150 cc, 17.6 HP, su soğutmalı bambaşka bir motosikletten bahsediliyor.
125 cc, 13.3 HP, CBR bile SS sınıfında olmasına rağmen CB150' nin dengi değil!
Bu motosiklet;
* SS sevmeyen
* Düşük cc
NAKED başlangıç motosikleti arayan,
* KTM v.s gibi markaların parça tedariği (zaman), servis fiyatları... gibi durumlarına katlanmak istemeyen ve adım başı servisim olsun, stokta olmayan parçayı bile Türkiye'de en az bekleyen kişilerden olayım diyenler için iddialı bir alternatif olabilir.
* Hondanın son dönemlerdeki yakıt tasarrufu adına yaptığı işlerin başarısı ortada, umarım CB 150
R da atlanmamıştır bu durum!
Herşeye rağmen, commuter sınıfında, parça fiyatları çok çok makul, yakıt sarfiyatı 1.7-2.2/100km ( kendi adıma!) arasında olan CB 125
E modeli ile isim benzerliği haricinde uzaktan yakından alakası olmadığını düşünüyorum.
CBR125R aynasında kaybolurken izlemekten keyif duyacak kitleye yapılmış CB150R Naked modelinin de CBR 125 R dan daha düşük fiyat ile pazara gireceğini düşünmüyorum açıkçası :/
3350 TL lik CB125E 2012' de pazara girdiyse ve günümüzde
satış grafiği en yüksek motosiklet haline geldi ise CB150R +7000 gibi bir fiyattan tanıtılır gibi geliyor. Her yönden CB 125 E' nin yeni kasası olmadığı açıkça ortada
Ayrıca gelmemiş ve geleceği mechul olan bi model hakkında konuşmak hiç doğru değil ama laf ağzımdan çıktı bikere