yağı kontrol ettirdim bugün eksiltme yoktu, yan çantalardan bende alacağım
yağı kontrol ettirdim bugün eksiltme yoktu, yan çantalardan bende alacağım
"Bu forum bilgi ve tecrübe paylaşım forumudur, Konularımda ve mesajlarım da yazdığım hiçbir şey doğru değildir tamamen kendi kişisel düşüncelerimdir."
Mücahit fotolar süper olmuş .
benim motor da 900 km i geçti bugün otoseveri arayıp randevu aldım 26.07.2012 sabah 08:30 a randevu verdiler , benim istediğim yağı koyar mısınız dedim , sadece kendi yağımızı koyuyoruz başka yağları koymuyoruz dediler bana , ne yağ kullandıklarını da söylemediler .
Ayrıca benim motordan zırıl zırıl sibop sesi geliyor acilen sibop ayarı istiyor ve debriyaj kolu çok gevşedi fakat gidişi mükemmel , süper kaçıyor , titreşimde ciddi oranda azaldı ya da ben artık alıştım . Rodajımı çok itinalı yaptığım halde neden bu ses geliyor hiç anlam veremedim . inşallah önemli bir sıkıntı yoktur .
Otosever Castrol 10W40 Scooter yağı kullanıyor yanlış hatırlamıyorsam, ben arayıp sormuştum bu şekilde kalmış aklımda.
O ses yağ değişimi sonra gelecekmi, bi test turu atın dinleyin bence, gereksizse sibop için motorun kurcalanması için çok erken olabilir.
Subap ayarı isteyen motor gitmez, titreşim çok olur. Sizin motordan gelen ses normal bence.
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
kardeş sen bu sesi çok takıyo olabilirsin bence de bu kmde sibop ayarı yapmasınlar,anesteki ustada daha bu kmde motora elleme dedi...sıcak havada uzun süre kullanımdan olur dedi sen eneze giderken molaların nasıldı?sesin sebebi odur belki yağdan sonra düzelir heralde...sonuçları buraya yazarsın...
mucahıt yarın cb125 alıcam karar veremedım senmmnun gozukuosun motordan ama senı rahatsız eden bı konu varmı
hakkaten gösterge 2 gündür sonda motor hala gidiyo merak ediyom ne zaman yedege alacak
içimde ölen biri var
üstad motordan memnunum ki bundan önce cbf kullanan biri olarak...eğer ilk motorunuzsa ki motorunuz var görünüyorbenden daha çok memnun kalırsınız ben cbfle kıyasladığım için ilk aldığımda cbfi aradım titreşim ve sert koltuktan dolayı,şimdi koltuk kendine geldi ve titreşimde çinli motorlardaki gibi aşırı olmadığı için rahatsız etmiyor ilk başta tereddüt etmiştim sakaryaya nasıl gitcem bu motorla diye 200 km yol ama şuan aklımda o endişe yok heryere giderim...1000 bakımından sonra sürüş hakimiyeti ile beni rahat ettiren motorum şuan vites geçişleri ve tatlı gaz yemesiyle daha da mutlu ediyor beni
almadan önce gittim gördüm tipi duruşu hoşuma gitti öyle aldım sizde motoru canlı olarak görmeden almayın sonra eksi yönleri sizi rahatsız ederse daha kötü olursunuz bilmem anlatabildim mi...
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:12 ----------
bende depo kırmızıdayken baya uzun gidiyorum arada tereddüt ediyorum acaba yedek anahtarı bozuldumu bütün benzini mi kullanıyorum diye..
tesekkur ederım bılgın ıcın ewet motorum var sehır ıcı ıcın alıcam gordum beyendım aktıf kullanan oldugun ıcın bılgı almak ıstedım tessekkur ederım beyaz alıcam
Bende bin bakımını yaptırdım sibop ayarı yapıldı gerekli kontroller ve yağ(15-50) değiimi cekiş ve kalkıştaki serilik cok fark etti onun dışında biraz daha rahat vites gecişleri bunlar iyi düzelmeler titreşim aynı ara devirler biraz fazla onun dışındakiler normal. Paylaşacaklarım bunlar Fakat bir sıkıntım var bugün rüzgarda motor acayip sarsılıyordu onun dışında rüzgar bi noktada bir esti ön tekeri sağa doğru kaydırdı bu lastikler nedir böyle lastikleri değiştirmek istesek önerileriniz ve fiyatlarıyla ilgili bilgi verebilecek arkadaşlar varsa cok sevinirim.
