Evet arkadaşlar 4000 bakımını yaptırdım acayip sevinçliyim
Motosikletimi götürdüm, tekrar bu yağ meselesini anlattım.1 lt diyince birazda fırçaladım.Biraz sert olunca ölçerek yaparız ekleyerek gideriz dediler genç ama çok iyi bi ustayı verdiler.
Hava filtresi kirli olmadığından değiştirmeden temizlik yapıp koydular.rölantiyi arttırdım, debriyajı tüy gibi yaptırdım, zinciri gerdirdik.Vidaları kontrol ettiler,bazılarını değiştirdiler.Yağlama felan filan.
Yağ kesinlikle 1 Lt değil dikkat
Yavaş yavaş koyduk kutuda kaldı.Yağ tıpalarınıda değiştirdiler.Sayenizde öğrendiğim bilgiler ile ustanın başına resmen bela oldum.Ama bakımı yapan arkadaşın giderken elini sıktım, çok ilgilendi sağolsun.
Ve yapılan tüm işlemlerin ardından, finalde 64 tl faturayı önüme koydular.Burası acayip.
Muhasebecide olarak inceledim 16 tl yağ yazmış arkadaş.Ben yağımı kendim getirdim diyince,'orada görünmesi gerekiyor garantide kalması için dedi'.Orada insanlıktan çıkıp bana yakışmayan hareketler yapınca 31 Tl fatura geldi.Kdv silinmiş, bilmem ne indirimleri düşülmüş.
Ulan kavat oğlu kavat madem 31 Tl ödeyeceğim neden 64 Tl fatura kesersin.Birde bunun fırçasının ardından çıktım servisten.
Değişiklikler;
Abi motosikletdeki 1 Lt dandik sanayi tipi yağdan olsa gerek İphone 10-40 koyunca titresim gitti.%60 dan fazla azaldı resmen.Sanırım şuan standart bi titreşim var ama ayak pegleri ve koltuğa eskisi gibi hatta alakası yok yansıtmıyor.
Ben genelde düşük devirde kullanıyorum.Düşük devirde acayip ivmelenme artmış.Hani sanki eski 125,yenisi 150 lik gibi.Yaklaşık %30 lara varan artış var ivmelenmede.
Bundan sonra yağımı kendim götürecem ayrıca 1 Lt değil haberiniz olsun ezbere iş yapmayın diyede ayrı atarlandım Sorumluya.pzv.nkler boş yere 3000 km dandik şekilde motosiklet sürmüşüz.
Bu çocuk haftaya 170 km gitmeye hazır.
Bilgi anlamında paylaşım yapan herkese çok teşekkür ediyorum.Eve girdiğim gibi yazıyorum biraz heyecanlı bulabilirsiniz.
Dekeriniz düz bassın canlar...