Forum iyice durgunlasti
Forum iyice durgunlasti
Arkadaşlar geçen hafta yağ değişimini kendim yaptım. Motor yaklaşık 4800 km'de. Dikkatimi çeken şeyleri ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum sizinle. Öncelikle PO maximoto 10w 40 sentetik motor yağı satın aldım (20 tl), bundan önce en pahalı yağı koymuşlardı serviste (motul 30 tl) aradaki farkı görmek istedim. Hava filtresi aradım ama piyasada yok servisten edinebilirsiniz ancak bu motorun bir dezavantajı malesef yeni olması bu durumda piyasada hiçbir parçası yok hatta serviste bile far için bir dünya beklemiştim garantiden değişim için. Bir başka sıfır motordan sökerek halletmişlerdi. Neyse bir ben hava filtresi ararken cbf 150'nin filtresini verdiler denemek için ama baştan söylemeliyim olmuyor. Hava filtresini değişirken yaşadığım deneyimi anlatmak istiyorum. Seleyi çıkarınca hava filtresi görünüyor ve bunu 4 tane civata tutuyor sökmek ve sorun burada başlıyor hangi akla hizmet bu tasarımı yaptılar bilmiyorum ama birtane civata deponun (benzin) altına denk geliyor ve elinizin orya girmesi imkansız bu durumda depoyu tutan vidanın sökülmesi ve depoyu kaldırmak gerekiyor. Bunun içinde Önde 2 tane plastik hava ızgarası var malumunuz, onların sökülmesi gerekiyor. Depoyu yana serbest bıraktıktan sonra o sökemedeğiniz civataya ulaşmak artık çok kolay deponuzu yana kaydırarak vida sökülüyor. Ben bu zahmete girerken cbf 150 hava filtresinin uymaması olasılığını göze almıştım bizim filtre biraz daha küçükmüş. Bu arada internette videolar izledim. Ulaştığım videolarda cfb 125 için hava filtresi değişimleri vardı ondada 4 tane civata filtreyi tutuyor ama çok kolay ve değişimi inanılmaz basit bizimkinde neden böyle bir saçmalık yapmışlar doğrusu anlayamadım. Eli alettutmayan biri tek başına biraz zor yapar gibi geldi bana. Neyse sonuçta yağımı değiştirdim. Bundan önce ilk yağı 900 km ikincisini 2500 km (ara yağ değişimi) üçüncüsünü 4500 km civarında yaptım. İlk ikisi serviste yapıldı. PO maximoto nasıl bilemem ama ilk hissettiğim viteslerin değişimi eskisine göre çok daha yumuşak kullandıkça yakıt tüketimi değerlerinide göreceğiz bakalım. Ama bu motor şehir içinde gerçek bir kurtarıcı 500 km rezerve düşmeden rahat gidiyor diyebilirim.
Ben iki avuç vida ile ulaşılan hava filitresi değişimi izlemiştim, CB de bikaç vidayla ulaşıyoruz dolu tarafından bakmak lazım
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:07 ----------
Öyle deme mavi, sağlam sağanakta 680 km yol yaptım, tek molamı feribotta verdim zorunlu olmasa devam ederdim tadından yenmiyor abi, motorda ısınmıyor hiç hafiften devirlicesinden yardırarak... inesim gelmedi
en keyifsizi yazın kullanmak heralde
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
real kardeş bende lastikleri tubeless çevirecem. Sen nerede yaptırdın?
Ben iki avuç vida ile ulaşılan hava filitresi değişimi izlemiştim, CB de bikaç vidayla ulaşıyoruz dolu tarafından bakmak lazım
Evet dolu tarafından bakmak güzel bende öyle yapmaya karar verdim öyleyse Elim deymişken koruma demirlerine gündüz farı montajıda yaptım (aslında teknik olarak arkadaşım yaptı ben sadece sökme takma kısmından sorumluyum) en kısa zamanda motoru yıkayıp temiz olarak fotoğraflayacağım.
bugün 3 yere sordum bu lastikler tubeless değilmiş. Tube type imiş. 3 günde dağılır iner diyip yapmak istemediler.
Sen kendinde yapabilirsin bir tane sibob al tak tekerin yanlarinada ilac suruyorlar sonra da takip hava vuruyorlar,islem bitiyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:24 ----------
Jant uygun arkadasa orjinal lastiklerin tubeless e uygun olmadigini.soylemisler
2 çeşit lastik var. Tube type ve tubeless. Tube type yanaklar yumuşak ve janta oturmuyor. Jantın kabahati yok. En ucuz malzemeyi kullanmışlar işte.
Arkadaşlar honda yeni model çıkarmış galiba bilen var mı? honda cb 150 r diye motorsikletnetforumun videolarında gördüm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:06 ----------
http://www.facebook.com/photo.php?v=...type=3&theater
ZEMHERİ!
sadece honda.com.tr de yazana itibar edilir.
Hondanın sitesinede baktım, ama hemen koymazlar diye düşündüm.
ZEMHERİ!
honda innova gibi motoru getirdi de kim aldı?
Gerçi honda beklentilere göre motor yapmaz. Birde bu gavurlarda zerre bereket yoktur. Göstergeye bir saat koymayı, bir tubeless sibobunu fazla masraf sayan bir Zihniyet işte. Hondanın en sinir olduğum 2 huyu, panelde dijital saat olmaması ve tel jant.
Innova örneğine %100 katılıyorum. Gösterge olayında hesap makinesi görünümlü renkli bişey olmasından ben şahsen hiç hoşlanmıyorum, saat olmasada farketmez benim için ama varmış gibi boş bir yuva koymasını hiç sevmedim CB için o ayrı.
İşin özü bizim insanımız kaliteyi değil süsü seviyor sanırım. Sırf gösterişli diye tonla para döker, kaliteli fakat incik boncuğu yoksa kusur arar hakaret eder... ...
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
http://bharathautos.com/2013-honda-c...dia-bound.html
Motorun tipi çok hoş.
ZEMHERİ!
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)