Bi yere gitmek için arabaya binilir, motora binmek için her yere gidilir...:cat:
sırf honda yazıyor diye değil,ki motorun fiyatı 3.750 bu zevk ve görsellik meselesi hoşuma gittikten sonra kim ne diyebilir,birde kullanmadığınız motorlar hakkında sadece burdan duyduğunuz şeylerle nasıl kesin sonuçlara varıyosunuz anlamış değilim,titreşim var evet ama bu cbfle kıyaslarsak rahatsız edici ama motoru dağıtacak bi titreşim yok ki garantili bir mal almışım ve honda sonuçta..sizin mondiale verdiğiniz para 2.500 tl peki o motor edermi okadar,benim bisikletimde olan disk frenleri ona takmışlar şasiden hiç bahsetmiyorum bile..
antalyalı arkadaşlar motorsiklete alarm taktıran var mı
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:06 ----------
zevkler ve renkler tartışılmaz ama sonuçta honda seri motor yamaha veya hondadan şaşmayacaksın ben onu bunu bilmem
Herkesin kendi parası, herkesin kendi zevki. İsteyen honda alır, isteyen mondial. Gereksiz polemiğe girmeye gerek yok. Forumun esas amacı, başlıkta belirtilen araç hakkında kullanıcılarının bilgi/tecrübelerini paylaşması. Ama nedense hemen hemen tüm başlıklarda bu tür gereksiz polemikler yer almakta. Bunları yazmakta, okumakta gereksiz zaman kaybı. Ne marka/model olursa olsun 2 teker üzerindeki herkese keyifli kazasız belasız sürüşler. Yakında ben de 4 tekerden 2 tekere geçiyorum.
aynen kimsenin moralini bozmaya gerek yok,bendeki daha iyi sendeki kötü mantığı hiç hoş değil kimin olursa olsun nasıl olursa olsun bütün motorlar hoşuma gidiyor çünkü 2 tekerkullancı gözüyle faydalı yorumlar yapsak daha iyi olur...bu arada 4 teker zaten ihtiyac ama 2 teker tamamen özgürlükinş en kısa zamanda motorunuzu alırsınız.
Teşekkürler Mücahit (89'un doğum yılın olduğunu düşünüyorum). O kadar çok marka ve model var ki, bilgi sahibi olabilmek için forumdaki başlıkların çoğunu fırsat buldukça okumaya çalışıyorum. Ancak dediğim gibi yazılanların yarısından fazlası, cbf-ybr, çin-japon, 120 yapar-yapmaz vb. şeyler. Bunlar yerine gerçek kullanıcılar tecrübelerini objektif yansıtırlarsa herkes için faydalı olacak diye değerlendiriyorum. Herkese saygılar.
Arkadaşım bnim bir sorum olacak şu senin Mondial 125MX bizim motorlara benziyor yakıt durumu titreşimi nasıl hep bizim motorlarla konuşmuşuz sende bir anlat motorunuda + sını - sini servis durumunu servisin ve markanın sana karşı ilgisini karşılaştıralım belki bizde çine döneriz bunlardan sonra cazip gelirse.
aslında her motor sahibi için güzeldir ama burdaki insanları iyi yönlendirip güzel motor sahibi olmalarını sağlamak bence anafikir olmalı,2 tane cbf kullandım kendime ait,ybr apache hepsinde sürüş tecrübem oldu ve gittim cb125'i aldım honda diye tek sorunu titreşim bunu zaten herkes söyledi,bu titreşim yüksek devirlerde 50 km altı titreşim hissetmiyorum bile,şimdi mengu16 motorunu yeni almış ve topicte paylaştığı mesaj şu;motorda balansor var ama yüksek devirlerde titreşimden dolayı aynadan arkayı göremiyorum..işte mondialin balansorubalansorlu diye asya ve motoran var cbye benziyen motorlar gittim baktım hoşuma gitmedi balansor yok deseler daha iyi
bizim motorlara ilgi büyük.. göz dağına çıktık iki bayan motorlarla resim çektirmek için izin istedi.. sonraki muhabbet ise tam gırgırdı... ama ben 2 tekerli motorlara binmeyi tercih ettiğimden elimin tersi ile ittim...ama irfan in göz bebekleri kızları görünce iyice büyüdü:... adeta kızları gözleriyle soydu ... baksana kaşla göz arasında resim bile çekmiş...