Bende arkadaşıma sordum ani rüzgar yediginde neyapıyorsun diye Benimki 1200 lük ve epey ağır motor hiç etkilenmiyorum, ufak Keewayim varken hiçbir çözüm bulamıyordum dedi.
Motosikletin hafifliğine bağladı meseleyi bana da mantıklı geldi açıkçası :/ Lastiksel bi durumsa süper, değiştiririz biter iş ama pek sanmıyorum, benide en az 1 mt sola salladı rüzgar o an arkadan biri gelse allah korusun !
CB'yi verdim beyler. Sizlere keyifli sürüşler.
Yağ testini de yapamadım o kadar ani oldu.
www.motorumla.net
dün beykentten şehremine geliyordum , sefaköy rampasından aşağıya inerken rüzgar o kadar şiddetli vurdu ki beni orta şeritten sol şeride attı ve işin kötüsü Toyota avensis model bir arabada kaptırmış geliyor ...
tam bana çaktı derken vitesi 4 e alıp gazı kökledim ve inanın ki saniye de 110 u gördüm :( ölümle adeta burun buruna geldim . allah korusun arabanın bir motora o şekilde vurduğunu hayal bile edemiyorum ... arkadaşlar bence bunun lastikle bir alakası yok . neden diyeceksiniz . çünkü dünkü rüzgar bedenimi etkilemiyordu , sadece motor yan yatıyordu . motor yana yatık gidiyor fakat ben özerinde odun gibi gidiyordum . anlatmak istediğim motor rüzgarı kesemiyor ve yandan rüzgarı aldığı zaman direk şase yana yatıyor . Tekerler de herhangi bir kayma ya da sekme olmuyor .
Zayıflamak herzaman sağlıklı olmayabiliyormu yani mücahit, hatta hayati sorun teşkil edebiliyormuymuş
Zayıflayın sağlıklı kalın gibi düşünceler hep ejnebi milletinin icadı, bize gelmez böyle şeyler, bak başımıza neler geliyor yoksa
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:33 ----------
Dün vergi ödedim 80, lira koy cebine gel bir ay sonra dediydi vergici dayı, 92 TL aldı
100 km den fazla keyif gezimi yedi devlet, saygılar devlet ana ya
Bende yan cantalara heves ettim, gerçi motoru 28 Temmuz'da alacagım ama bu cantalardan da olsun istiyorum. Bu yan çantaların markasına göre baktım Givi markası epey pahalı görünüyor. bunlar kaç litreliktir, topcase kaç litreliktir, herhalde birde çanta demiri gerekiyor. Nasıl piyasasına göre temin edebiliriz, siz araştırırsanız lütfen paylaşın..
Birde ben neden yan çanta özellikle istiyorum açıklayayım. Geçenlerde motor egitimi aldıgım yere biri geldi. 4 ay önce kaza yapmış, kırmızı yanmasına ragmen bir araba yola atlayıp bu arkadaşa yandan çarpmış. Aracın carptıgı taraftaki ayagının kemikleri dahi ortaya çıkmış. Vidalarla kemikleri tutturup üstüne deri oluşturmaya calisiyorlarmış ki 4 ay geçmiş 6 ay daha böyle devam edecek. Koruma demirim olsaydı araba motoru itelerdi ama ayagım sıkışmazdı diyor adam. Bende hem koruma demiri ile, hem çanta ile, hemde motor botu ile korumak istiyorum ayaklarımı. Vücudumdaki her uvuz, motor sürme keyfimden önce geliyor. Çantalarıda hem bagaj olsun hem koruma olsun diye istiyorum..
Fiyatlar yaklaşık şu şekilde,
Motor koruma demiri = 30TL / http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...90109987/detay
Yan çanta taşıyıcıları = 45 TL / http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...91987447/detay
Yan çantalar = 220 TL Kappa / http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...92297961/detay
Arka taşıyıcı ve yan çanta taşıyıcıları bütünleşik te alınabiliyor o da yanlış olmasın 120 TL civarı olması lazım.
Yan çantaların daha büyük olmamasında fayda var bence aerodinami açısından denge bozabilir.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)