telefonla aradm gtmedm
soyledm ıste kartn kampanyasına bkarz en ıyısı bura gln dedı gtcem ıste pazartesı.ben 12 ay az vade ıstym
Aynen öyle, düşünüp, arayıp, sorup okadar uğraşıp, yırtınıyoruz... oraya gidince aslında herşeyin bi oluru varmış gibi davranıyorlar ya
Gittiğinde en güzel şekilde alırsın dönersin bence. Bayiye girdiğinde bile telefondaki gibi boş ilgiler oluyor,
ama o sandlyeye bi otur, 1 bardak su rica et, okadar para bayılıcaz üstüne içerim artık de, olayın rengi değişiyor alıcı olduğunu anladıklarında
Hayırlısı neyse o olsun bende bi orta yolun bulunacaına inanıyorum
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
Aynı soruyu bende sormuştum.Ben beyazla kırmızı arasnda çok gittim geldim, son ana kadar karar veremedim zaten motoruda başına gidip almadım telefonla sipariş verdim, önceden binmedim cb125 e ile sadece interner üzerinden tanıştık, sadece bi akrabam istanbulda gitti motora baktı.Sonuç olarak kırmızı aldım iyikide kırmızı almışım beyazdan bir süre sonra sıkılırdım.Ama seçim senin canın hangisini istiyorsa onu al derim.Renk işi göreceli, hakkından hayırlısı olsun...
Beyler bişeyler araken denk geldim denk geldim , motosikletimizin İngilizce kullanım kılavuzu herdaim elimizin altında olsa fena olmaz diye paylaşayım dedim
PDF formatında indirebilirsiniz : http://www.hondampe.com.au/docs/owni...B125E-2012.pdf
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
tam okul haftasına glck zor gezcz gbi
beyler motora yağ hararet müşürü takmayı düşünüyorum ne dersiniz. zihni sinir bir fikri olan varmı nereye ve nasıl takılır benim aklıma karter tabpasına yapılacak bir modifiye ile buradan girebilir diyorum siz ne dersiniz.
HAYATI TESPİH YAPTIM KAH ÇEKİYORUUUM KAH SALLIYORUUUM......
gerek yok bnce yapınca ne olcakkı?
olmaz bısey sankı peynır arada dnlen ytr.
Bende bu durumda muallakta kalmaktansa Motor yağı araştırırken "en yüksek derecede halen işlevini yitirmemesi" ne önem vermiştim.
Hava soğutmalı motorlar sanıldığı kadar narin değil aslında ama herşeye rağmen uzun yolda, yüksek devire ve süratlere çıkmamaya dikkat ediyorum.
Tabi yağın azami çalışma sıcaklığını göstergede takip edebilsek, 4000km tam verimli kullanırdık, motor verimliliğinde ve ömründe de durum farkedilirdi bence fena da olmazdı
Arkadaşlar bugün motorumdan değişik,rahatsız eden bir sesin geldiğini hissettim.Böyle demir demire çarpar ya o tarz bir ses.Ben lastik çamurluğa sürtüyor sandım oynattım cart curt ııh tık yok.Ben takarım böyle şeylere,direk Honda duran kardeşlere gittim.Dedim böyle böyle garip bir ses var ne alamet.Eleman hiçbirşey demeden aldı motoru 1-2 tur attı,geldi ses duyamadım dedi.Der demez de ben nasıl olur demeden arkasını dönmeden gitti.Dedim allah allah bir de ben bakayım.Çalıştırdım,gaz verdim 1000-2000 devir arasında gene illetlik o ses.Çağırdım dedim al sana ses.Baktı 'ağbi bunlar rodajda ya olur bea,motor parçaları yeni alışıyo şimdi birbirine' dedi. Yanımda da kız arkadaşım vardı,bak normalmiş dedi ısrar etti boşvereyim diye tamam dedim gittik.
Ama çok mantıksız geldi,rodajdan sonra motor sesinin değiştiğini duydum ama,rodajdayken böyle beynin et kısmını yiyen bir sesin olduğunu hiç duymadım.Eve geldim çalıştırdım motoru,teker teker her parçaya kulak kabarttım.Apaçık motordan gelmiyor.Sonra farkettim,sesin sebebi depo kapağının üzerindeki dönen metal parçaymış,tam kapalı durmuyor,titreşimden altındaki parçaya çarpıyormuş.
Yani arkadaşlar bu olayda servise tamamen güvenilmemesi gerektiğini anladım.Hadi sorunumu çözemedin,bari ilgilen be arkadaş.Bu durum da duran kardeşlerin Bursa'daki tek honda bayisi olmasından kaynaklanan g.t kalkıklığı.
Son olarak,bu ses olayını yaşayan başka arkadaşlar varmı?nasıl çözebilirim?
Korkarak yaşayamazsın!
"Honda Honda CB 125 - 2012 Yeni Model Commuter" başlığını müsait bi zamanda baştan sona oku bence.
Ben en az 3-5 kere okumuşumdur çok faydasını gördüm Bu sesi yaşayan birsürü kişi var.
Ben şu şekilde çözdüm: Çok ince bi cımbız ve ince falçata ucu ile depo kapağı ile kilit muhafazası arasında sıkışan mavi koruyucu naylonu, muhafaza kapağını hafifçe kaldırarak dikkatlice söktüm.
Koruma naylonu söküldüğünde, kilit muhafazası tam oturuyor bidaha öyle bi ses gelmiyor Hiç kalmadığına emin ol, ben uğraşırken çok inat etmişti
Mislenler uyar deyilmii bu motora 200 tl bi fiyat vericez onlara.. aldıgım gibi takmalımıyım.. yoksa.. ötekine alısıpta mı takayım.
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)