http://www.motosuperstore.net/AGV-LONGWAY-II-CENE-ACILIR-KASK-BEYAZ,PR-1492.html
Bu kask hakkında düşünceleri tecrübesi olan var mı? daha önce hiç kask kullanmadım, ama artık bahara kasklı motorsiklet kullanacağım.
http://www.motosuperstore.net/AGV-LONGWAY-II-CENE-ACILIR-KASK-BEYAZ,PR-1492.html
Bu kask hakkında düşünceleri tecrübesi olan var mı? daha önce hiç kask kullanmadım, ama artık bahara kasklı motorsiklet kullanacağım.
ZEMHERİ!
Kendi kaskım diye metetmiş olmayayım ama herkese öneririm
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motor-sporlari-kask-kampanyali-caberg-ego-kask-102459392/detay
Bende beyazı var, marka çok bilindik değil ama İtalyan
Ses desen hiç ses yok, pinlock sayesinde buhar yok, güneş vizörü var.
Ayrıca tepede patentli sunroof var, yazın çok güzel oluyor
Herkese tavsiye ederim
Güzel kaskmış.
Ben LS2 200 Tl ye çeneden açılır almıştım.Aslında gözlük kullandığımdan dolayı giyerken çeneden açılır güzel, fakat kaskta buğu problemim var:tabi pinlock uyumlu ama memnun olmayanlar var ben orjinalinde olmasını tercih ederim.Sanırım bunun içinde genel anlamda kapalı kask almak lazım.Ses ve yağmurda vizör üstünden yağmur da alıyor.
Ayrıca çeneden açılsa bile ben eylül başında terliyordum ilk kullanmaya başladığımda temmuzu düşünemiyorum.Sanırım kışın güzel kışlık bir kask, yazın yazlık çene tarafı olmayan bir kask daha uygun gibi geldi.Tabi tek kullandığım kask bu olduğundan yanılma ihtimalim var.Birde deri parçalar çatlıyor,kumaş türü tekstil daha mı sağlıklı ve uzun ömürlü olur acaba?
Tecrübeli arkadaşlar nasıl ve ne çeşit kasklar kullanıyorlar mevsimlik olarak.
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )
Murat; sanırım sende benim çalınan LS2 kaskın aynısından var. 200TL civarında çeneden açılır, güneş vizörlü, pinlock uyumlu, bir süre sonra boyun kısmındaki suni deri malzeme çatlayarak dökülmeye başlıyor filan.
Ben o kaskın çenesini motorla seyir halindeyken hiçbir zaman açmadım. Yeri geldi temmuz-ağustos aylarında full tıkalı trafikte, üzerimde mont, elimde eldiven, dizimde dizlik kafamda kask ile öğlenin 1'inde tepeden vuran güneş, asfalttan fışkıran cehennem sıcağı ve egzosların sıcağı arasında kaldım. Buram buram terledim. Ama o çeneyi açmadım. Çünkü bunca kişi yanılıyor olamazdı. ''Her zaman tam kapalı kask.'' Bunu mutlaka duymuşsundur.
O yüzden kaskım çalınınca da full kapalı bir kask aldım. Çeneyi açmam gereken durumlarda kaskı çıkartırım. Çünkü zaten seyir halinde olmuyorum o gibi durumlarda.
Sana da tavsiyem çene kısmı boş olan bir kask almaman.
Aslında benim kaskımda çene altı aparatı uyarladığım için aşırı buğu yapıyor Rüzgar sesini ciddi şekilde azalttı o ekleme ama buğu daha kritik bi sorun.
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
Evet kaskımız aynı sanırım,o çene altı deri bende parçalandı çok iyi baktığım halde.Bahsi geçmişken kesinlikle siyah almam birdaha.Pinlock buralarda yok, hani internette alsam uyar uymaz.Emin olamadığımdan almıyorum.Evet çenesi açık bir kask çok güvensiz geliyor banada.Sonuçta ağzın yüzün dağılmış, beynin çalışıyor ne işe yarar Ama Bodrum gibi yerlilerin cavur a..ı gibi yanıyor dediği bir havada kapalı kaskı geçtim çenen açıkken bile sırıl sıklam terliyorsun.Sanırım katlanmak gerekecek.
