tek hayalim sh 300 sahibi olmak. 10 bin lirayı veririm hiç düşünmeden. Scooter'a kebapçıda alıştım. Şimdi vitesli motor zoruma gidiyor debriyaj çek bırak, vites mites. Alttan sular şarıl şarıl.
tek hayalim sh 300 sahibi olmak. 10 bin lirayı veririm hiç düşünmeden. Scooter'a kebapçıda alıştım. Şimdi vitesli motor zoruma gidiyor debriyaj çek bırak, vites mites. Alttan sular şarıl şarıl.
http://www.youtube.com/watch?v=rDfmBJWXEus
Bu tuhaf CB 125 için adam 1.79lt / 100 km dedi ya
Avrupa ayağınamı bizimkilerin fabrika yakıt verileri yükseliyor acaba
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
Bende bunu görmedim ama youtube deki videolarda o yuvarlak farlı Cb lerde motosiklet açma-kapama kırmızı düğme olunca acaba bunlar enjeksiyonlu mu ? diye merak ettim üstüne düşmedim.Ama enjeksiyon olursa daha az yakmaz mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:32 ----------
X-max daha iyi olmaz mı?Daha güçsüz ama Barkın Bayoğlu incelerken çok yakıyor demişti sh için, üstelik bagaj farkı görünüm, ve göstergeler
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )
scooter alırsam honda, naked alırsam bundan sonra yamaha alırım. Ps 150i kullanma şansım da olmuştu, bizim motorlarda zorlamayla 90ı nadir görürken, ps ile e5 te giderken bi baktım motor 100 le gidiyormuş. Yaw ne zaman 100 oldu dedim bu motor. Hem hiç belli etmiyor, konforlu motor. Bi anda 100e çıkıyor hiç anlamıyorsun. Müthiş motor ama virajlarda tamamen durmak gerekebiliyor. O yanı kötü birtek.
Mikuni sen ön dişli bulabildin mi ?
Benim bu aralar zincir değiştiresim var, Bursa yolundaki yağmur mevzuundan sonra hep aklımda ama dişli değiştirmezsem yazık olacak güzelim zincire. Dişliler bıçak gibi olmuş parmakla dokunduğumda, kireç taşından mı yapmışlar arkadaş ya
Şöyle bişey yerine, alttaki gibi bişey bulsam ne güzel olurdu ama biz sanırım bunu bile bulamıyoruz servis harici
Birde bizim gidon çapımız 22mm acaba, bileniniz varmı arkadaşlar ?
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
ön dişli bulamadım. Arka dişliyi küçülttüm, 80e kadar rahat. Ama motor yine 100ü geçemedi.
Sende başka bi durum var Mikuni malesef Ben artçılı yanlışlıkla 110 ları görmüştüm Bursaya giderken, hatta uzun süre yüksek süratte gittim diye bi aksırma tıksırma olmuştu
Heee bu ara o mevzuya baktım kitapçıkta uzun süre yüksek hızda sürüş için CPR8EA 9 (NGK) buji kullanılmalı demiş. Yani benim yaşadığım yüksek ihtimalle bu durum, içim rahatladı bu konuda söylemeyi unutmuşum arkadaşlar
ben tornacıda yaptırdım 17 dişli ön için çok güzel oldu motorda titreme yarı yarıya azaldı , koltuğa sünger takviyesi ile motoru satmaktan vazgeçtim şimdi rahat bir halde gidip geliyorum ,vites aralığı büyüdügünden motor vites istemiyor bağırma bitti , ama benim motor sanki çok yakıyor millet yok 10 krş yakıyor filan yazıyor ben çıldırıyorum benim ki 15 krş yakıyor ya bu 10 krş yakan arkadaşlar nasıl gidiyor bir bilgisi olan var mı ? ben bi de özellikle 60 km geçmedim yine 15 krş yaktı , bu 17 dişli ile ne yakacak daha hesaplamadım deponun bitmesini bekliyorum
benim motorda 15 kuruş yakıyor. 20 tl benzine 140-150 km gidiyor. Bakım yapılırsa yakıt düşer.
Dişli kaç paraya yapar tornacı?
Servisler ön dişliye 8TL / Arka dişliye 50 TL fiyat çekiyor orjinal dişliler için. Üzerindeki dişlilerle aynı ürünü alacaksam bu fiyat bence bu dişlilere fazla, ne diyosunuz ?
Görenlerde değiştir abi şu zinciri dişliyi diyor daha 5-6000 km de olmama rağmen, 5-10 liralık dişliler bile binlerce km giderken bu paraya aynı ürün alınırmı ki
Tornacı ön dişliye nekadar istedi? Birde bilgisayar ortamındamı hazırlanıyor çizimi, nasıl ilerledi süreç Muhtemelen orjinalinden daha iyi bi sonuç çıktı
benim motor 3200 km her bakımınıda zamanında yaptırdım ama 15 krş altını göremedim , gören arkadaşlar nasıl yaptığını anlatırsa sevinirim tornacıya 80 tl yalvar yakar yaptıra bildim bence değer mi derseniz değer , 1 haftada teslim etti . 4 gündür biniyorum, CB 125 i satmaktan vazgeçtim o ayak titremesi önde kalmadı arkadaki kişi içinde yarı yarıya azaldı
tornacılar öyledir. Parçacılarda 7.5 lira ön dişli.
