1000 km çok kısa bir süre değilmi, üstelik kılavuz bile 4000 de bir demiş
genelde türk usulü kılavuzun dediğini bile en az ikiye katlamaktır, biçok kişi 8-10.000 de bir yağ değiştirir heralde
Hiç değiştirmeyip birgün gelip eksiltmişse ekleyip devam edenlerde olacaktır, bunların hepsi berbat örnekler. Milleti anlamak mümkün değil zaten, bi yolunu bulsalar kum koyup çalıştırırlar motoru
Sen kılavuza uysan yeterli maksimum bakımı yapmış olursun bence. Ben motor sesine vites geçişinin sertliğine göre 2000-2500 KM arası değiştirebilirim yağı bikereye mahsus, sonuçta rodaj sonrası ikinci değişim olacak,
herhangi bi kalıntı v.s varsa gibi rahatsız olursam. Sonrasında 4000 km de bir yağı değiştiririm ve bakıma götürürüm sık değiştirmektense kaliteli motor yağına o parayı vermek daha doğru geliyor bana.
Herikiside olabilir ama kılavuzun bakım sürelerini bile yarı yarıya kısaltırsam rahatsız derler bana
Zaten abartılarak konuyordur bakım süreleri kılavuzlara, en agresif kullanım, en dengesiz şanzıman kullanımı gibi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:32 ----------
Birde kılavuzda yağ kapasitesi 0.8(... ... ) bişeyler yazıyor ölçü birimi verilmemiş, 1 lt yağ koydular motora değişimde,
durumdan huylanıp bikaç servisi daha aradım 1 lt koyuyoruz dediler rahatladım ama aklımda kalmasın, kılavuzda 0.8 dediği birim nedir sizce kg olabilirmi ?
Fazla yağ koymanızın faydasından çok zararı olur falan bişeyler yazıyordu bide yanlış hatırlamıyorsam.