Ferdi rüzgar sesine ilk başlardaki heyecan ile duyarsızdım, ama ne hikmetse sessizlik arar oldum.Umarım sezona çok iyi malzemeler ile gireceğim, tabi sizlerin tavsiyeleri doğrultusunda malzeme almak istiyorum.Aslında Kdrsahin abimizin kaskı 10 numara 5 yıldız ama biraz tuzlu geldi bana.Yoksa sunroof çok marjinal.
Bu arada forumda gezerken farkettim, dikkatleri üzerinde toplamayı seven arkadaşların cafe racer tarzı ile bu işi tamamen başarabileceklerini anladım.Titandan yapılır mı acaba?
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )
- Ses için şiddetle desibel azaltıcı 3M kulaklık öneriyorum, trafikteki herşeyi duyuyorsun, sadece rahatsız olabileceğin cins sesleri süzüyor
- Cafe Titandn yapılır ama nekadar tatmin olursun bilemiyorum Bende kurcaladım o mevzuları biraz, başta belirlediğin bütçe minimum X3 oluyor her halukarda Ona göre belirlenmeli değişiklikler.
Seninde elinden geliyor olmalı bişeyler, sadece usta ile altından kalkılacak bişey değil anladığım kadarıyla.
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
Murat çenesi açılabilen, tepesinde sunroof vs. olan bir kasktan sessizlik beklemek haksızlık olur bana kalırsa. Hiç olmazsa ıslık sesi gelir bence. En azından benim LS2 öyleydi.
Ferdi ben arkadaşım için sordum, yoksa benim motoru gören dikkat çekmek kim ben kim ilişkisini rahatça çözüyor
Ben hep hayalimde 70 model altı bi külüstürü toplayıp pazar günü 2 saat temizleyip 1 saat binmek var.
Adem Bey ile görüşüp çayını içmek istiyorumda bir türlü müsayit olamadım.salcano wolfu sormuştum Honda almadan, onu da merak ediyorum açıkçası.
Reserve
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motor-sporlari-kask-kampanyali-caberg-ego-kask-102459392/detay
çeneden açılmıyor sanırım ama sunroof nasıl olur acaba?
Kadir abi ses yapıyor mu o?
Valla benim de kask tecrübem tıpkı seninki kadar Murat.
Aynı kaskı kullanmışız. Ben yeni bir kask aldım ama daha çok az kullanabildim.
Bu sebeple kullanıcılardan yorum alırsak daha iyi olur, ben sadece tahmini konuştum.
Mengü nasıl bir kask önermedi hala şaşırdım taşımıda atayım.
Ya ben LS2 BigOne kullandım. Şimdi de Caber Ego kullanıyorum. Full face ve tepe de sunroof var. Bana göre çok rahat bir kask. Rüzgar sesi var ama çok rahatsız edici değil. Ağırlıklı müzik dinlediğim için de pek rahatsız etmediğini düşünüyorum. Tepedeki sunroof'un açık ve kapalı olması arasındaki rüzgar gürültüsü çok az. Özetle herkese önerebilirim.
Kadir Bey'e katılıyorum. CB125E ile çıkacağınız maksimum hızlarda 0 ses garanti. Benim duyduğum rüzgar sesi 130+ da oluşuyor. Ondan önce belli belirsiz.
Kaskı çok beğendim gerçekten.Yazlıkta rahat oluyor mu?
Cumartesi günü sabah yağış vardı.Ama öğleden sonra hava güzel olursa birkaç resim çekebilirim demiştim.Çektimde fakat evde modemin adaptörü yanınca internetsiz kaldım ve iş yerinde etik bulmadığımdan zamanımı bununla harcamak istemedim.Ama etiği hava şartlarının verdiği depresyondan dolayı bir kenara bırakıp resim paylaşmaya karar verdim.
Hava öğleden sonra açınca şarapçıların mekanı değirmenlere çıkalım dedik.
yokuşu çıkarken gölgemiz manzara ile hoş oluyor
En tepeye çıktıp derin bir nefes aldıktan sonra herzamanki yerimize oturmak üzere dönüyoruz.
Top case her eve lazım.Annemden yadigarlık aldığım piknik kilimini ve bir kaç abur cuburu iş dönüşü acilen sepete atmıştım.Malum beton hala ıslak.