Uploaded with ImageShack.us
burdan her ne kadar belli olmasada resim çekinilen motor cb 125....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
2 bin liralık motor derken neye göre kime göre. Sonuçta ortada marka değeri ve güvencesi var. Mesela: Aynı tişörtü 2 kişi yapıyor, birisi 20-30 liraya satarken diğeri üzerinde timsah var diye 200-300 liraya satılıyor. Aynı mal olsa bile (kesinlikle olamaz zaten) sonuçta üzerinde honda yazıyor, tek başına yeter.
Mondiale binip, kendi tatmin etmek için, seni hiç ilgilendirmeyen forumda hondaya laf ediyorsun.
Bu konuya sadece CB kulanıcıları girip deneyim ve görüşlerini paylaşsa, bunun yanında almayı düşünüp fikir edinmek isteyenler girse çok iyi olacak.
Selam arkadaşlar yorumlarınızı okudum gayet iyi diyenler var kötü diyenlerde başka forumlardada araştırdım ama iki motor arasında çok kararsızım Mondial 125 MH Drift Ve Honda CB 125 e arasında çok kararsızım ve ilk motorum olucak vitesli motor tecrübem hiç yok ama Favorim honda cb 125e ama sizlerin de yorumlarını alMak istiyorum motoru Ağustosun ilk haftası (Ehliyetimi Aldığım Gün ) almayı düşünüyorum Hayırlısıyla bende CB 125E kullanıcısı olucam büyük ihtimal... Şimdiden Teşşekürler.
çin malı motorlar bile o fiyata değil sen anca 2000 tl ye elektrikli bisiklet alırsın verdiğin paray agöre konuşsan iyi olur...
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:08 ----------
bu paraya alınabilecek en iyi motor bu var mı itirazı olan varsa da piyasa yı bi araştırsın ona göre konuşsun nokta
Bi yere gitmek için arabaya binilir, motora binmek için her yere gidilir...:cat:
kesinlikle mücahit beyaz favorim :D , ewet otoseverden aldım , walla çok pazarlık ettim , motor koruma demiri , alım satım masrafları ve zorunlu trafik sigortasıyla birlikte nakit 3,900,00 tl ye mal oldu , zaten vadeli de pek pazarlık etmiyorlar .
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:21 ----------
kesinlikle mücahit beyaz favorim :D , ewet otoseverden aldım , walla çok pazarlık ettim , motor koruma demiri , alım satım masrafları ve zorunlu trafik sigortasıyla birlikte nakit 3,900,00 tl ye mal oldu , zaten vadeli de pek pazarlık etmiyorlar .
Hayırlı Olsun Ercan kardeşim.Allah kazasız belasız kullanmayı nasip eylesin.
2020 'Tracer 900 İcon Blue
Titreşim 7 bin devir altında yok, sesi de YBR gibi çıkıyo. Bugün 110 km hıza kadar çıktım en ufak sarsıntı yok mermi gibi gidiyor, titreşim sıfır diyemem ama sürekli 90 gitsen zaten ufacık olan bi titreşimden şikayetçi olacağını hiç sanmıyorum. Düz yolda yarım gazla 90 yapıyo sürekli 90 gider yani. Yakıtı 100km de 10 lira. Motorun selesi yumuşacık ve çok geniş. Servis durumu tartışılır ama ben servis bakımı ve garanti konusuna girmeyi hiç düşünmüyorum. Zaten garanti harici tamirler de çok ucuz tutuyo periyodik bakımdan ucuza geliyo. Subab ayarı hariç motorun bütün bakımlarını yapabilecek bilgim ve her türlü alet takımım mevcut.
Şu an bu konu içerisinde 11 kullanıcı var. (0 üye ve 11 misafir)