Bugün çıkamadım yağmurdan dolayı Serk21, sevise gidecektim durumu sormak için. Sonra dank etti Honda Türkiye yi aradım, şöyle bi konuşma geçti aramızda bi önceki sayfada yazmıştım,
" Yağ miktarı konusunda Honda Türkiye den de yardım istedim arkadaşlar, bi nevi hepimiz adına da konuşmuş gibi oldum affınıza sığınarak;
ferdinandd : Merhabalar, Honda CB 125 E Kullanım kılavuzunuza sadık kalmak için inat etmek zorunda kalan biriyim.
Kullanım kılavuzunuzda motosikletimizin motorunun "0.8" yağ alacağı yazılı fakat birimi belirtilmemiş.
Yetkili servisleri aradığımda 1 lt yağ kullanılacağı söyleniyor. Ki yetkili servisim ilk bakımımda 1 lt yağ kullanıldı.
Durumdan rahatsız olup araştırdım, bu durumda yetkili servislerimiz eğer 200 ml fazla yağ kullanıyorsa, orta ve uzun vadede ciddi sorunlar oluşabileceği ile karşılaştım.
CB 125 E adına açılmış bir başlıkta yüzlerce arkadaşız ve bu durumun muallakta kalmasından inanın çok rahatsız oluyoruz.
İşin aslının (0.8 birimi ne ise mi ?/ 1 lt mi ?) ne olduğunu en doğru şekilde ilk ağızdan öğrenebilmek için, sizlerden kendim ve tüm arkadaşlarım adına bu konuda yardım talep ediyorum.
Honda Türkiye : Ürünlerimize göstermiş olduğunuz bu bilinçli yaklaşımdan dolayı teşekkür ederiz.
Bu konuda hangi servisimiz ile iletişime geçtiniz acaba.
ferdinand: İstanbul dahilinde hemen hepsi ile görüştüm.
Honda Türkiye: En doğru bilgilendirme en kısa sürede telefon ve mail yolu ile size ulaşılarak yapılacaktır ferdinandd bey.
Şuan bilgi almak istediğiniz konu, yardım departmanımıza iletilmiş bulunuyor. Yardımcı olabileceğim farklı bir konu var mı acaba ?
ferdinandd: Hayır yok. İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Neden en başta onlara sormadıysam artık
Neyse cevap bekliyoruz, daha doğru bilgi de nerden gelebilir ki
"