Yerimiz hazırlanıyor, bizimkide kendi manzarasını izleyedursun
Yarım saat oturmuş olsakta şimdiden haftanın tüm stresini attım.
Biz kaleye aslanım gümbete göz kulak oluyor
Eve dönerken yolda iki tanede karşıdan fotoğraf çekiyorum.
Eve vardığımızda meğer modemi yakan elektrik kesintisinin başladığını farkediyoruz.Önümüzde 4 saat radyomuzun pili yettikçe hoş bir ortam yaratıyorum.
Bu arada arkada direksiyon kalmış.Çocukluktan heves edip almışız.Euro truck 2 oynuyorum arada
Ve günümüz;Ev ile iş yeri arasındaki güzergahta bir türlü bitmek bilmeyen şantiye ve ofinin yanına yeni yapılan şantiye sağolsun tertemiz baktığım motosiklet iyice hardcross a bağladı
Aslında çok birşey yok ama başlıkların durulduğu bu kış döneminde geyikte olsa birkaç cümle ve birkaç fotoğraf belki iş yerlerinde veya okullarda bunalan ruhları açar.Sonuçta kirlide olsa hepimiz motosiklet görmeyi seven insanlarız.
Herkese iyi forumlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:25 ----------
Ay sonu nasıl getircez diyip her ay sıkıntı yapıyoruz, fakat yinede ufak tefek şeylerden büyük keyif almayıda ihmal etmiyoruz.İşte bu motosikletin en sevdiğim yanı bu kadar ekonomik, bu kadar keyif vermesi.Kıymetini bilmek lazım herşeyin.Deniz kenarında olan deniz havasının, dağlık alanda yaşayan ormanın, karda yaşayan karın kıymetini bilsin.En ufak fırsatta küçük kaçamaklarla kendimizi mutlu edelim ve mümkünse bu anı ölümsüzleştirip paylaşalım.
Mesela şuanda sıcacık sobanın başında birkaç arkadaş kestane kebap eşliğinde mutabbet ettiği bir fotoğraf olsa çok fena içim giderdi.Zira burada kömür yakmak yasak heryer klima
Murat mahsus mu yapıyorsun kardeşim?
Yahu ne şanslı adamsın (nazar değmesin). Biz buralarda böyle küçük geziler yapacak havayı bulamıyoruz. Havayı bulsak da İstanbul'un göbeğinde gidilecek böyle güzel yerler bulamıyoruz.
Ne sağlıklı orman havası, ne sağlıklı bir kar örtüsü var. Ulan soba da yok kestane pişirecek. Boşa yaşıyoruz valla.
Yok yahu neden mahsus yapayım.Konu çok durgun değişiklik olsun diye özele bile giren paylaşım yapıyorum.Muhabbet olsun diye şantiye fotoğrafı çekiyorum(sen düşün artık)
Havalar yakında düzelecek inşallah, o zaman günde 6-7 sayfa atlarız artık.
Şimdi ben bu pazar bişiler yapmayı düşünüyordum.Paylaşmayayım mı? Kendimemi saklayayım?
Mahrum mu edelim almak isteyen motorcu kardeşlerimizi
reverse hocam teessüf ediyorum. bence motosiklet ile en güzel gezileri yapabileceğin şehirlerden birisidir İstanbul. En basitinden haftasonu Maslak üzerinden Bahçeköy, Kilyos, sahilden Çiftalan, Göktürk, Maslak rotasını yapsan bunlardan fazlasını görürsün. Şehrinde göbeğinde gezmiş olursun. Anadolu yakasında ise sadece Anadolu Kavağı'na gitmen yeter. Senden de böyle performanslar bekleriz. Bak bu hafta hava da güzel. Yağışta olmayacak.
Bencede İstanbul bambaşka bir diyar tek başına.Neler neler yapılır orada.Reserve kardeşim dua ette ben İstanbul'da değilim
Murat İstanbul'da olsan lastiğini indiririm senin gezme diye.
Şaka bir yana, böyle gezip fotoğraf çekenlere imreniyorum. Ben pazar günleri de dahil olmak üzere çalışıyorum, sadece çarşamba günü izinliyim bir de pazar öğleden sonra.
twili, dediğin rotayı bir kenara kaydedeyim bakalım.
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)