birde zincir değişimi gerekirse takmasını bilmediğim için mahalle arası motorculara.
buji yi, hava filtresini kendim değiştim, gereken yerlere wd40 sıkıyorum tamam. birde debriyaj çok gevşiyor, onunda ayarı çok basit ve kolay ulaşılabilir bir yerde. 12 açık ağız anahtarla ayarlaması çok basit.
-
06 Şubat 2013, 21:50
Murat 48/30 adlı üyeden alıntı
Bana uyar abi özeldende attığım gibi 17.02.2013 tarihli buluşma talebini bilginize sunarım
Saygılarımla.
İnşallah hava güzel olur bugün resmen ilkbahar havası vardı ofise giremedim.
muratcım özelden bişey gelmedi ama hemen değerlendirmeye aldım
-
07 Şubat 2013, 00:03
Selam arkadaslar ben bugün fark ettim bizim arka amortisörler ayarlanabiliyomus 5seviyesi var 1 hafif 2 standart 3 4 ve5 sertmiş kitapçıkta nasıl ayar yapabileceğimiz detaylı olarak gösteriyor bilmeyen arkadaslara duyurulur bu arada günlük okuyorum formu habire tartışma var bence takmayın motoru kötüleyenleri ben çok memnunum herkeze iyi sürüşler
-
07 Şubat 2013, 01:43
-
07 Şubat 2013, 12:23
motorun elektrik aksamına dokunmadığın sürece motorun garantisine birşey olmaz
-
07 Şubat 2013, 15:43
Cb 125 benim yedek motorum. Özellikle şehir içinde az yaksın, kullanımı kolay diye aldım. Nasıl bu motora laf atıyorlar anlamıyorum.
Diğer motorum ER6N. Normalde şöyle bir laf etmemi bekler çoğu insan " attan indim eşşeğe bindim" ama yok arkadaş. 650 cc nin verdiği keyif başka, cb nin verdiği keyif başka.
Trafikte ki pratikliği, hafifliği,sevimli görüntüsü beni mutlu ediyor bu motora bindiğimde. Özellikle az yakıt tüketimi hayrete düşürüyor.
Ne kadar ekmek o kadar köfte, bastımı uçurmuyor ama kırmızı ışıkta gayet yeterli fark açmamıza yetiyor. Frenler olağan üstü değil ama kullanmayı bileceksin. Altında ne makina olursa olsun hızlı gidersen tehlikelidir.
Yedek parça fiyatları mutluluk verici..
Sonuç olarak; motordan ne beklediğini bilmeyen arkadaşlara sözüm. Bu motoru eleştirirken ne ile kıyas ediyorsun?
Kesinlikle parasının hakkını veren bir motor. Dün Kawa mın akü kablosunu çektim ki akü ölmesin diye, yani anlayacağınız CB tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor
NOT: Eksi yönleri yok değil.
YA İSTİKLAL ,YA ÖLÜM ! ! !
Alemin kralı çarşı , herkeze karşı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)