öğlede ,onun girişine uygun 17 dişli hiçbir yerde bulamadım , sorduğum yerler arkayı küçültüyor başkaları sende öğle dene dedi , ben gittim yaptırdım
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:16 ----------
ben 15 dişli ile 115 düz yolda yokuş aşağıya 118 gördüm iki kişi daha 17 dişli ile denemedim hız yapmayı rüzgarların biraz daha hafiflemesini bekliyorum
galiba benim motorun gôstegesi bozuk. Mümkün değil 100ü geçirtemiyorum.
Abi gayet güzel yapılmış gibi, muhtemelen metalin yoğunluğu orjinalinden daha iyidir, aşınma ömrü bakımından da fark vardır ama yinede fiyat tabi işçilikle birlikte Renthal fiyatlarına ulaşmış.
Renthalde 428 için dişli olsa sipariş geçicemde oda yok malesef. Bir kez alayım 20-30.000 km düşünmiyeyim istiyorum, zırt pırt zincir geriyorum malum istanbul trafiği
Yakıt mevzusu 3lt / 100 km denk geliyor sanırım yaklaşık, benim bu 12-13-15kr hesaplarında kafam çok karışıyor Yani 3lt ise çok fazla tabi ama sebebi nedir onu hakikaten çözebilmiş değiliz.
Şimdiye kadar en büyük fark benzin istasyonundan kaynaklandı arkadaşlarında tecrubeleriyle. Bende bikaç istasyon denedim menzili en uzun olan kabataştaki PO dan alıyorum o günden beri.
Ben ana depo ile 500km altına rodaj hariç hiç düşmedim, %80-90 artçılı kullanıyorum, istanbul şehir içi zaten %95, ama bu yakıt farkı sebebini hakikaten bilmiyorum
Subap ayarı sonrası bi gaza tepkiler güzelleşti devride arttırdım yine aynı hatta düşüş var desem yeridir.
Şimdi havalar soğuyor, jikle, ısıt et, hava filitresi gittikçe tıkanıyordur, buji ömrü ne alemde onuda bilmiyorum falan derken biraz daha artar gibi geliyor ama çok farketmez heralde.
Acaba nekadar agresif kullansamda buradaki arkadaşlar kadar gaz açamıyormuyum kendimden şüphe etmeye başladım
BEnim şöyle bir tahminim var.Şimdi karbüratörde gaz kelebeği var motor dersinden hatırladığım, e motosiklet 600 değil sonuçta bastınmı yokuşta dahi fırlasın.Örneğin kurye gibi mesleklerle yokuşu çıkmaya çaışırken veya ani hızlanmaya çalışırken gaz kolunu köklemesi ile benzin kelebeğinden yakıt akar ama hepsini yakamaz gibi bir durum olur mu?Ben mesela 20 de 2. vites 30 da 3., 40 da dördüncü 50 den sonra 5 e takıyorum düz zemin olmak şartı ile.Anlayacağınız hacı gibi gidiyorum son hızımda trafikte sıkışıp basmam gerekirse 80, yoksa 70.Bende az yakıyorum, o yüzden bu anlattığım durum bu konuda etkili olur mu?
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )
hiç dikkat ettiniz mi ??? km saatinin 1--2--3--4--5 rakamlar var bu rakamlar uyarak vites değiştirseniz ( tabii titreşimden dolayı ayakta küçük çaplı sarsıntıya dayanabilirseniz ) yüksek hızı görme imkanınız daha yüksek
Evette oralar redline seviyeleri ben o rakamlara o viteslerde hiç ulaşmıyorum mesela, agresif kullanıyorum dediğimde bile sadece daha seri değiştiriyorum vitesleri fakat o redline rakamlarına ulaşmıyorum buda bi etken olabilir tabi
Ben peg de titreşimden rahatsızda olmuyorum, ancak freni debriyajı bırakıp ayağımı arkaya çektiğimde topuğumun kavradığı alanda o illet yüksek devirlerde hissediliyor hakikaten,
dikkat etmedim ama sanırım artçı peginin, egzozun falan bağlı olduğu o tuhaf döküm parçayı kavrıyorum topuğumla.
__ Bir sorumda o-ring zinciri standart dişli kalınlığında kullanabiliyoruz değil mi? Yani, biri 4mm iken o-ring zincirin takılacağı dişli 6 mm olması gerekmiyor heralde et kalınlığı olarak?
ben sadece 5 rakamında gelmeden 5. vitese takıyorum 115 son gördüm , yokuş aşağı 118 gördüm daha ilerisi zaten imkansız gibi bence
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)